چه کسی برای اولین بار پوشیدن پیراهن زردرنگ تیم صنعت نفت آبادان را مُد کرد؟
خبرگزاری فارس سید علی بنی جمالی؛ غلامحسین واقف بنیانگذار تیم فوتبال صنعت نفت آبادان از چهرههای شناخته شده فوتبال کشور است که در سال 1304 چشم به جهان گشود و در سال 1398 در سن 94 سالگی در زادگاهش شهر اراک چشم از جهان فروبست.
مرحوم واقف در ابتدای دهه 50 شمسی به همراه تعدادی از بزرگان فوتبال آبادان مسئولیت تشکیل تیم صنعت نفت را عهدهدار شد؛ ابتدا بعنوان سرپرست و سپس بعنوان سرمربی در این تیم خدمت کرد وی در سن 16 سالگی به آبادان رفت و بیش از 40 سال در تیمهای مختلف فوتبال این شهر به خدمت پرداخت.
«تاریخی که پسر 16 ساله اراکی آن را رقم زد»، روایتی است از «غلامحسین واقف» یکی از خادمین ورزش و فوتبال کشور و استان مرکزی که محمد بهرامیپور آن را روایت میکند.
غلامحسین تنها پسر خانواده بود و در کنار دو خواهر دیگر به یکباره تصمیم گرفت از شهر مادریش جدا شده و راهی آبادان شود.
خادم فوتبال استان مرکزی ابتدا به ساکن در اراک باستانی کار بود و کشتی هم میگرفت، در کشتی آنقدر قدر بود که به او لقب غلام شیرزاد را داده بودند، بعد از آن هم مدتی والیبال و هاکی کار کرد.
بهرامیپور طی گفتوگویی که با غلامحسین واقف داشته، زندگی وی را اینگونه روایت میکند: غلامحسین واقف در آن سالها چند دوست ناباب اطرافش را گرفته بودند، حس کرد که اگر کنارشان بماند به بیراهه میرود، با پدر و مادر صحبت کرد اما راضی نمیشدند، آنها به غیر از غلامحسین کسی را نداشتند، در همان فاصله با یکی از دوستانش قرار گذاشتند تا راهی آبادان شوند، که دوستش درست در روز سفر پشیمان شد، ولی مرد فوتبالی اراک تصمیم خود را گرفته بود و این تصمیم را عملی کرد.
وی میافزاید: با قطار راهی خرمشهر میشود، آن روزها پالایشگاه کارگر جذب میکرد، غلامحسین برای آموزش رانندگی وارد این مجموعه شد، سه یا چهار روز کار روی ماشینهای زراعتی را یاد گرفت، تا حدی که به دیگران هم آموزش میداد، عصرها که بیکار میشد به محل تمرین تیم فوتبال کارگر میرفت و توپ آنها که بیرون میرفت را برایشان بر میگرداند، یک روز که دروازه بان به تمرین نیامده بود، به او گفتند بیا و دروازه بانی کن، آن روز هرچه توپ زدند غلامحسین گرفت، بعد از آن بود که از خواستند در تمرین هایشان حضور داشته باشد، و تا روزی که «عباس شیری» گلر آن سالهای تیم کارگر غایب بود، دروازه بان بود.
بهرامیپور با بیان اینکه واقف اولین مربی در ایران بوده که یک تیم جوان را شکل داده است، ادامه میدهد: واقف نائب رئیس هیات فوتبال آبادان هم بوده و از همه تیم ها میخواهد که یک تیم جوان داشته باشند و در نهایت 16 تیم جوان در این شهر پا گرفت و کارگر جوان قهرمان مسابقات جوانان شهر شد و جواز حضور در مسابقات دسته اول آبادان را کسب کردم، در رقابتهای دسته اول هم با تیم اصلی کارگر به فینال رسید که او همزمان مربی هر دو تیم بود، و در نهایت کارگر جوان قهرمان بازیها شد و مسوولان شرکت گاز از غلامحسین خواستند که کارگر جوان را زیر پوشش این شرکت ببرد، و برای این کار ماهیانه مبلغ یک هزار تومان هم به او پرداخت کنند.
وی روایت میکند: غلامحسین واقف برای اولین بار در کشور پوشیدن پیراهن یکرنگ را با رنگ زردی که به تن بازیکنان ایران گاز پوشاند، مد کرد و از آن زمان این مد پابرجا ماند.
وی بیان می کند: واقف بعد از سالها سرمربیگری صنعت نفت، بعد از انقلاب و در سالهای جنگ پیشنهاد مربیگری تیمهایی مثل آذر آب و کمباین سازی را داشت، اما به این شرط حاضر به همکاری شد که بازیکنان در این شرکتها مشغول کار شوند.
بهرامیپور میگوید: مرحوم واقف در سالهای جنگ و پس از آن نقش بسزایی در فوتبال استان داشت و در تیمهای مختلفی چون منتخب، کمباین سازی، آذرآب و پالایشگاه هما نقش مهمی را در تربیت بازیکنان اراکی ایفا کرد.
پایان پیام /