شنبه 10 آذر 1403

کارشناس بسکتبال: داوری مواظب تصمیم‌های خود باشد

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
کارشناس بسکتبال: داوری مواظب تصمیم‌های خود باشد

کارشناس بسکتبال ایران با ابراز نگرانی از آینده این رشته گفت: امیدوارم داوری در انتخاب‌های خود بیش‌تر دقت کند چون تاکنون همانند دو دهه قبل عمل کرده است.

به گزارش "ورزش سه" قاسم کیانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره انتصاب‌های چند وقت اخیر در فدراسیون بسکتبال توضیح داد: از نظر من جواد داوری برای تیم‌های ملی و سمت‌های مد نظر خود تک قطبی عمل می‌کند و تنها از بازیکنان پیشین تیم ملی که با او نیز هم بازی بوده‌اند استفاده می‌کند. بجز سعید ارمغانی که در رده بزرگسالان مورد استفاده قرار گرفت، کادرفنی سایر تیم‌ها از ملی پوشان سابق هستند که با خود جواد داوری نیز هم دوره بوده‌اند. ضعیف‌ترین نتیجه تیم ملی بسکتبال ایران در زمان سرمربیگری سعید ارمغانی بود، اما من نمی‌خواهم این نتیجه را در کارنامه کاری او منظور کنم چون دوران ریاست آقای غضنفری بود. ارمغانی سعی داشت نظم نوین را وارد بسکتبال ایران کند که با مقاومت‌های بسیاری همراه بود. این موضوع باعث شد ارمغانی نتیجه نگیرد که قطعاً نمی‌تواند قابلیت‌های او را زیر سوال ببرد.

این کارشناس بسکتبال ایران با انتقاد از نحوه تغییرات ایجاد شده در تیم‌های ملی نیز گفت: شخصا فکر می‌کردم تغییرات عمده‌تری را در تیم ملی شاهد باشیم، اما این چنین نشد و جایگزینی‌ها همانند دو دهه اخیر است که به نظرم نمی‌تواند بسکتبال ایران را کمک کند. به عنوان مثال تشکیل تیم ایران نوین دقیقا همانند تیم‌های آبی و امید دوره‌های قبل است که در فدراسیون بسیار ضعیف رامین طباطبایی هم وجود داشت. از نظر من باید روند کار تغییر می‌کرد. این جایگزینی‌ها نمی‌تواند کمک حال بسکتبال ایران در آینده باشد هرچند که فعلاً باید منتظر باشیم تا شاید خلاف آن ثابت شود.

او درباره دلایل ادعای خود نیز گفت: اگر می‌گویم این تغییرات نمی‌تواند کمک کننده باشد به دلیل کمبود ساختار و امکانات است، هرچند که داوری قول‌هایی را نیز از کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش گرفته است. ما در آسیا اول و دوم شده‌ایم و قطعاً کسب چنین نتایجی با سعید ارمغانی نیز نمی‌تواند به منزله موفقیت بسکتبال ایران باشد. اینکه در آسیا قهرمان شویم پیشرفت نیست و در حقیقت پیشرفت کسب نتایج خوب در مسابقات جهانی و المپیک است که نشان می‌دهد تغییرات مثبتی داشته‌ایم یا خیر. ارمغانی سرمربی شناخته شده و فاخری است، چندین سال در بسکتبال روز دنیا فعال بوده است که قطعاً نکته مثبت کار این سرمربی به شمار می‌رود، اما نظر من این است که ما باید نتایج را در جهانی و المپیک تغییر دهیم تا بگوییم پیشرفت کرده‌ایم.

کیانی تاکید کرد: اگر تیم‌های ملی بزرگسالان و سایر رده‌های سنی را نگاه کنید، جواد داوری کاملاً تک قطبی عمل کرده و از بازیکنان هم دوره خود برای حضور در راس کار استفاده کرده است. این اقدام داوری زمانی منصفانه است که نتایج کسب شده قابل قبول باشد، در غیر این صورت جفای بزرگی در حق مربیان بازیکن‌ساز بسکتبال ایران می‌شود. از نظر من در حال حاضر بهترین نتیجه را فرزاد کوهیان در مسابقات لیگ برتر گرفت. او تا فینال مسابقات هیچ بازیکن خارجی نداشت و در فینال هم با همان بازیکنان داخلی یک برد کسب کرد. الان که کادرفنی تیم‌های پایه و امید را نگاه می‌کنم فرزاد کوهیان بسیار شایسته‌تر از برخی مربیانی است که به کار گرفته شده‌اند. او حتی در کادرفنی هم نیست و به نظرم اولویت‌ها رعایت نشده‌اند، این اتفاق در آینده می تواند مشکل ساز باشد.

او گفت: به نظر من حتی حماد سامری نیز قابلیت بیش‌تری برای انتخاب به عنوان سرمربی تیم ملی امید را داشت، چرا که نتایج بسیار خوبی طی چند سال اخیر در لیگ کسب کرد و همین موضوع نشان از عدم توجه به اولویت‌ها و توانایی‌ها توسط جواد داوری دارد که البته امیدوارم اعتماد او به این نفرات خلاف چنین موضوعاتی را ثابت کند. الان همه چیز خوب است چرا که بدنه کلی بسکتبال ایران را بسکتبالی‌ها تشکیل داده‌اند، اما می‌خواهم یک ضرب‌المثل را در اینجا مطرح کنم که می‌گوید "با هیچ کس آنقدر نزدیک و صمیمی نشو که همه اسرارت را به او بگویی، چرا که اگر روزی دشمن شود همه چیز تو را می‌داند". خیلی‌ها بودند که در ابتدای راه بدون حاشیه با یکدیگر کار کردند، اما وقتی اختلاف پیش آمده شاهد بروز حواشی غیر قابل کنترل بوده‌ایم. شخصا احساس می‌کنم انتخاب‌های داوری پیش از آن که در راستای توانایی‌ها نیست که البته امیدوارم خلاف آن ثابت شود.

