کتابهای درسی تغییر کرد / تدریس محتوای جدید از مهر 1403
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه در دوره متوسطه دوم تغییراتی را در برنامه درسی خواهیم داشت تا دانشآموز حق انتخاب بیشتری داشته باشد، گفت: از سال آینده گروه محدودی از دانشآموزان پایه اول دبستان با محتوای جدید آموزش میبینند. رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه در دوره متوسطه دوم تغییراتی را در برنامه درسی خواهیم داشت تا دانشآموز حق انتخاب...
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه در دوره متوسطه دوم تغییراتی را در برنامه درسی خواهیم داشت تا دانشآموز حق انتخاب بیشتری داشته باشد، گفت: از سال آینده گروه محدودی از دانشآموزان پایه اول دبستان با محتوای جدید آموزش میبینند.
به گزارش عرشه آنلاین، حجتالاسلام علی لطیفی؛ رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: چارچوب شایستگیهای پایه را استخراج کردیم، برنامه درسی براساس این چارچوب تنظیم خواهد شد همچنین بازطراحی جدول عناوین دروس و توزیع زمان را در دستور کار داریم که بخش قابل توجهی از نگاه ما ناظر به شایستگیهای پایه است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی مطرح کرد: در دوره متوسطه دوم طراحی جدیدی در حال انجام است تا دانشآموزان حق انتخاب بیشتری داشته باشند و بخشی از فشار دروس تعدیل شود، هماکنون دانش آموزان دبیرستانی احساس میکنند، محتوای آموزشی مفید نیست و مجبور به خواندن آن هستند بنابراین بازآرایی شاخهها و رشتههای تحصیلی را انجام دادیم.
کتابهای جدید از کی آموزش داده میشوند؟
لطیفی بیان کرد: از مهرماه 1403 گروه محدودی از دانش آموزان کلاس اول دبستان به صورت آزمایشی، بر اساس محتوای آموزشی جدید متناسب با شایستگیهای پایه آموزش خواهند دید.
وی گفت: این سازمان چند ماموریت جدی دارد، مأموریت نخست، تدوین و آمادهسازی برنامه درسی است یعنی باید بدانیم کجا میخواهیم برویم و برای رسیدن به اهداف نیاز است چه محتوایی را در اختیار داشته باشیم.
وی افزود: مأموریت دوم، مدیریت تدوین و چاپ کتابهای درسی است که انرژی و زمان قابل توجهی را به خود اختصاص میدهد. مأموریت سوم، ساماندهی منابع آموزشی است که میتواند به عنوان مواد کمک آموزشی از آن استفاده شود، یکی از نکات مهم در تحقق اهداف آموزشی این است که تمام بار آموزش را کتاب درسی به دوش نمیکشد و باید از سایر مواد هم استفاده شود.
لطیفی بیان کرد: اکنون 9085 محتوای کتاب درسی که متصل به رمزینه هستند شامل محتوای صوتی و تصویری است، این رمزینهها توسط مجموعههای دیگر تولید شده است و دانشآموزان میتوانند از آن به عنوان منابع کمک آموزشی استفاده کنند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: از سال گذشته سامانه nazar.roshd.ir را ایجاد کردیم و دانشآموزان، والدین و معلمان میتوانند با مراجعه به این سامانه نظرات خود را درباره کتابهای درسی ثبت کنند.
وی ادامه داد: نظرات ثبت شده در سامانه در دو سطح هستند. سطح نخست که در فضای فعلی قابل اعمال در کتابهای درسی است و سطح دوم شامل تحلیلهای کلان است به عنوان مثال درباره ساختار یک کتاب خاص نظراتی ثبت شده است و باید در سیاستهای کلان اصلاح کتابهای درسی و جدول عناوین دروس مورد توجه قرار بگیرد.
لطیفی گفت: بخشی از مسائل مرتبط با کتابهای درسی از گذشتههای دور مطرح است به عنوان مثال از دهه 60 این موضوع مطرح است که آموزش و پرورش نباید بر حفظیات تأکید داشته باشد، بخشی از این چالش به فرهنگ آموزش ما مربوط است، بنده مدتی قبل، تکالیف یک دانش آموز پایه پنجم را بررسی کردم، در این تکالیف معلم سؤالاتی را به صورت جای خالی مطرح کرده بود یعنی سؤالات با تکیه بر حفظیات مطرح شده بود وقتی این فرهنگ در آموزش و پرورش حاکم است، با تغییر متن کتابهای درسی نمیتوان اقدامی انجام داد.
آموزش در مدارس کتاب محور شده است
وی ادامه داد: در بخشهایی از کتابهای درسی تأکید کردیم که نباید سؤالی از آنجا مطرح شود اما به این توصیهها توجهی نمیشود، اکنون آموزش در مدارس کتاب محور شده است اما اگر معلم، نقشه راه کتابهای درسی را نداند، تدریس موفقی نخواهد داشت.
لطیفی گفت: هر کتاب درسی یک مقدمه دارد و اگر معلم نداند، یک یا دو صفحه ابتدای هر درس، مقدمه است و باید به مدت 5 تا 20 دقیقه بر روی آن در کلاس درس وقت بگذارد، آموزش مؤثر نخواهد بود، این مسائل به دست معلمان است و اگر به آن توجهی نداشته باشند، بهترین کتاب درسی هم فایدهای ندارد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی بیان کرد: وقتی معلم آموزش کافی ندیده است یعنی هنوز درکی از نقشه پشت کتابهای درسی ندارد، از دهه 90 به بعد کتابهای تحولی مانند کار و فناوری، سواد رسانه و... به مدارس اضافه شد اما ذهنیت تدریس معلمان با ذهنیت طراحان هماهنگ نیست.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ماموریت سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی تمرکز بر سه موضوع است، افزود: موضوع نخست ارائه ذهنیت به مدرسه درباره برنامههای درسی است یعنی گریز از کتاب محوری. موضوع دوم، پر کردن دست مدرسه از مواد و منابع آموزشی متنوع و تأمین بستههای تربیت و یادگیری.
لطیفی ادامه داد: مأموریت سوم، پشتیبانی علمی و تخصصی و کمک به توانمندسازی مدرسه است تا بخشی از طراحی برنامه درسی را در اختیار بگیرد هماکنون به دلایل مختلف از جمله محدودیت زمان و زیاد بودن محتوا، عدم توان کافی در سطح مناطق و مدارس این موضوع محقق نمیشود.
منبع: تسنیم هم اکنون دیگران می خوانند-
چاقوکشی در بیمارستان تبریز / حمله وحشتناک به یک پزشک
-
این زن جذابترین مدل اسپانیاست، اما نباید باور کنید
-
همه چیز درباره امیر تتلو | ماجرای تجاوز به دختران زیر 18 سال!
-
سیل انصراف گسترده از خرید خودرو / ماجرا چیست؟
-
زمان واریز یارانه آذرماه اعلام شد / مبلغ یارانه یلدایی چقدر است؟
-
با ساکنان کوچه سرطان آشنا شوید / در اینجا همه مبتلا به سرطان هستند
-
فال قهوه امروز پنجشنبه 16 آذر | قهوه ات رو بخور فال بعد بگیر