چند شهر کردستان به وضعیت نارنجی برگشت
سنندج - ایرنا - مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان کردستان با بیان اینکه چند شهر این استان به وضعیت نارنجی بازگشتند، گفت: البته شهرهای سنندج، قروه، کامیاران و مریوان همچنان در وضعیت قرمز به لحاظ شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
دکتر آرزو فلاحی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مناطق زرد با خطر شیوع متوسط، نارنجی پرخطر و قرمز خیلی پر خطر به شمار میآیند، اظهار داشت: شهرستانهای بیجار، سقز و بانه از وضعیت قرمز خارج و اکنون در شرایط نارنجی هستند.
وی افزود: هر گونه علائم از قبیل آبریزش بینی، گلو درد، بدن درد، سر درد، سرفه و علائم تنفسی میتواند نشانه ابتلا به کرونا باشد و افراد دارای علائم باید در خانه استراحت کرده و در صورت تشدید بیماری حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند.
فلاحی در خصوص خطر ناقلان بی علامت کرونا در شیوع بیشتر این ویروس هشدار داد و اضافه کرد: ناقلان خاموش با علائم پنهان ویروس ممکن است دیگران را مبتلا کنند چون طبق شواهد، انتقال بدون علامت این بیماری در حال وقوع و افزایش است.
وی یادآور شد: اگر در خانوادهای یک نفر کرونا مثبت شود و سایر افراد خانواده را تست کنیم، مشاهده میشود که از 10 نفر اعضای خانواده، پنج نفر مثبت و مابقی منفی هستند که متأسفانه بدون توجه به محدودیتها و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی وارد اجتماع میشوند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: در حالیکه همان افرادی که پاسخ تست شان منفی شده، اگر دو تا سه روز بعد مجدد تست دهند، ممکن است پاسخ مثبت باشد زیرا ویروس در بدن آنها بوده، اما هنوز مثبت نشده است.
فلاحی با بیان اینکه در اوایل بیماری ممکن است ویروس قابل تشخیص نباشد، تاکید کرد: بر همین اساس بهترین راهکار این است که افرادی که در تماس با فرد کرونا مثبت بودهاند نیز به مدت 14 روز قرنطینه شوند.
وی با اشاره به اینکه نباید به پاسخ تست منفی اکتفا کرد، اظهار داشت: مردم تماس با فرد کرونا مثبت و افراد مشکوک را جدی بگیرند بویژه تماسی که از نزدیک و بدون محافظ بوده چون احتمال ابتلا به این بیماری برای ایشان زیاد است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه برای عدم ابتلا به کرونا ویروس با توجه به اینکه از افراد دارای علائم واضح بیماری باید دوری کرد، افزود: در خصوص افراد بی علائم هم نباید غافل شد چراکه طبق شواهد جدید در برخی افراد علائم تا 48 ساعت پس از ورود ویروس، ظاهر میشود.
فلاحی تاکید کرد: صحبت کردن در فضای بسته ویروس کرونا (داخل وسایل نقلیه عمومی، اماکن عمومی) را انتشار میدهد و پس از آنکه فردی در معرض ویروس قرار میگیرد ویروس در بدن وی تکثیر میشود.
وی گفت: افراد مبتلا به کرونا ممکن است حامل بیماری، بدون علامت و یا دارای علائم متفاوتی باشند، بنابراین بسیاری از افرادی که در محیطهای شلوغ نظیر بازار، مراکز خرید، ناوگانهای حمل و نقل عمومی و خیابانها حضور دارند شاید آلوده و حامل ویروس بدون علامت باشند.
فلاحی با بیان توضیحاتی در خصوص کرونا ویروس، رعایت بهداشت فردی و پیشگیری از این بیماری یادآور شد: کاهش تردد غیر ضروری شهروندان، پرهیز از حضور در مهمانیهای خانوادگی و مراسم مختلف، پویش منطقی و جدی در خانه ماندن تنها راهبرد مقابله با این ویروس است که باید نهادینه شود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اظهار تأسف از اینکه درصد زیادی از شهروندان قرنطینه خانگی را جدی نگرفته و رفتار مدنی، اجتماعی و شهری متناسب با این بحران در آنان تجلی نیافته است و این امر منجر به افزایش تعداد بیماران مبتلا و مرگ و میرها در استان شود، خواستار همکاری همگانی برای مبارزه با این بیماری و حمایت از کادر بهداشت و درمان شد.
*س_برچسبها_س*