شنبه 3 آذر 1403

چین: تحریم‌های یکجانبه علیه ونزوئلا باید فورا لغو شوند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
چین: تحریم‌های یکجانبه علیه ونزوئلا باید فورا لغو شوند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از وبگاه وزارت خارجه چین، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز سه شنبه در جریان کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود در پکن به اقدام اخیر آمریکا برای دادن مجوز واردات نفت از ونزوئلا و نیز توافق میان کاراکاس و مخالفان این کشور واکنش نشان داد.

سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره اقدام اخیر وزارت خزانه داری آمریکا در اعطای مجوز به یک شرکت آمریکایی در خصوص امکان خرید و واردات نفت از ونزوئلا گفت: برخی کشور‌های خاص باید دخالت در امور داخلی ونزوئلا را پایان داده و در اسرع وقت، تحریم‌های یکجانبه علیه کاراکاس را لغو کنند. واقعیت‌ها ثابت کرده اند که تحریم‌ها و فشار‌ها محبوبیتی ندارند و تنها می‌توانند اقتصاد ونزوئلا و زندگی مردم را سخت‌تر کنند. ما از کشور‌های ذیربط می‌خواهیم که از مداخله در امور داخلی ونزوئلا دست بردارند و تحریم‌های یکجانبه را در اسرع وقت لغو کنند و آنچه را که برای صلح، ثبات و توسعه ونزوئلا مفید است، انجام دهند

«ژائو لیجیان» در ایت خصوص ادامه داد: چین از ازسرگیری گفتگو بین احزاب حاکم و مخالفان دولت ونزوئلا استقبال می‌کند و امیدوار است که دو طرف بتوانند در ادامه این مسیر با یکدیگر دیدار کرده و به یک راه حل سیاسی دست یابند.

وی در این خصوص افزود: موضع چین در مورد مسئله ونزوئلا ثابت و روشن است. ما به منشور سازمان ملل متحد و هنجار‌های اساسی حاکم بر روابط بین الملل پایبند هستیم و معتقدیم که مسئله ونزوئلا باید توسط مردم کاراماس از طریق گفتگو و مشورت در چارچوب قانون اساسی و قانون ونزوئلا حل شود.

نمایندگان دولت و مخالفان دولت ونزوئلا روز شنبه بر سر تلاش برای بازگرداندن منابع مالی مسدود شده این کشور در آمریکا توافق کردند.

امضای این توافق در اولین روز از آغاز مذاکرات در مکزیکوسیتی بین دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهور و احزاب مخالف صورت گرفت.

این توافق از هر دو طرف می‌خواهد تا در تأمین منابع برای کمک‌های بشردوستانه، مراقبت‌های پزشکی و تعمیر شبکه برق ونزوئلا که در معرض خاموشی‌های مکرر است، همکاری کنند.

«داگ نایلندر» میانجی نروژی، به امضاء کنندگان یادآوری کرد که هرگونه اقدام یکجانبه از سوی هر یک از آن‌ها که از شرایط توافق منحرف شود، توافقنامه را باطل می‌کند، هرچند متن اجازه می‌دهد ضمیمه‌هایی اضافه شود.

نایلندر گفت، در حالی که جامعه بین المللی از گفتگو حمایت می‌کند، پیشرفت این توافق به ونزوئلایی‌ها بستگی خواهد داشت.

مارسلو ابرارد، وزیر امور خارجه مکزیک نیز به نمایندگی از میزبانان، گفت که امضای توافق روز شنبه نشان دهنده «امید» برای آمریکای لاتین است.

گفتگو بین دولت و مخالفان ونزوئلا سال گذشته آغاز شد، اما در اکتبر 2021 پس از بازداشت الکس ساب توسط ایالات متحده که با گذرنامه دیپلماتیک ونزوئلا در حال سفر بود، این مذاکرات متوقف شد. آمریکا الکس را به بهانه تلاش هایش برای کمک به کاراکاس پیرامون دور زدن تحریم‌های شدید واشنگتن محاکمه کرد و این موضوع باعث شد که مادورو مذاکرات را به حالت تعلیق درآورد.

اما ازسرگیری مذاکرات دوباره میان دو طرف پس از آن صورت گرفت که وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که شرکت نفتی شورون مستقر در کالیفرنیا اجازه دارد فعالیت‌های محدود خود را در ونزوئلا که دارای بزرگترین ذخایر نفت خام جهان است، آغاز کند.