کسری بودجه
کسری بودجه
استاد متفاوت اقتصاد ایدههای خاص خود را دارد. او معتقد است افزایش قیمت دلار به خاطر نرخ تورم 40 درصدی نیست بلکه به عکس افزایش نرخ تورم به دلیل نرخ دلار است. پس اگر بتوان دلار را تک نرخی کرد و بازار ارز آزاد را برچید تورم هم کاهش مییابد. این در حالی است که اقتصاددانان دیگر چاره را در بهبود سیاست خارجی و تزریق امید به جامعه مانند سال های 94 و 95 و بعد از برجام میدانند و کاهش کسری بودجه....
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سال گذشته ما در بودجه سنواتی، 630 همت برای هدفمندی گذاشتیم که بالای 700 همت هزینه شده و حدود 400 همت آن محقق شده است. یعنی بودجه ما با هزینهها و درآمدها هیچ سنخیتی ندارد که خروجی این عدم تطابق کسری بودجه است.
علیرغم تاکیدات اسناد بالادستی و قوانین بر لزوم کاهش وابستگی بودجه به نفت، اما با بی توجهی مسئولان وقت طی دهه 90 نه تنها شاهد کاهش این وابستگی نبودیم بلکه روند کسری بودجه هم با رشد فزاینده 7 برابری مواجه شده است.
کاهش وابستگی بودجه به ویژه بودجه جاری به نفت و سوق دادن منابع نفتی به عنوان منابع بین نسلی به سرمایه گذاری در زیرساخت ها همواره یکی از آرمان های اقتصاد کشور در طول دهه های مختلف پس از پررنگ شدن نقش نفت در اقتصاد ایران بوده است.
صنعت نفت یکی از مهم ترین محرک های اقتصاد کشور است که به توجه بسیاری نیاز دارد و گفته می شود که کسری بودجه، کمشکل بزرگ صنعت نفت شده است.
مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه اپیدمیها در کشور زیاد شده گفت: «با کمبود تخت بیمارستانی مواجه هستیم و در صورت ادامه این روند باید بیماران را در راهروهای بیمارستان بستری نماییم.»
معاون مددکاری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران: با رایزنیهای انجام شده با مجلس به دنبال آن هستیم تا افرادی را که بعد از سال 1400 استخدام شدند را نیز تبدیل وضعیت کنیم.
دیوان محاسبات کشور پیشنهاد داد جهت تامین کسری بودجه از ظرفیتهای قانونی نظیر «توافق بازخرید (ریپو)» و «فروش اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول مازاد دولت» استفاده شود.
آمارها و شرایط فعلی نشان میدهد که باید بیمارستانهای بیشتری در کشور ساخته شود. جمعیت، بیماریها و اپیدمیها در کشور زیاد شده است، بنابراین با کمبود تخت بیمارستانی مواجه هستیم.
«اگر این روند ادامه پیدا کند، باید بیماران را در راهروهای بیمارستان بستری کنیم»؛ این جمله را مینو محرز، استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره کمبود تخت بیمارستانی در ایران میگوید، آن هم در روزهایی که اخبار مختلفی از فرسودگی تجهیزات پزشکی تا مرگ بیماران تالاسمی بهدلیل کمبود دارو در کشور فراگیر شده است.
درست است که دولت در برخی زمینههای اقتصادی امار و ارقام رشد و توسعه را منتشر میکند و من هم نمیگویم که این آمار غلط است، اما نکته مهم این است که دولت، آمار و ارقام اقتصادی را به شکل گزینشی منتشر میکند و گاهی نیز امارهایی منتشر میکند که شبهه برانگیز است. این نوع انتشار آمار، باعث میشود حس کنیم دولت میخواهد به هر قیمتی بر ادعای رشد اقتصادی در دولت سیزدهم صحه بگذارد و این در حالیست...
«در حال حاضر قشر متوسط نمیتواند تغییر زیادی در خانه و ملک و... خود دهد، تا پیش از این، اگر یک استاد دانشگاه، 100 میلیون تومان ذخیره میکرد، میتوانست خانه 20 سال ساخت خود را به خانه 10 سال ساخت تبدیل کند، اما در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد. طبقه متوسط حتی امکان تعویض وسایل خانه خود را ندارند و مدام باید اقدام به تعمیر وسایل قدیمی کنند. برخی تعاونیها در حال اشاعه رانت هستند و مالیاتی...
فارغ از این که آمارهای فعلی حوزه اقتصاد کشور درست است یا غلط و فارغ از این که رشد اقتصادی کشور ما به علت فروش نفت و به نوعی خارج از حیطه تلاشهای مدیران اقتصادی در داخل کشور است و رشد چشمگیری در حوزههای مهم داخلی مثل کشاورزی نداریم، حتی اگر رشد اقتصادی ما 4 درصد باشد و همه تولید هم داخل کشور رخ دهد ما نباید 25 درصد پول منتشر کنیم. در حال حاضر امارهای رسمی دولت نشان میدهد که 26 درصد...
مهدی پازوکی معتقد است دولت سیزدهم به لحاظ اقتصادی فاقد برنامه منسجم و عملی است و همین امر سبب شده بحرانی جدی در این حوزه گریبان مردم و سفره خانوارهای ایرانی را بگیرد.
ثابت نگه داشتن نرخ ارز در تورمهای بالا سیاستی قابل تداوم نیست. کنترل نرخ ارز از طریق سیاستگذاری چند بعدی معتبر و باورپذیر که باعث کاهش نااطمینانیهای اقتصادی و سیاسی شده و انتظارات تورمی را لنگر میکند، میسر میشود.