چین یک ماهواره دیدبانی زمین پرتاب کرد
شرکت علوم فضایی و فناوری چین اعلام کرد این کشور یک ماهواره دیدبانی زمین موسوم به "Tianhui 1-04" را پنج شنبه 29 ژوئیه از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در شمال غربی بیابان گبی پرتاب کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، این شرکت فضایی دولتی اعلام کرد ماهواره "Tianhui 1-04 " سوار بر موشک "لانگ مارچ 2D" ساعت 12:01 بعد از ظهر به وقت محلی روز پنجشنبه پرتاب شد و این سیصد و هشتادو یکمین پرتاب موشک سری لانگ مارچ بود.
این ماهواره توسط شرکت "ایراسپیس دونگ فانگ هونگ"(Aerospace Dongfanghong) که شرکت تابعه آکادمی فناوری فضایی چین است، توسعه یافته و برای انجام آزمایشات علمی، بررسی منابع زمین و نقشه برداری زمین مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
اولین ماهواره از مجموعه Tianhui 1، ماهواره Tianhui 1-01 بود که در ماه اوت سال 2010 به فضا پرتاب شد. در حال حاضر هر چهار ماهواره این مجموعه به مدار پرتاب شدهاند.
موشک لانگ مارچ 2D که توسط آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای توسعه یافته است، دارای وزن 300 تن است و قادر است چندین ماهواره را به مدارهای مختلف منتقل کند. این موشک همچنین ظرفیت بارگیری تا 1.2 تن به مدار خورشید آهنگ معمول با ارتفاع 700 کیلومتری را دارد که اغلب از آن برای ماهوارههای آب و هوا یا سنجش از دور استفاده میشود.
شرکت علوم فضایی و فناوری چین در ابتدای سال جاری میلادی اعلام کرد که قصد دارد امسال بیش از 40 ماموریت پرتاب انجام دهد و مهمترین آنها پرتابهایی هستند که فضانوردان چینی را برای ساخت ایستگاه فضایی این کشور به فضا میفرستند.
چندی پیش سه فضانورد چینی به نامهای نی هایشنگ (Nie Haisheng)، لیو بومینگ (Liu Boming) و تانگ هونگبو (Tang Hongbo) به فضا رفتند.
چین این سه فضانورد را به سمت ماژول ایستگاه فضایی "تیانه"(Tianhe) فرستاد و قرار است آنها به مدت سه ماه در این ماژول ایستگاه فضایی بمانند و انواع آزمایشات و فعالیتهای نگهداری را انجام دهند.
تیانه یکی از سه بخش اصلی اولین ایستگاه فضایی توسعه یافته چین است که با ایستگاه فضایی بینالمللی رقابت میکند.
ایستگاه فضایی چین حداقل 10 سال در فضا خواهد ماند، در حالی که انتظار میرود ایستگاه فضایی بینالمللی در سال 2030 به فعالیت خود پایان دهد.
چین قصد دارد تا سال 2030 به یک قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفتهترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین میچرخد، ایجاد کند.
چین میخواهد تا پایان سال بعد ایستگاه فضایی خود را کامل کند و از آن برای انجام آزمایشهای علمی در شرایط بیوزنی استفاده کند.
انتهای پیام