یک‌شنبه 27 آبان 1403

کرونا، دیواری بین خانه و مدرسه

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرونا، دیواری بین خانه و مدرسه

سنندج - ایرنا - علیرغم تاکید وزارت آموزش و پرورش و مسوولان این حوزه در استان‌ها مبنی بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در مدارس، برخی والدین سنندجی دچار تردید شده و از ترس ابتلای فرزندشان به کرونا، اجازه حضور در کلاس درس را در روز اول بازگشایی مراکز آموزشی به آنها نداده و ماندن در خانه را بر رفتن به مدرسه ترجیح دادند.

به گزارش ایرنا، بعد از حدود 6 ماه تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی بخاطر شیوع کرونا، بالاخره وزارت آموزش و پرورش تصمیم به بازگشایی مدارس در روز شنبه 15 شهریور گرفت و به تبع آن در استان کردستان نیز این اتفاق افتاد. (براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 2 شهر سنندج و دیواندره در وضعیت سفید و باقی شهرهای استان دارای وضعیت زرد هستند)

اما سال تحصیلی جدید با سال‌های قبل تفاوت معناداری دارد، امسال بدلیل شیوع ویروس کرونا، شور و شوقی را که مخصوص بازگشایی مدارس است به آن معنا نمی‌توان در میان دانش آموزان، اولیای آنها و کادر آموزشی دید، از یک طرف وجود ماسک بر صورت و ضرورت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، فضای مدرسه را برای دانش‌آموزان ویژه کرده و از طرفی هم ترس والدین از ابتلای فرزندشان به کرونا باعث شده برخی خانواده‌ها اجازه ندهند فرزندشان در کلاس‌های درس حضور یابد.

این در حالیست که وزارت آموزش و پرورش بارها از طریق مختلف اطلاع رسانی کرده و بر رعایت حداکثری شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مدارس و عدم نگرانی والدین تاکید کرد اما با این وجود ترس ابتلا به این بیماری در میان خانواده‌ها بالاست و این نگرانی را به خوبی در چهره پدران و مادران می‌توان دید. همزمان با شروع سال تحصیلی فرصتی پیش آمد با چند تن از والدین سنندجی که محصل دوره ابتدایی دارند، هم صحبت شوم و در خصوص حضور فرزندشان در مدرسه سوال کنم.

یکی از والدین که شغلش خیاطی است از اینکه کلاس‌های درس سال تحصیلی جدید به صورت حضوری برگزار می‌شود از آموزش و پرورش بشدت انتقاد کرد و گفت: بخاطر کرونا، اجازه ندادم پسرم روز اول بازگشایی مدارس در کلاس درس حاضر شود و تا بهبود شرایط بر تصمیم خود باقی خواهم ماند.

با او راجع به امکان عقب افتادن پسرش از درس و تحصیل گفتم، ادامه داد: از طریق فضای مجازی و غیرحضوری تحصیل او را پیگیری می‌کنیم ضمن اینکه همسرم بهتر از هر معلمی می‌تواند فرزندمان را در یادگیری مطالب کتب درسی همراهی و کمک کند.

این پدر که فرزندش کلاس دوم ابتدایی است، برگزاری کلاس‌ها به صورت حضوری را در شرایط کنونی غیر مسوولانه و غیرمنطقی دانست و بر لزوم بازنگری وزارت آموزش و پرورش در تصمیم خود و تلاش برای تدریس در فضای مجازی تاکید کرد.

صحبت بازگشایی مدارس در تاکسی پیش آمد یکی از مسافران برگزاری کلاس درس در شرایط فعلی را خطرناک دانست و گفت: مطمئنا بدلیل همین تردد دانش‌آموزان و حضور آنان در کلاس درس، آمار ابتلا به کرونا در فصل پاییز بیشتر خواهد شد به همین خاطر من اجازه ندادم دخترم به مدرسه برود.

او که ناتوانی دانش‌آموزان را در رعایت بهداشت، عامل اصلی مخالفت خود با بازگشایی مدارس به صورت حضوری اعلام کرد، افزود: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، کودکان بزرگترین ناقلان کرونا هستند بنابراین ازدحام دانش‌آموزان در شرایط فعلی خطرناک و باعث انتشار و شیوع بیشتر این ویروس می‌شود.

نگرانی والدین در مورد سلامتی دانش‌آموزان البته بجاست اما بازگشایی مدارس تنها مربوط به ایران نیست چرا که بسیاری از کشورهای جهان با قضیه کرونا کنار آمده و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی اقدام به برگزاری کلاس درس کرده‌اند.

غیبت 15 درصدی دانش‌آموزان مدیر دبستان هیات امنایی معلم ناحیه 2 شهرستان سنندج در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در روز اول (15 شهریور) از بازگشایی مدارس، حدود 85 درصد دانش‌آموزان در کلاس درس حاضر شدند و 15 درصد نیز غیبت داشتند.

محمد کریمی با بیان اینکه تعدادی از والدین بر عدم حضور فرزندانشان در کلاس درس بدلیل ترس از کرونا پافشاری دارند، اضافه کرد: در حد بضاعت و توان، دستورالعمل‌های بهداشتی از جمله ضدعفونی کردن کلاس‌ها را انجام می‌دهیم ضمن اینکه ماسک برای دانش‌آموزان تهیه شده و قرار است دستگاه ضدعفونی کننده برای دست دانش‌آموزان نیز خریداری و نصب شود.

