شنبه 3 آذر 1403

چین 200 فضاپیما را با 60 مأموریت پروازی در سال 2023 پرتاب خواهد کرد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
چین 200 فضاپیما را با 60 مأموریت پروازی در سال 2023 پرتاب خواهد کرد

براساس گزارش‌های دریافت شده از یک مقاله معتبر، شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) قصد دارد در سال 2023 بیش از 200 فضاپیما را با 60 مأموریت فضایی به فضا پرتاب کند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، براساس گزارش‌های دریافت شده از یک مقاله معتبر، شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) قصد دارد در سال 2023 بیش از 200 فضاپیما را با 60 مأموریت فضایی به فضا پرتاب کند.

این مقاله از طرح‌های مربوط به فعالیت‌های فضایی این کشور در سال 2023 رونمایی کرد. طبق این گزارش فضاپیماهای باری Tianzhou-6، Shenzhou-16 و Shenzhou-17 مأموریت‌های پروازی بیشتری را در طول سال انجام خواهند داد.

شرکت علوم فضایی و فناوری چین (China Aerospace Science and Technology Corporation) به اختصار سی‌ای‌اس‌سی (CASC) پیمانکار اصلی برنامه فضایی چین است. این شرکت متعلق به دولت است و دارای تعدادی از نهادهای زیرمجموعه‌ای است که طراحی، توسعه و ساخت طیف وسیعی از فضاپیماها، وسیله پرتاب، سیستم‌های موشکی استراتژیک و تاکتیکی و تجهیزات زمینی را انجام می‌دهند.

به گفته شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC)، سیستم ماهواره‌ای و ناوبری BeiDou-3 شاهد پرتاب سه ماهواره پشتیبان خواهد بود. ساخت نسل جدید سیستم ماهواره‌ای سنجش از دور تجاری در سال جاری نیز تسریع خواهد شد.

در سال 2023، CASC به طور جامع مرحله چهارم اکتشاف ماه و اکتشاف سیاره‌ای را به پیش خواهد برد و کاوشگر ماه Chang'e-7، کاوشگر مریخ Tianwen-2 و همچنین ماهواره‌های ثابت مداری شناسایی را توسعه خواهد داد.

در این مقاله آمده است که موشک حامل لانگ مارچ -6C نخستین پرواز خود را در سال 2023 انجام خواهد داد, انتظار می‌رود که مجموع پرتاب سری موشک‌های حامل لانگ مارچ از 500 پرتاب فراتر رود.

فضانوردان ایستگاه فضایی چین بعد از یک مأموریت 6 ماهه به زمین بازگشتند

موشک سنگین قابل استفاده مجدد برای حرکت 6000 تن

"گو مینگکون" از مسئولان هوا و فضای چین، به CGTN گفت که پروژه پرتاب موشک سنگین این کشور می‌تواند امسال انجام شود، چراکه تحقیقات کلیدی مربوط به فناوری‌های آن تکمیل شده است. اکنون، طرح کلی برای ساخت این موشک سنگین طراحی شده است و این موشک سنگین، قابل استفاده مجدد، هوشمند و کارآمد خواهد بود.

گو گفت: زمانی که موشک سنگین در مأموریت‌های مدار بالا مورد استفاده قرار گیرد، وزن برخاست آن به 4000 تن و نیروی رانش برخاست آن به 6000 تن با قابلیت استفاده مجدد خواهد رسید. در آینده، وسایل نقلیه پرتاب سنگین که کاملاً قابل استفاده مجدد هستند، توسعه خواهند یافت.

وی همچنین اعلام کرد که چنین موشک‌هایی در مأموریت‌های مدار بالا، مسئولیت ساخت ایستگاه تحقیقاتی ماه، توسعه منابع مربوط به کره ماه، ساخت ایستگاه تحقیقاتی مریخ را بر عهده خواهند داشت.

توسعه فناوری‌های مربوط به ایستگاه فضایی چین

در مدار پایین زمین، ایستگاه فضایی چین (CSS) اکنون کامل شده است. "جینگ ژنگ" از معاونان ایستگاه فضایی چین (CSS) به آکادمی فناوری فضایی چین (CAST) گفت که CSS اکنون وارد "مرحله توسعه و بهره برداری" شده است.

جینگ به CGTN گفت: امسال، سیستم ایستگاه فضایی نه تنها مانند گذشته کار می‌کند و از مونتاژ پشتیبانی می‌کند، بلکه بر روی سیستم پشتیبانی زمینی که شامل CSS دیجیتال و همچنین برنامه‌های توسعه جدید برای گسترش CSS است، کارهای جدیدی انجام خواهد گرفت.

خدمه Shenzhou-15 و 16 در سال 2023 چندین راهپیمایی فضایی خواهند داشت و این سالی است که ما برای نخستین بار شاهد اتصال دو بازوی رباتیک ایستگاه فضایی خواهیم بود. برای نخستین بار ما شاهد حرکت انسان و محموله به طور همزمان خواهیم بود.

تماشاگران پرتاب فضاپیمای باری Tianzhou-5 را از سایت پرتاب فضایی Wenchang در استان هاینان در جنوب چین، 12 نوامبر 2022 تماشا می‌کنند. /CFP

چین 200 فضاپیما را با 60 مأموریت پروازی در سال 2023 پرتاب خواهد کرد 2
چین 200 فضاپیما را با 60 مأموریت پروازی در سال 2023 پرتاب خواهد کرد 3