جمعه 13 مهر 1403

کشاورزان گلستان چشم‌انتظار باران نباشند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کشاورزان گلستان چشم‌انتظار باران نباشند

گرگان - ایرنا - معاون بهبود سازمان جهادکشاورزی گلستان به کشاورزان این استان توصیه کرد به دلیل بارش اندک باران سال زراعی جاری و برای از بین نرفتن محصولات، زمین های زراعی خود را به صورت دستی و مصنوعی آبیاری کرده و چشم‌انتظار باران نباشند.

محمدرضا عباسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زمین های زیر کشت پاییزه از جمله گندم، جو و کلزای گلستان به دلیل کاهش محسوس رطوبت از رشد مناسب برخوردار نیست.

به گفته وی زمین های زیر کشت جنوب استان سبز شده اما اراضی شمال استان با مشکل کم آبی مواجه است که در نتیجه آن، رشد بذرها کمتر از حد استاندارد بوده و به آبیاری احتیاج دارد که در این شرایط کشاورزان می توانند از طریق آب چاه و یا رودخانه ها، نیاز آبی مزارع خود را تامین کنند.

وی به وضعیت سطح سبز مزارع زیر کشت پاییزه گلستان اشاره کرد و افزود: تاکنون از 339 هزار هکتار زیر کشت گندم، 170 هزار هکتار، از 50 هزار هکتار مزراع کلزا، 40 هزار هکتار و از 66 هزار و 651 هکتار مزارع جو، 57 هزار هکتار آن سبز شده است.

معاون بهبود سازمان جهادکشاورزی گلستان اضافه کرد: یکی از دلایل کم بودن سطح سبز مزارع استان، خشکسالی و کم آبی برای رشد مورد نیاز بذرها است.

شرکت آب منطقه ای گلستان نیز اواسط هفته گذشته بخشی از آب سد گلستان را با هدف تامین آب زراعی بهره برداران کشاورزی پایین دست سد و محدوده شبکه وشمگیر با دبی چهار مترمکعب بر ثانیه تخلیه کرد.

به گفته شعبان رسولی مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای گلستان، پیش بینی می شود در این طرح چهار میلیون متر مکعب آب ذخیره شده پشت این سد تخلیه شود.

حجم آب مخزن سد گلستان 18 میلیون متر مکعب معادل 38 درصد حجم کل این سد است.

رییس گروه پیش‌بینی و هشدار هواشناسی گلستان امروز شنبه با اشاره به ورود سامانه بارشی به استان، گفت: مناطق کوهستانی و مرتفع گلستان از ظهر امروز شنبه شاهد بارش نخستین برف زمستانی است.

محمود محمدقلی پور اظهار داشت: همچنین بخشی از مناطق دشت و کوهپایه ای استان از امروز شاهد بارش باران ملایم و پراکنده خواهند بود.

عملیات کشت پاییزه گندم و جو در کشتزارهای گلستان از آغاز سال زراعی (مهر ماه) تا نیمه دی ماه ادامه دارد.

گلستان با وسعت افزون بر 20 هزار کیلومتر مربع، یک میلیون و 869 هزار و 819 نفر جمعیت دارد که اقتصاد این استان بر پایه کشاورزی و دامپروری است.

*س_برچسب‌ها_س*