وی ادامه داد: کلاس‌ها را به 2 گروه (روزهای شنبه و یکشنبه یک گروه) و (دوشنبه و سه‌شنبه گروه دیگر) تقسیم‌بندی کردیم و روزهای چهارشنبه و عصرها نیز تدریس در فضای مجازی و شبکه شاد به صورت غیرحضوری انجام می‌شود.

مدیر دبستان هیات امنایی معلم ناحیه 2 شهرستان سنندج تاکید کرد: در صورت لزوم از ظرفیت انجمن اولیا و مربیان برای گرفتن عکس از فضای آموزش و نحوه ضدعفونی کردن کلاس‌ها و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط دانش‌آموزان و قرار دادن آن در کانال تلگرامی دبستان و در راستای اطمینان دادن به اولیا کمک خواهیم گرفت.

بی‌اعتمادی برخی خانواده‌ها نسبت به رعایت فاصله‌گذاری در مدارس مدیر دبستان شاهد خسروی ناحیه 2 شهرستان سنندج هم از عدم حضور 15 درصد دانش‌آموزان در روز بازگشایی مدارس خبر داد و گفت: والدین این تعداد دانش‌آموز نسبت به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و ترس از عدم دستورالعمل‌های بهداشتی اجازه حضور فرزندانشان در مدرسه را نداده‌اند.

ناصر محمدی با بیان اینکه بخش‌نامه‌ای برای اجباری کردن حضور دانش‌آموزان در مدرسه وجود ندارد، افزود: با وجود انجام پروتکل‌های بهداشتی برخی والدین نگران هستند در حالیکه هر روز کلاس‌ها گندزدایی شده و 2 دستگاه سنسور ضدعفونی کننده دست نیز برای دانش‌آموزان تهیه شده است.

سلامت دانش‌آموزان اولویت کادر آموزشی مدارس مدیرکل آموزش و پرورش کردستان روز شنبه در آیین بازگشایی مدارس کردستان اظهار داشت: سال تحصیلی جدید همراه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا با حضور حدود 300 هزار دانش‌آموز در سه هزار و 900 مدرسه شهری و روستایی به صورت رسمی آغاز شده است.

رشید قربانی با بیان اینکه تدابیر لازم برای تامین سلامتی دانش‌آموزان اتخاذ شده است، افزود: خانواده‌ها اطمینان داشته باشند سلامت فرزندانشان در اولویت قرار گرفته سپس تصمیم به بازگشایی مدارس گرفته شد ضمن اینکه قبل از درس و تحصیل نحوه مراقبت از خود در مقابل کرونا به دانش‌آموزان آموزش داده خواهد شد.

وی یادآور شد: تمام مقررات و دستورالعمل‌های بهداشتی در مدارس رعایت می‌شود و معلمان، مدیران، عوامل اجرایی و نیروهای خدماتی مدارس در این زمینه توجیه شده‌اند، ضمن اینکه مدارس قبل از بازگشایی گندزدایی و ضدعفونی شده و روزانه نیز سرویس‌های بهداشتی، کلاس درس، راهروها و سایر محیط ضدعفونی خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به فعالیت مدارس شهری در ایام کرونا در سال تحصیلی جدید، گفت: در این مدارس در 2 هفته اول سال تحصیلی بویژه دوره ابتدایی دانش آموزان به صورت 2 روز متوالی در هفته (شنبه و یکشنبه یا دوشنبه و سه شنبه) در کلاس درس حضور پیدا می‌کنند.

وی به فعالیت مدارس دوره متوسطه نیز اشاره و تاکید کرد: در دوره اول متوسطه دانش آموزان یک هفته 2 روز و یک هفته نیز سه روز در مدرسه حاضر می‌شوند اما در مدارس دوره دوم متوسطه فعالیت آموزشی حضوری سه روز در هفته خواهد بود.

به هرحال در شرایط کنونی نگرانی خانواده‌ها از سرایت کرونا امری طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است اما این وظیفه مدیران و کادر آموزشی است که ضمن فراهم کردن تمام ظرفیت‌ها و امکانات برای حفظ مسائل بهداشتی، اعتماد والدین و دانش‌آموزان را مبنی بر عدم نگرانی آنان برای حضور در کلاس درس جلب کنند، ضمن اینکه انجمن اولیا و مربیان نیز در شرایط حاضر با نظارت بر عملکرد مدارس در بحث رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، در این زمینه می‌توانند نقشی مهم ایفا کرده و به عنوان معتمدین اولیا دانش‌آموزان، کادر آموزشی را یاری دهند.

سال تحصیلی جدید سه هزار و 900 واحد آموزشی شهری و روستایی با 15 هزار کلاس درس در استان کردستان برای حضور دانش آموزان سازماندهی شده است.

در سال تحصیلی جدید 289 هزار و 803 دانش‌آموز مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل خواهند شد که 139 هزار و 477 از این تعداد دختر و 150 هزار و 326 نفر نیز پسر هستند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
کرونا، دیواری بین خانه و مدرسه 2
کرونا، دیواری بین خانه و مدرسه 3
کرونا، دیواری بین خانه و مدرسه 4