کاهش 60 درصدی مراجعات به مراکز درمانی خصوصی
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران در خصوص افزایش 15 درصدی تعرفه پزشکان گفت: ما متوجه وضعیت نامناسب کشور و تورم و وضعیت اقتصادی هستیم و این 15 درصد افزایش تعرفه کلی است، مثلا قسمتی از این افزایش تعرفه مربوط دارو و قسمتی مربوط به هتلینگ است. سال گذشته حدود 8 درصد افزایش تعرفه پزشکی را داشتیم که با توجه به تورمها عقب ماندگی جدی در حوزه ارائه خدمت ایجاد شد.
جهانگیری در ادامه افزود: امسال هم ما 2 منبع داریم، یکی جزء فنی است و دیگری جزء حرفهای، بخش فنی همان حق العلاج است که در بخش خصوصی حدود 5 درصد رشد کرده است نه 15 درصد. درواقع در بخش فنی بحث خرید مواد مصرفی، تجهیزات، ارزاق، حقوق کارکنان و... است که این موارد بیش از 40 درصد رشد کرده است و باید برای این افزایش تدبیری اندیشیده شود. مثلا ما برای تهیه تجهیزات با افزایش روز به روز قیمت دلار مواجه هستیم که در بخش خصوصی اصلا قیمت دلار دولتی محاسبه نمیشود.
وی در ادامه گفت: ما امسال باید خود را تجهیز کنیم که هر زمان مشکلی بوجود آمد بتوانیم مشکلات را حل کنیم بطور مثال ما در حال حاضر فقط 5 درصد افرایش تعرفه در بخش فنی داشتیم آن هم بعد از چندسال. ما تجهیزاتی که میخریم باید به روز باشد، به طور مثال همین سی تی اسکنی که برای بیماران مبتلا به کرونا استفاده شده است اگر بخواهد با این دلار به روز شود بسیار برای ما هزینهبر خواهد بود.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در پاسخ به سوالی در خصوص رابطه افزایش تعرفه و ارائه خدمات پزشکان که چرا هربار دولت تعرفه را مصوب میکند پزشکان تهدید میکنند که اگر تعرفه بالا نرود کیفیت خدمات پایین میآید گفت: این تهدید نیست، ما به هیچ عنوان هدفمان تحمیل هزینه بر مردم نیست. پس از بررسیهایی که داشتیم حدود 40 تا 60 درصد مراجعات در 3 ماه گذشته یافته است، اما هزینهها طبق گذشته پابرجا بود مانند پرداخت اجاره، حقوق پرسنل و... ما خواستار ارائه تسهیلات به جای بالا بردن تعرفه هستیم، به طور مثال برای تهیه دارو در بخش خصوصی ارز دولتی در اختیار ما قرار دهند تا هزینههای قیمت تمام شده ما پایین بیاید و تعرفهها هم افزایشی پبدا نکند.
به گفته جهانگیری، تمام حرف ما این است که یا تعرفه را بالا ببرید یا تسهیلات ارائه دهید تا ما بتوانیم کمبودهایمان را که گفتم جبران کنیم. ما مشکل دیگری هم داریم و آن اینکه بیمهها هم با یک سال تاخیر مبالغ را پرداخت میکنند. درواقع بیمهها باید این هزینه را پوشش دهند، ما حتی خواستار این هستیم که در بخش دولتی هم افزایش داشته باشیم تا به مردم فشاری وارد نشود و خدمات خوبی به آنها ارائه شود، اما تا به امسال هیچوقت توجهی در این خصوص نشده است.
وی خاطرنشان کرد: از اسفند ماه سال 98 و امسال با توجه به بیماری کرونا ثابت شد که جامعه پزشکی در بخشهای خصوصی و دولتی تمام خدمات خود را ارائه کردند و تا پایان سال قطعا ما مشکلاتی را در این حوزه خواهیم داشت، چون مردم در ماههای پساکرونا نیاز به ارائه خدمات خوب با تجهیزات مناسب، کادر پزشکی خوب و سرحال دارند و این افزایش تعرفه هم امری قانونی است، ما در حال حاضر بیشتر نگران بخش دولتی هستیم.
معاون فنی و نظارت سازمان پزشکی کشور در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه پزشکانی در مجلس، نظام پزشکی و پزشکی قانونی حضور دارند آیا این حضورها ایجاد تعارض منافع نمیکند گفت: اولا از تمام اقشار وکلا، معلمان، اصناف و... هم در مجلس حضور دارند و اگر قانونی در خصوص تعارض منافع برای آن ها وجود داشت می توان اینگونه گفت که در مجلس باید از تمام اقشار وجود داشته باشد تا مشکلات مردم را حل کنند. ثانیا پزشکان حاضر در مجلس به یک دهم هم نمیرسد و کمیسیون ما سختگیرتر از بقیه کمیسیونهاست.
جهانگیری در ادامه افزود: ما مطیع قانون هستیم، در سال 73 قانونی مبنی بر احصاء قیمت واقعی خدمات به مردم تصویب شد تا براساس آن در بخش خصوصی هزینهها را از مردم دریافت کنند ما به اجرای همین قانون راضی هستیم و حاضریم خودمان هم آن را انجام ندهیم و این کار را به عهده اقتصاددانان میگذاریم، اگر تعرفه ها بیشتر از این مقدار بود از آن بکاهند و اگر بیشتر بود حداقل مردم در جریان باشند تا سو برداشتهای غلط در این خصوص صورت نگیرد.
وی به عنوان نکته پایانی عنوان کرد: مردم و ما در کنار هم هستیم و باید بیمهها این موضوع را پوشش بدهند و کادر پزشکی همیشه همانطور که ثابت شد در کنار مردم عزیز کشورمان هستند.
انتهای پیام /
بخش خصوصی نظام پزشکی جهانگیری پزشکی