کاهش 4 درصدی قیمت نفت خام سنگین ایران
تهران - ایرنا - تازهترین گزارش ماهانه اوپک نشان میدهد قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه اکتبر (مهر و آبان) یک دلار و 69 سنت معادل 4 درصد نسبت به ماه سپتامبر (شهریور و مهر) کاهش یافته است.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، بر اساس تازه ترین گزارش ماهانه اوپک، قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه اکتبر (مهر و آبان) 40 دلار و 24 سنت برای هر بشکه ثبت شد، در حالی که این رقم در ماه سپتامبر 41 دلار و 93 سنت و میانگین قیمت نفت سنگین ایران نیز از ابتدای سال 2020 تاکنون 39 دلار و 70 سنت برای هر بشکه بوده است.
قیمت سبد نفتی اوپک هم در ماه اکتبر با کاهش 3.5 درصدی به 40 دلار و 8 سنت برای هر بشکه رسید که یک دلار و 46 سنت کمتر از ماه سپتامبر است.
اوپک در تازهترین گزارش خود همچنین تقاضای جهانی برای نفت در سال 2020 را 90 میلیون و 100 هزار بشکه در روز اعلام کرد که 9میلیون و 750 هزار بشکه کمتر از سال 2019 است.
13 عضو اوپک براساس تازهترین گزارش دبیرخانه این سازمان که روز چهارشنبه منتشر شد، در ماه اکتبر سال 2020 میلادی روزانه 322 هزار بشکه بیشتر از روزانه 24 میلیون و 64 هزار بشکه ماه سپتامبر، نفت تولید کردند.
تولید روزانه نفت اعضای اوپک براساس گزارش منابع ثانویه در ماه اکتبر (مهر - آبان) به 24 میلیون و 386 هزار بشکه رسید.
لیبی و عراق با افزایش تولید روزانه 299 هزار بشکه و 148هزار بشکه بیشترین افزایش تولید را در ماه اکتبر به خود اختصاص دادند. تولید نفت ایران در ماه اکتبر روزانه 5 هزار بشکه کاهش یافت.
به گزارش ایرنا، قیمت نفت از ابتدای سال 2020 و همزمان با شیوع کرونا در جهان، با کاهش همراه شد. تا آنجا که در فروردین و اردیبهشت سال جاری، قیمت نفت به زیر 20 دلار در هر بشکه رفت.
کرونا با ایجاد محدودیت ها و کاهش سفرها باعث شده تا تقاضا برای نفت کاهش پیدا کند و این موضوع زمینه را برای افت قیمتها هموار کرده است. با این حال توافق کاهش تولید اوپک پلاس توانست تا حد زیادی قیمتها را ترمیم کند و حالا نیز با امید به ساخت واکسن کرونا، انتظار میرود قیمت نفت تا 50 دلار در هر بشکه بالا برود.
*س_برچسبها_س*