کتاب آثار برتر سومین جشنواره رسانهای ابوذر مازندران منتشر شد
ساری - ایرنا - رییس سازمان بسیج رسانه مازندران گفت: برای نخستین بار طی ادوار مختلف جشنوارههای مطبوعات مازندران در سومین جشنواره رسانهای ابوذر استان کتاب آثار برگزیده با دریافت مجوزهای رسمی منتشر شد و در مراسم اختتامیه توزیع میشود.
به گزارش ایرنا، عبدالمهدی حقشناس روز چهارشنبه در نشست با تعدادی از خبرنگاران اظهار کرد: توجه ویژه به شفافیت و سلامت جشنواره مطبوعات ابوذر مازندران طی سه دورهای که برگزار شد یکی از مهمترین اولویتهای ما در بسیج رسانه استان محسوب میشد که خوشبختانه امسال با طراحی و انتشار کتاب آثار برگزیده یک گام بیشتر نسبت به دو دوره قبل این جشنواره برداشتیم.
وی افزود: کتاب جشنواره با نام «قاب سوم» شامل همه آثار برتر سومین جشنواره رسانهای ابوذر مازندران مجوزهای شابک و فیپا را دریافت کرد و در مرحله نخست با تیراژ یکصد جلد چاپ شد که روز دوشنبه 16 اسفند در مراسم اختتامیه این رویداد بین حاضران توزیع خواهد شد. در تهیه این کتاب علاوه بر مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، طراح و گرافیست شناخته شده فضای رسانهای مازندران آقای سید روحالله شجاعی کیاسری کمک زیادی به ما کرد و نقش مؤثری در تحقق این هدف که طی سالهای اخیر یکی از مطالبات جدی اهالی رسانه از جشنوارههای مختلف مطبوعات مازندران بود داشت.
این مسئول خاطرنشان کرد: در این کتاب علاوه بر آثار برگزیده جشنواره، مشخصات داوران، دیدگاه هیات داوران درباره آثار، بیانیه کلی داوران برای جشنواره و بیانیه مربوط به هر کدام از بخشهای جشنواره نیز گنجانده شده است. قرار است در چاپ دوم کتاب آثار برگزیده دوره دوم جشنواره نیز ثبت شود تا مجموعهای کاملتر از برگزیدگان این جشنواره در اختیار اهالی رسانه قرار گیرد.
رییس سازمان بسیج رسانه مازندران درباره جزئیات آثار رسیده به این جشنواره اظهار کرد: خوشبختانه با وجود برخی حاشیههایی که در جشنوارههای مختلف وجود داشت خوشبختانه اصحاب رسانه استان استقبال خوبی از سومین دوره جشنواره رسانهای ابوذر استان داشتند. در مجموع 576 اثر روی سایت جشنواره بارگذاری شد که از این تعداد 558 واجد بررسی در مرحله بازبینی بودند. در نهایت پس از بازبینی و پالایش آثار، 431 اثر به مرحله داوری نهایی راه یافت.
حقشناس افزود: از 431 اثر راه یافته به مرحله داوری 86 اثر در بخش گزارش، 53 اثر در بخش مصاحبه، 77 اثر در بخش مقاله و یادداشت، 61 اثر در بخش عکس، 50 اثر در بخش تیتر، 31 اثر در بخش خبر، 46 اثر در بخش گزارش تصویری، 18 اثر در بخش اینفوگرافی، موشنگرافی و کاریکاتور و 9 اثر در بخش ویژه علامه حسنزاده است.
وی خاطرنشان کرد: 9 اثر برگزیده از آثار برتر این دوره از جشنواره به دبیرخانه جشنواره ملی رسانهای ابوذر برای داوری در بخش ملی معرفی شد که امیدواریم امسال نیز مانند سال گذشته اصحاب رسانه استان در بخش ملی هم بدرخشند و برترین استان از نظر کسب تعداد جوایز ملی این رویداد شویم.
این مسوول گفت: به اعتقاد داوران تعداد آثار بخش خبر که پایه فعالیت رسانهای محسوب میشود کم است و یکی از ضعفهای فضای رسانهای مازندران در این بخش است که به آموزشهای تخصصی خبرنگاری نیاز است. در این زمینه با خانه مطبوعات هم مذاکره کردیم.
