دوشنبه 5 آذر 1403

چالش مهم پیش پای دانش‌آموزان هنرستانی

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
چالش مهم پیش پای دانش‌آموزان هنرستانی

معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه نیاز هنرستان‌ها برای خرید تجهیزات بیشتر از بودجه‌ای است که در اختیار آنها قرار می‌دهیم، گفت: آموزش‌های مهارتی پرهزینه است؛ بنابراین مواد مصرفی مورد نیاز را دانش‌آموزان در برخی از موارد باید خودشان تهیه کنند. معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه نیاز هنرستان‌ها برای خرید تجهیزات بیشتر از بودجه‌ای است که در اختیار آنها قرار می‌دهیم، گفت:...

معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه نیاز هنرستان‌ها برای خرید تجهیزات بیشتر از بودجه‌ای است که در اختیار آنها قرار می‌دهیم، گفت: آموزش‌های مهارتی پرهزینه است؛ بنابراین مواد مصرفی مورد نیاز را دانش‌آموزان در برخی از موارد باید خودشان تهیه کنند.

به گزارش عرشه آنلاین، «مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان» از آن دست موضوعاتی است که با وجود تأکید مسئولان کشور در سطوح مختلف، همچنان در میدان اجرا با درهای بسته مواجه است.

در حال حاضر هنرستان‌ها به عنوان تنها راه ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به دانش آموزان هستند و بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در ایران 35 درصد دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه و 12 درصد دانشجویان آموزش عالی را شامل می‌شود که با اهداف تعیین شده در قانون برنامه ششم توسعه برای این بخش‌ها به ترتیب 50 درصد و 30 درصد فاصله دارد!

همچنین این حوزه با آسیب‌هایی مانند کمبود هنرآموز و مربی، کمبود تجهیزات کارگاهی، نرخ اشتغال پایین و... مواجه است.

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز اعلام کرده است: «در پنج سال اخیر، سهم اعتبارات آموزش فنی و حرفه‌ای از بودجه عمومی دولت از 1.41 درصد به 0.97 درصد کاهش یافته است؛ آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با توجه به لزوم وجود فضاهای کارگاهی و تجهیزات آموزشی به منابع مالی بیشتری نسبت به آموزش‌های عمومی نیاز دارند این در حالی است که اعتبارات عمومی تخصیص یافته به این آموزش ها سهم اندکی (8.06) درصد از اعتبارات فصل آموزش و پژوهش را شامل می‌شود.

در دوره دوم متوسطه سرانه هنرجویان فنی و حرفه‌ای و کاردانش تفاوت چندانی با سرانه دانش آموزان شاخه نظری ندارد و عمده تجهیزات کارگاهی هنرستان‌ها فرسوده بوده و متناسب با فناوری‌های جدید ارتقاء پیدا نکرده‌اند.»

در همین ارتباط محمدمهدی کاظمی؛ معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره کمبود تجهیزات در هنرستان‌ها اظهار کرد: نیاز هنرستان‌ها بسیار بیشتر از مبلغی است که ما برای تجهیزات در اختیار آنها قرار دادیم، آموزش‌های هنرستانی پرهزینه و نیازمند حمایت همه نهادهاست.

وی افزود: بخشی از هزینه تجهیزات هنرستان‌ها از محل درآمد حاصل از فروش گاز تأمین می‌شود، در واقع 20 درصد از عوارض فروش گاز که مبلغی حدود 350 میلیارد تومان است به تازگی در اختیار هنرستان‌ها قرار گرفت و بخشی از تجهیزات مورد نیاز آنها هنوز خریداری نشده و در حال خریداری و تأمین است.

دانش‌آموزان برخی مواد مصرفی هنرستان را باید تهیه کنند

کاظمی در ادامه درباره دریافت مبالغی از والدین در هنرستان‌های دولتی بیان کرد: هزینه‌ای تحت عنوان شهریه در هنرستان‌های دولتی نداریم، برخی از مدارس هیئت امنایی براساس ضوابط و آیین‌نامه خود مبالغی را از والدین دریافت می‌کنند. همچنین مدارس نمونه دولتی هم فقط برای برگزاری کلاس‌های فوق برنامه هزینه دریافت می‌کنند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: آموزش‌های مهارتی پرهزینه است بنابراین مواد مصرفی مورد نیاز را دانش‌آموزان در برخی از موارد باید خودشان تهیه کنند اما اینگونه نیست که با مشارکت مالی حداقلی والدین، تجهیزات هنرستان‌ها تأمین شود چراکه هزینه تجهیزات هنرستان‌ها بسیار بالاست بطور مثال قیمت یک دستگاه تراش بیش از 600 میلیون تومان است.

منبع: تسنیم هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

چالش مهم پیش پای دانش‌آموزان هنرستانی 2