کسر خدمت یک ماهه در انتظار سرباز ماهرها
به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، سردار محمدجواد زادهکمند فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در نشست خبری با اصحاب رسانه به اهداف قرارگاه مهارت آموزی اشاره و اظهار داشت: مهمترین موضوعی که در قرارگاه نیروهای مسلح دنبال می شود، مهارت آموزی سربازان و اشتغال آنها پس از دوران سربازی است.
وی گفت: ما معتقد هستیم که نسل جوان برای رشد و تعالی و توانمندسازی به مهارت نیاز دارد و سربازی علاوه بر اینکه فرصتی برای نقش آفرینی در مهم ترین عرصه کشور یعنی امنیت است میتواند فرصتی برای رشد و اشتغال سربازان هم باشد.
وی ادامه داد: ما در قرارگاه بر این باوریم که مهارت می تواند جوانان را برای ورود به بازارکار و ایجاد امید در جوانان کمک کند و اگر جوان بتواند در حوزه مهارت خود اشتغال داشته باشد، می تواند باعث اقتدار کشور شود.
سردار زاده کمند عنوان کرد: چند سالی است در نیروهای مسلح مهارت آموزی را داریم اما بسیار کم بوده است از این رو در سال 1396 اقداماتی در راستای مهارت آموزی سربازان را آغاز کردیم.
وی بابیان اینکه حدود 300 هزار نفر سالانه به عنوان سربازان وظیفه وارد نیروهای مسلح میشوند، تصریح کرد: این مهارت آموزی در راستای تقویت روحیه همزیستی، ارتقاء افزایش آستانه تحمل، وطن دوستی و مهارت تخصصی است تا بتوانیم زمینه اشتغالزایی سربازان را فراهم کنیم.
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح خاطر نشان کرد: ما در مهارت آموزی دو بسته داریم که یکی از این بستهها، بسته مهارت عمومی شامل آموزش مهارتهای امداد و نجات، سواد رسانه و... است و در مهارت تخصصی نیز 600 مهارتی که در نیروهای مسلح و کشور کاربرد دارد، شناسایی شده است.
سردار زاده کمند با بیان اینکه ما در مهارت آموزی چهار سیاست راهبردی از جمله متناسب سازی مهارت سربازان، برقراری ارتباط های برخط سامانه مهارت آموزی با سامانه های کشور، سامانه خوداشتغال و کار آفرینی سربازان را دنبال می کنیم افزود: لایحه مهارت آموزی و اشتغال سربازان وظیفه در حال تدوین است که در این لایحه سازمان های کشور را برای برگزاری کلاس مهارت های تخصصی ملزم کرده است.
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح بیان کرد: ما از توان سربازان خلاق که قبل از خدمت دارای تجاربی بودند استفاده کرده و برنامهریزی کردهایم تا در هر مجموعه یک مرکز نوآوری راه اندازی کنیم تا افراد با ورود به این چرخه خلاقیت خودشان خارج نشده و توانمند تر شوند و بعد از اتمام دوره سربازی با قدرت بیشتری به جامعه خدمت کنند.
وی با اشاره به برخی اهداف لایحه مهارت آموزی سربازان گفت: در این لایحه که به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شده است، پیش بینی شده تا سربازانی که قبل از آغاز خدمت یکی از مهارتهای تخصصی مورد نیاز نیروهای مسلح را فرا گرفتهاند، بتوانند دوماه کسر خدمت بگیرند.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی خاطرنشان کرد: البته فعلاً بر اساس پیشنهادی که ستادکل نیروهای مسلح به مقام معظم رهبری داده است و مقام معظم رهبری هم موافقت کردهاند یک ماه کسر خدمت به سربازانی که قبل از خدمت یکی از مهارتهای تخصصی را فرا بگیرند، داده میشود.
وی عنوان کرد: در 6 ماه گذشته ما علاوه بر مهارت آموزی 14 هزار محیط کار واقعی در قرارگاه ایجاد کرده و 2 هزار و 800 نفر از کارکنان آموزش دیده در این محیط در حال آموزش دادن به سربازان هستند.
سردار زاده کمند اعلام کرد: در سال 96 حدود 430 هزار نفر و در سال 1401 حدود 459 هزار نفر یک مهارت آموزش دیدند؛ در مجموع حدود یک میلیون و 241 سرباز آموزش دیدند که ازاین تعداد 557 هزار نفر بسته عمومی و 666 هزار نفر مهارت تخصصی را یاد گرفته اند و می توان گفت که حدود 70 درصد از سربازان تحت پوشش مهارت آموزش قرار گرفته اند.
وی درباره صندوق اشتغالزایی گفت: حدود63 هزار نفر متقاضی برای تسهیلات وام بودند که 45 هزار نفر واجد شرایط شناسایی و حدود 25 هزار نفر را به بانکها معرفی کردیم و تا زمان اتمام پرداخت تسهیلات به این افراد ثبت نام را آغاز نخواهیم کرد.
وی ادامه داد: ما برای اولین بار در سه ماه سوم سال 1402 یک دوره مسابقه مهارت در 14 رشته برگزارخواهیم کرد در سطح نیروهای مسلح و برترین سربازان شناسایی و معرفی می شوند.
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: مشوق کسر خدمت یک ماهه برای تشویق جوانان به مهارت آموزی قبل از خدمت سربازی است، طبق این پیشنهاد اگر فرد قبل از ورود به خدمت سربازی مهارتی فراگرفته باشد، حداکثر یک ماه از خدمت آنها کسر میشود و در شهریورماه ابلاغ خواهد شد و این آیین نامه برای ورودیهای مهرماه قابل اجرا است؛ البته سربازان می توانند مشخصات و سابقه پیش از خدمت خود را در سامانه سخا ثبت کنند.
پایان پیام /