حقشناس با اشاره به جدیت در کار داوری آثار جشنواره اظهار کرد: برای این که داوری آثار با بالاترین کیفیت ممکن انجام شود چهرههای شاخصی از عرصه روزنامهنگاری و رسانه را انتخاب کردیم که طبیعتا هزینه قابل توجهی از کل اعتبار جشنواره به این بخش اختصاص داده شد. از داوران خواستیم که با جدیت بر اساس استانداردهای علمی کار رسانه آثار را بدون در نظر گرفتن هر گونه ملاحظه داوری کنند. داوری را میتوانستیم با هزینه کمتر انجام دهیم. البته ما داوران استانی ماهری هم داریم. اما با توجه به وجود حاشیهها در جشنوارههای مختلف تصمیم گرفته شد از حضور داوران ملی بهره بگیریم. همچنین قرار است یکی از داوران برای قرائت بیانیه در مراسم اختتامیه حضور یابد.
رییس سازمان بسیج رسانه مازندران زمان برگزاری مراسم اختتامیه سومین جشنواره رسانهای ابوذر را روز دوشنبه 16 اسفند اعلام کرد و گفت: قرار است مراسم اختتامیه با حضور رییس سازمان بسیج رسانه کشور در سالن زندهیاد سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شود. البته قرار بود اختتامیه در بهمن ماه برگزار شود. اما با توجه به اینکه امسال تصمیم گرفته شد کتاب جشنواره رسانهای ابوذر مازندران در مراسم اختتامیه رونمایی و عرضه شود، دریافت شابک و فیپا برنامهریزی برای برگزاری اختتامیه را به تاخیر انداخت. در نهایت قرار شد اختتامیه سومین جشنواره رسانهای ابوذر مازندران 27 بهمن برگزار شود که به دلیل بیمار شدن سخنران اصلی مراسم (آقای مهدیپور معاون مطبوعاتی وزیر) این مراسم لغو شد.
وی با اشاره به تلاش دبیرخانه جشنواره برای برگزاری رویدادی رسانهای در تراز ملی اظهار کرد: طی این سه دوره در هر سال سعی کردیم ایرادها را برطرف کنیم و از نقدهای وارد شده به جشنواره برای بهتر شدن این رویداد کمک بگیریم. اما معتقدیم که هنوز به نقطه مطلوب نرسیدیم و باید بیشتر فعالیت کنیم. هدف ما شناسایی خبرنگاران در تراز انقلاب و ثبت آثار در معیارهای انقلاب اسلامی و همچنین کمک به ارتقاء سطح کیفی فعالیتهای رسانهای در استان برای توسعه مازندران است که امیدواریم با کمک مسوولان مرتبط و اهالی رسانه در این مسیر به درستی گام برداریم.
گرامیداشت زندهیاد حسین فلاحتی در مراسم اختتامیه
حقشناس از برنامهریزی برای گرامیداشت زندهیاد حسین فلاحتی رئیس فقید خبرگزاری ایرنا در خراسان شمالی و خبرنگار سابق ایرنا در مازندران خبر داد و گفت: متأسفانه در سال جاری یکی از همکاران خوشنام و فعال در عرصه رسانه را از دست دادیم. درگذشت دوست و همکار خوبمان ضایعهای برای فضای رسانهای استان بود. قصد داریم برای گرامیداشت یاد زندهیاد فلاحتی در بخشی از مراسم اختتامیه تجلیل از خانواده این همکار فقید را برگزار کنیم.
زندهیاد حسین فلاحتی مدیر و خبرنگار پیشکسوت ایرنا سابقه 2 دهه فعالیت به عنوان خبرنگار ایرنا در استانهای مازندران، خراسان رضوی و خراسان شمالی را در کارنامه داشت. او اوایل مرداد امسال به کرونا مبتلا شد و پس از چند هفته جدال با بیماری در سن 49 سالگی درگذشت.
کمک به شفافیت جشنواره با انتشار کتاب آثار
دبیر سومین جشنواره رسانهای ابوذر مازندران نیز در این نشست خبری اظهار کرد: با توجه به برخی حاشیههای مربوط به جشنوارههای رسانهای در مازندران این نگرانی وجود داشت که نتوانیم انتظارات برای برگزاری جشنوارهای با کیفیت را برآورده کنیم. اما خوشبختانه با حمایت بسیج رسانه استان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و استقبال اهالی رسانه گامهای خوبی برداشته شد و اتفاقات خوبی در این جشنواره رقم خورد.
