کارگاهی که کرونا آن را زمینگیر کرد /30 خانم سرپرست خانواده بیکار شدند
یکی از کارگاه های تعاونی شهر یاسوج که برای حدود سی بانوی بی سرپرست یا بدسرپرست فرصت اشتغال ایجاد کرده بود اکنون گرفتار بلاهای ناشی از کرونا شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس تعاون و همکاری می تواند در تحقق رشد و شکوفایی جامعه نقشی به سزا ایفا کند. بدیهی است با کسترش فرهنگ تعاون، وحدت وهمدلی در جامعه حاکم و ابتکارها و خلاقیت ها پدیدار می گردد و جامعه از آسیب دشمنان مصون می ماند.
13 شهریور در ایران روز تعاون نامگذاری شده است به همین مناسبت با یکی از بانوان شهر یاسوج که دو سال است مسئول یک تعاونی است گفت و گویی داشتیم که در زیر می خوانید.
صبح زاگرس - بیوگرافی از خودتان بگویید؟
مهر افروز تابان هستم فوق دیپلم طراحی دوخت؛ یک پسر و یک دختر دارم. فعالیت من در بخش تولیدی پوشاک است، عمده کارمان در بخش پوشاک مدارس بود، سفارش بیمارستانی نیز داشتیم، با توجه به اینکه رشته من طراحی دوخت بود و در دانشگاه تهران فارغ التحصیل شدم وارد این کار شدم.
صبح زاگرس - از چه سالی مشغول به فعالیت هستید؟
سال 85 تا کنون فعالیت می کنم شروع کار با مشکلاتی مواجهه شدیم با دو چرخ خیاطی کار را آغاز کردیم اما بعد از مدتی بهتر شد، که متاسفانه با شیوع کرونا دچار مشکلات زیادی شدیم و اکنون تجهیزات و امکانات کامل داریم اما کار نیست.
صبح زاگرس - چه مدت است تعاونی دارید و چند عضو دارد؟
تعاونی من 5 نفر عضو دارد؛ در گذشته فعالیت های بسیار خوبی داشتیم، 12 سال است که در بخش تولیدی پوشاک فعالیت می کنم و قریب به دو سال است تعاونی راه اندازی کرده ام و اکنون در شهر یاسوج فعالیت می کنم، اعضای تعاونی من نیز بانوان هستند.
صبح زاگرس - برای چند نفر شغل ایجاد کردید؟
بستگی به پروژه و کاری که به ما سفارش می دادند به صورت مستقیم برای 30 نفر اشتغال ایجاد می شد، کارهای پرتیراژ نیروهای بیشتری را به کار می گرفتیم.
با توجه به اینکه خودم یک خانم هستم و از مشکلات بانوان اطلاع دارم ترجیح می دادم از بانوان برای کارگاهم استفاده کنم افرادی که برای تعاونی من فعالیت می کنند اکثرا بانوان هستند به ویژه بانوانی که بی سرپرست یا بد سرپرست بودند و یا دخترانی که ازدواج نکرده بودند.
برخی از بانوان که شرایط حضور در کارگاه را نداشتند ما به آن ها پارچه می دادیم و در خانه کار را انجام و تحویل می دادند.
صبح زاگرس - کرونا چه تاثیری بر روند کار شما داشته است؟
کرونا کارگاه ما را زمین گیر کرده است، اکنون کارهایی که به ما داده می شود با تیراژ کم است و گاها حتی کرایه خود کارگاه هم تامین نمی شود، هر چند که اجازه ندادیم کارگاه غیر فعال شود.
اکنون قریب به 5 نفر در حال فعالیت در این کارگاه دوخت هستند، که بسیار نگران کننده است، همه آن بانوانی که در سال های گذشته در کارگاه من فعالیت می کردند اکنون بیکار شده اند و من نمی دانم کاری از دستم بر نمی آید، این موضوع خیلی ناراحت کننده است.
با شیوع گسترده کرونا اداره کل صنعت و معدن استان قرار بود یک وام پرداخت کند اما به اندازه ای شرایط را سخت گرفتند که ترجیح دادم سراغش را نگیرم.
تا قبل از شرایط کرونا وضعیت کار و فعالیت کارگاه خیلی خوب بود، یک کار می گرفتیم و تا مدت ها درگیر آن بودیم، اما اکنون کارهای زیادی به ما داده نمی شود.
متاسفانه کرونا به شدت به ما آسیب زد، همه خانم هایی که در این کارگاه کار می کردند اکنون غیر فعال هستند، دیروز یکی از همین بانوان با من تماس گرفت نمی دانستم چه جوابی بدهم پاسخ تماسش را ندادم.
صبح زاگرس - از امور بانوان استانداری کمک نخواسته اید؟
نه تا کنون سراغ مدیرکل امور بانوان استانداری نرفته ام و درخواست کمک نکرده ام، فقط می دانم قبلا خانم صفایی در این سمت فعالیت داشتند.
صبح زاگرس - کار شما به چه شکل بود؟
قبلا با سازمان ها و اداراتی مثل بانک ها قرار داد داشتیم و کت و شلوار نیروها را دوخت می کردیم، اما اکنون مبلغ را به خود کارمند می دهند و می گویند خودت در بازار خریداری کن، این یک آسیب بود، بقیه ادارات نیز به همین شکل است.
خودم در صدا سیما مدتی آموزش خیاطی انجام می دادم.
صبح زاگرس - چه درخواستی از مسئولان دارید؟
از مسئولان درخواست همراهی و کمک دارم، تولیدی های ما نوپا است، بانوان زیادی برای کارگاه کار می کردند کمک کنند بتوانیم مجددا کارمان را رونق دهیم، خرید یک طاقه پارچه 5 میلیون هزینه دارد چهار طاقه 20 میلیون تومان می شود چگونه ان را فراهم کنم، اگر مسئولان کمک کنند من نیز می توانم چند نفر را مشغول به کار کنم.
انتهای پیام /