کیانی با اشاره به حواشی ایجاد شده نسبت به تصمیمات جواد داوری نیز گفت: بسیاری معتقدند جواد داوری باج می‌دهد، اما من نمی‌خواهم با این لحن درباره این موضوع صحبت کنم. اسم آن را امتیاز دادن می‌گذارم. فرق این فدراسیون با فدراسیون‌های قبل این است که جواد داوری جوان است و ایجاد حاشیه می‌تواند کار او را بسیار سخت کند. از نظر من جواد امتیازاتی را به افرادی که در در دوران انتخابات به او کمک کردند در نظر گرفته است، به طور کلی نباید خودمان را در معرض اتهام قرار دهیم. در کوتاه مدت همه چیز گل و بلبل است چون همه بسکتبالی هستیم، اما در آینده مشخص نیست که چه اتفاقی رخ دهد.

او با اشاره به اینکه احساس می کند برخی افراد در تصمیمات داوری تاثیرگذار هستند، توضیح داد: درست نیست که روابط در فدراسیون تا این اندازه نزدیک باشد. من اگر پیش از انتخابات جواد داوری بودم و همه مرا با اسم کوچک صدا می کردند، وقتی رئیس فدراسیون شدم باید آقای داوری باشم تا جایگاه‌ها مشخص باشد. به طور کلی حفظ فاصله‌ها با روش درست می‌تواند مانع از بین رفتن حرمت‌ها شود. اینکه تک قطبی نگاه شود درست نیست و من نگران آن هستم که در آینده اتفاقات بدی رخ دهد. در سایر رشته‌ها چنین اتفاقاتی را شاهد بوده‌ایم و بسکتبال نیز نمی‌تواند از چنین موضوع مستثنی باشد، البته اگر توجه لازم به این موضوع صورت نگیرد.

کیانی در پاسخ به این سوال که از نظر او تغییرات باید چگونه شکل می‌گرفت تا اتفاقات گذشته تکرار نشود؟ توضیح داد: در حقیقت تغییر آنچنانی نمی‌خواستیم، اما بهتر بود تغییرات مانند دوره‌های قبل نباشد که متاسفانه انتخاب‌های جواد داوری همانند دو دهه قبل صورت می‌گیرد. به نظرم یکی از مسائل مهم که می‌شد در نظر بگیریم آوردن سرمربی خارجی بود که متاسفانه نشد. ما اکنون نیز همانند دوره‌های قبل با سرمربی ایرانی مشغول به کار هستیم. البته تاکید می‌کنم که ارمغانی بسیار باشخصیت است و پیشرفت او در دنیای مربیگری نشان از پشتکار و توانایی است، اما اگر نتیجه مد نظر حاصل نشود جفا در حق مربیان داخلی بود. نتیجه خوب از نظر بنده کسب نتایج قابل قبول در المپیک و مسابقات جهانی است، ما نباید دیگر از این به بعد تنها به حضور در المپیک بسنده کنیم.

او درباره به کارگیری مربیان درجه دو و سه خارجی در کادرفنی تیم‌های ملی پایه و بزرگسالان زیر نظر سرمربیان ایرانی نیز گفت: به کارگیری مربیان خارجی با این روش درست نبود. داوری بازیکن بزرگی بوده و حفظ کردن شان بازیکنان بزرگ را به درستی درک می‌کند. به عنوان مثال ژاپن سرمربیان بزرگی را در کادرفنی خود به کار می‌گیرد و سرمربی ژاپنی در راس کار قرار می‌دهد که شیوه درستی است، چون می‌خواهند احترام بازیکنان بزرگ خود را که سال‌ها زحمت کشیده‌اند حفظ کنند.

کیانی گفت: من معتقدم مربیانی که الان در تیم‌های ملی ما به کار گرفته شده‌اند در حد بسکتبال ایران نیستند و تنها با این کار به آن‌ها امتیازاتی داده‌ایم که در آینده برای خود موقعیت‌های خوبی را کسب می‌کنند. به عنوان مثال در اولین دوره‌ای که تیم ملی ایران قهرمان آسیا شد، سرمربی ما که مربی نسبتاً شناخته شده‌ای هم بود پس از آن مسابقات در کشور فیلیپین بهترین و بیشترین مزایا را برای خود دست و پا کرد، چون افتخار نشستن بر روی نیمکت ایران را داشت. شاید این مربیان توانایی‌هایی دارند که ما از آن‌ها بی‌اطلاع هستیم، اما در غیر این صورت فقط به آن‌ها امتیاز داده‌ایم که امیدوارم این طور نباشد.

او درباره انتخاب ویسی به عنوان تیم ملی جوانان نیز گفت: معتقدم او یکی از مربیان قابل و تحصیل کرده بسکتبال ایران است که می‌تواند نتایج مطلوبی را با تیم جوانان کسب کند. با توجه به تلاش و انگیزه‌ای که از سیامک ویسی شناخت دارم، نتایج بدتری نسبت به محمدرضا اسلامی کسب نخواهد کرد. در پایان صحبت‌های هم باید تاکید کنم که امیدوارم این انتخاب‌های ما با شایستگی باشد. شخصا معتقدم نفراتی می‌توانستند در تیم‌های ملی ما حضور پیدا کنند که الان جایشان در کادرفنی‌ها خالی است، مگر اینکه افراد فعلی با نتایج خوب خود خلاف این موضوع را ثابت کنند.