حسین احمدی افزود: تلاش کردیم جشنواره را در تراز ملی برگزار کنیم. یکی از معیارهای متفاوت بودن این رویداد نیز انتشار کتاب آثار برتر است که در استان برای نخستین بار انجام شد و در بین جشنوارههای مطبوعات استانهای دیگر نیز معمولا مورد توجه قرار نمیگیرد.
وی اظهار کرد: برای گردآوری آثار و اطلاعات مورد نیاز برای طراحی این کتاب و کار صفحهآرایی آن با کمک یکی از گرافیستهای خوب استان حدود سه هفته زمان صرف شد. خوشبختانه همه کارهای اداری برای ثبت کتاب در کتابخانه ملی ایران نیز انجام شد. انتشار این کتاب کمک زیادی به شفافیت جشنواره میکند.
معرفی هیئت داوران
این خبرنگار باسابقه مازندرانی با اشاره به کیفیت بالای داوری آثار و جدیت لحاظ شده در بررسی اثرها توسط داوران اظهار کرد: هیئت داوران جشنواره متشکل از اساتید علیاکبر قاضیزاده، محمود مختاریان، فریدون صدیقی، علیرضا کتابدار و مهرداد خلیلی است که هر کدام چند دهه پیشینه فعالیت و تدریس و داوری در عرصه رسانه دارند. از داوران خواستیم برای هر بخش بیانیه جداگانهای دهند که در کتاب جشنواره منتشر شده است.
هیئت داوران سومین جشنواره رسانهای ابوذر مازندراندبیر سومین جشنواره رسانهای ابوذر تصریح کرد: از داوران خواستیم سختگیرانه داوری کنند. به همین دلیل امسال در جشنواره اصلا عنوان شایسته تقدیر نداریم و حتی در برخی بخشها رتبه اول، دوم یا سوم هم معرفی نشده است. بر همین اساس معتقدیم آثاری که در کتاب جشنواره به عنوان آثار برتر منتشر شده بر اساس استانداردهای فنی و علمی کار روزنامهنگاری داوری شدند و این موضوع بسیار حائز اهمیت است. یعنی اگر سلیقههای شخصی را کنار بگذاریم، از برتر بودن این آثار بر مبنای علمی و فنی همه باید تمکین کنیم.
احمدی افزود: قرار است در مراسم اختتامیه آقای محمود مختاریان به عنوان نماینده هیئت داوران حضور یابد و بیانیه را قرائت کند. همچنین قرار بود که یک کارگاه دو ساعته با حضور ایشان در روز دوشنبه برگزار شود که به دلیل شرایط کرونایی این برنامه لغو شد. اما با مرکز مطالعات رسانه رایزنیهایی انجام شد که دورههای تخصصی مرتبط با بخشهای مختلف کار رسانه با حضور اساتید مطرح کشور در مازندران برگزار شود.
ضعفهای متعدد فضای رسانهای مازندران
وی به وجود ضعفهای متعدد در آثار رسانهای فرستاده شده در جشنواره اشاره کرد و گفت: ضعفهای عدیدهای در این جشنواره دیدیم که لازم است برای برطرف شدن و کاهش آنها در استان قدمهایی برداشته شود. مثلا این که رسانههای چاپی و کاغذی ما عملکرد ضعیفی داشتند و کمتر به چشم میآیند که این اصلا برای فضای رسانهای نشریات ما خوب نیست.
دبیر جشنواره رسانهای ابوذر خاطرنشان کرد: ضعف بعد در آثار چندرسانهای است که نیاز داریم اهالی رسانه با توجه به پرکاربرد بودن این قبیل آثار به این حوزه نیز بیشتر توجه کنند. در بخش خبر و تیتر که از مهمترین قسمتهای فعالیت رسانهای هستند نیز انتظار داریم اصحاب رسانه و به ویژه مدیران رسانهها بیشتر توجه داشته باشند تا به نقاط مطلوبی برسیم.
احمدی افزود: یکی از معضلات دیگر فضای رسانهای استان نیز آشنا نبودن همکاران به قالبهای رسانهای برای شرکت در جشنواره است که عمدتا منجر به حذف آثار توسط داوران میشود. چون اثر را در بخش غیرمرتبط بارگذاری میکنند. به نظر میرسد در این زمینه هم به آموزش و تعریف کردن استانداردهای قالب رسانهای نیاز داریم.