شنبه 3 آذر 1403

چرا ادبیات انتقادات سعید قاسمی ملایم‌تر بود؟ / هشدار به رئیسی و دعوت از حسن خمینی، نماد تنش زدایی

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
چرا ادبیات انتقادات سعید قاسمی ملایم‌تر بود؟ / هشدار به رئیسی و دعوت از حسن خمینی، نماد تنش زدایی

تابناک نوشت: پس از اینکه مدت‌ها برخی جناح‌های سیاسی کشور در منتهی‌الیه جدایی و موضع‌گیری نسبت به یکدیگر قرار داشتند و فضای سیاسی همراه خط و نشان کشیدن‌های تند و تیز بود، در این نشست شاهد بودیم سعید قاسمی (فردی که به تند زبانی و بیان مواضع صریح و رک و حتی خلاف عرف مشهور است) در کنار سید حسن خمینی که در گذشته انتقاداتی را نسبت به وی بیان کرده بود در حسینیه جماران حاضر شد.

جمعه گذشته نشستی در حسینیه جماران برگزار شد که از چند جهت قابل توجه و مهم بود و متن و حاشیه این نشست نکاتی قابل تاملی داشت که نباید به سادگی از کنار آن گذشت. اجتماع مردمی هسته‌های جهاد و پیشرفت پیش از ظهر جمعه 27 خرداد 1401 با حضور سید ابراهیم رییسی رئیس جمهور و سید حسن خمینی و همچنین سعید قاسمی در حسینیه جماران برگزار شد.

در این نشست، تعدادی از وزرا، مسئولان کشور و جمعی از گروه‌ها و تشکل‌های جهادی در حسینیه امام خمینی هم حضور داشتند و حدود 650 تن از گروه‌ها و تشکل‌های مردمی و جهاد سازندگی در حسینیه جماران حضور پیدا کردند که 10 تن از آن‌ها به نمایندگی از این گروه‌ها، دغدغه‌ها و مسائل و مشکلاتشان را مطرح کردند. رئیس جمهور هم پس از شنیدن صحبت‌ها و مشکلات، در جمع نمایندگان سخنرانی کرد و در پایان این مراسم از برخی نمایندگان گروه‌های جهادی و خانواده شهدای جهادسازندگی با اهدای لوح تجلیل و تقدیر شد.

بیشتر بخوانید:

اما چرا نباید از متن و حاشیه این نشست به سادگی گذشت؟

پس از اینکه مدت‌ها برخی جناح‌های سیاسی کشور در منتهی الیه جدایی و موضع گیری نسبت به یکدیگر قرار داشتند و فضای سیاسی همراه خط و نشان کشیدن‌های تند و تیز بود، در این نشست شاهد بودیم سعید قاسمی (فردی که به تند زبانی و بیان مواضع صریح و رک و حتی خلاف عرف مشهور است) در کنار سید حسن خمینی که در گذشته انتقاداتی را نسبت به وی بیان کرده بود در حسینیه جماران حاضر شد.

در خلال این نشست، زمانی که سعید قاسمی به سخنرانی پرداخت، دیدیم به مانند همیشه صریح و رک مواضع خود را بیان نمود، اما با این تفاوت که زبان و ادبیات انتقادات او نسبت به گذشته ملایم‌تر و تا حدی دوستانه‌تر شده بود.

البته وی در حین سخنرانی خود، یکی از علل این تغییر رفتار و ادبیات را تذکر اخلاقی رهبر انقلاب در حین سخنرانی 14 خرداد مبنی بر حفظ احترام افراد بیان کرد و گفت، پس از اینکه بعد از سال‌ها توانسته در حسینیه جماران حضور داشته باشد، احساس خوبی دارد.

اما سعید قاسمی، سخنران همیشه خروشان و صریح الهجه این بار دو موضوع و در اصل تذکر مهم را خطاب به دو شخصیت حاضر در سخنرانی مطرح کرد که باید این تذکرات را قابل توجه و تامل دانست.

وی در این اجتماع خطاب به سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور که حدود یک سال از آغاز فعالیت وی و هیات دولت سیزدهم می‌گذرد گفت: جناب رئیسی، شما می‌دانید ما به شما ارادت داریم. جنس جنابعالی و بر و بچه‌های جوراب سوراخ با آن‌هایی که دولت را تحویل گرفتید، بسیار فرق دارد. جنسا با آن‌ها فرق دارید. الان دما در اندیکا 52 درچه است و آدم پوست می‌اندازد برای ملتی غارنشین کار کند. مردم در اندیکا در غار هستند. چه کنیم؟ اندوه دل نگوییم الا یک از هزاران. در این نهضت یک میلیون مسکن که گفتید ما می توانیم در بخشی از نهضتی که شما علمش را بلند کردید بخشی از دغدغه شما را حل کنیم، چرا وزیر محترم می‌گوید ما باید از ترکیه و چین آدم بیاوریم که بتوانیم؟ چطور ما جهادگران ثابت کنیم می‌توانیم؟ شما گفتید باید خانه‌های لاستیکی در چابهار جمع شود. چرا نشد؟ شما شش ماه پیش در اندیکا گفتید باید بشود. چرا نشد؟ چرا دروغ می‌گویند؟ چرا جهادی‌ها را حساب نمی‌کنند؟

در این تذکر سعید قاسمی به معضل قدیمی و فراگیر ارسال «گزارش‌های غیر واقعی» مدیران میانی به مدیران عالی رتبه اشاره می‌کند و با زبان صریح خود می‌گوید که امتداد این مشکل و معضل همیشگی در دولت سیزدهم هم در حال وقوع است و این تذکر را بیان می‌کند که ممکن است برخی عوامل اجرایی بی توجه به دستورهای صادره از سوی مقامی حتی در حد رییس جمهور بر اساس صلاحدید خود عمل نماید؛ لذا در اینجا باید یادآور شد که «صدور دستور» و «پیگیری پس از صدور دستور» دو رکن مهم و اساسی است که به همراه هم برای حل مشکلات نیاز است و نباید تصور شود، با صدور دستور و فرمان مشکلات حل خواهد شد.

اما تذکر مهم دیگر این بود که سعید قاسمی از سید حسن خمینی دعوت کرد در جمع نیروهای جهادی حاضر شده و به همراه آنان از مناطقی از خوزستان بازدید کنند. این دعوت از آن جهت مهم است که این دعوت و عمل به آن، می‌تواند اقدام مناسبی در جهت گفت‌وگو و درک اوضاع کامل کشور از سوی همه جناح‌های سیاسی باشد. اینکه در این شرایط و اوضاع کشور وحدت ملی و وفاق همه جانبه گروه‌های سیاسی امر مهمی است، انکارناشدنی است و قطعا امتداد چنین حرکت‌هایی، می تواند در رفع موانع و مشکلات جامعه اثرگذار باشد.

همچنین وحدت نیروهای سیاسی که دل در گروی این مرز و بوم داشته و به فکر حل مشکلات آن هستند، پیرامون شعائر و ارکان انقلاب به مانند قانون و سیره و بیانات امام راحل و رهبر انقلاب می‌تواند منشا رخدادهای وحدت بخش مهمی جهت فائق آمدن بر مشکلات ریز و درشت کشور باشد و نباید فراموش کرد که نزاع و اختلاف داخلی می تواند سم کشنده تری از تحریم های ناجوانمردانه کشورهای غربی علیه ما باشد.

21217

کد خبر 1643168
چرا ادبیات انتقادات سعید قاسمی ملایم‌تر بود؟ / هشدار به رئیسی و دعوت از حسن خمینی، نماد تنش زدایی 2