کاهش آثار مخرب زمینلرزههای احتمالی با سامانه ایرانساخت
سامانه پایش حرکات پوسته زمین توسط متخصصان کشورمان طراحی و در اختیار کاربران دولتی و خصوصی قرار گرفت.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سیستمهای مانیتورینگ مبتنی بر سامانههای تعیین موقعیت و ناوبری یکی از بهروزترین سامانههایی است که از آنها برای پایش حرکات پوسته زمین و اتمسفر استفاده میشود. سنسورهای مورد استفاده در این سیستمها، گیرندههای دقیق تعیین موقعیت و ناوبری است که به عنوان گیرندههای ژئودتیک شناخته میشوند.
این محصول کاربردی با فناوری بالا توسط جمعی از متخصصان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری تولید شده است و ویژگیهایی چون امکان استفاده از این سیستم در شرایط آب و هوایی متنوع، امکان کنترل یا پایش حرکات پوسته زمین در بازههای زمانی کوتاه و دقت بالای اندازهگیری در این سیستمها را دارا است.
فناوری "FINDER" ناسا ضربان قلب زیرآوارماندگان زلزله ترکیه را تشخیص میدهد!امروزه چنین سیستمی یکی از ابزارهای مهم و مکمل سیستمهای پایش پوسته نظیر دستگاههای لرزهنگاری و شتابنگاری محسوب میشود و به عنوان یک سامانه لرزهنگاری در مناطق لرزهخیز دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. این سامانه را میتوان به سامانهای برای پایش میزان آب قابل بارش در لایه تروپسفر از جو و سامانهای برای پایش چگونگی توزیع الکترونهای آزاد در لایه یونسفر از آن توسعه داد.