کاهش 450 هزار تنی محصولات کشاورزی در اردبیل
اردبیل - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: خشکسالی سال زراعی جاری و تنشهای آبی به کاهش تولید 450 هزار تنی محصولات کشاورزی در استان اردبیل منجر شده است.
اردبیل - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: خشکسالی سال زراعی جاری و تنشهای آبی به کاهش تولید 450 هزار تنی محصولات کشاورزی در استان اردبیل منجر شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، خلیل نیکشاد بعد از ظهر شنبه در جلسه شورای گفتو گوی دولت و بخش خصوصی در اردبیل اظهار کرد: در سال جاری میزان بارش باران 84 میلیمتر کمتر از مشابه سال گذشته بوده که این کاهش بارندگی در زمان حساس آبپذیری محصولات کشاورزی چالشها و نگرانیهای ما را چندین برابر کرد به طوری که در فروردین و اردیبهشت بیشترین خسارت به اراضی وارد شد.
وی تصریح کرد: در زیربخشهای کشاورزی ما امسال با کاهش 450 هزار تنی تولید محصولات کشاورزی روبهرو بودیم به گونهای که آخرین ارزیابیها نشان میدهد که سه هزار و 900 میلیارد تومان به بخش کشاورزی در استان اردبیل خسارت وارد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل سرمازدگی، وزش بادهای گرم، کم آبی و تنشهای حاصل از آن را از جمله عوامل و عناصر خسارتزا در بخش کشاورزی اعلام کرد و گفت: از اقدامات پیشگیرانه در این حوزه میتوان به تولید و عرضه ارقام گندم، جو و سیبزمینی در استان اشاره کرد که نمونه آن رقم پیشگام در گندم است که تا دو وعده آب کمتر در مزارع مورد استفاده قرار میگیرد.
نیکشاد به صرفهجویی سه میلیون متر مکعبی مصرف آب با کاشت رقم پیشگام در بیش از شش هزار و 500 هکتار از اراضی دشت اردبیل اشاره کرد و افزود: در کنار عرضه ارقام جدید، کشاورزی حفاظتی از دیگر رویکردهای ما در استان بوده به گونهای که در سه سال اخیر میزان جذب تسهیلات مکانیزاسیون بخش کشاورزی 150 درصد رشد یافته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در گرمی و بیلهسوار 70 درصد مزرعه با گاو آهن مرکب شخم زده و در نمین برای اولین بار در 550 هکتار کشت حفاظتی در دستور کار قرار گرفته است.
نیکشاد اضافه کرد: در باغات به ویژه در جنوب استان با سر شاخهکاری سعی کردیم در گردو تولید محصول را افزایش داده و مانع از ورود خسارت سرمازدگی زودهنگام به باغات این منطقه باشیم.
وی بیان کرد: برای مقابله با خشکسالی انتقال کشت از بهاره به پاییزه در دستور کار بوده به طوری که دو هزار و 800 هکتار از اراضی در دشت مغان که به کشت چغندر قند اختصاص مییافت، از بهاره به پاییزه منتقل شده تا دو بار آبیاری کمتری را شاهد باشیم.
نیکشاد در ادامه به تدوین سند 160 صفحهای راهبردی کشاورزی با مشارکت اساتید دانشگاه، متخصصان و افراد با تجربه در حوزه کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: در کشت حبوبات نیز شش هزار هکتار از اراضی در دشت اردبیل به کشت انواع حبوبات رفته و 250 هکتار توسعه کشت گیاهان دارویی را نیز در منطقه شاهد هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به تولید محصولات در فضای بسته با هدف مقابله با خشکسالی اشاره کرد و گفت: 14 هکتار کشت گلخانهای در حال حاضر به بیش از 190 هکتار رسیده که جایگاه اول کشوری را در توسعه کشت گلخانهای و فضای بسته به ویژه در بخش سبزی و صیفی شاهد هستیم.
وی افزود: امیدواریم شرایط مناسبی را در سالهای آینده با هدف کاهش تنشهای آبی و خشکسالی احتمالی در منطقه به استان اردبیل شاهد باشیم.