جمعه 9 آذر 1403

کشت بهاره در قم با تولید محصولات راهبردی آغاز شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کشت بهاره در قم با تولید محصولات راهبردی آغاز شد

قم - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: کشت بهاره در قم با هدف تولید محصولات راهبردی همچون گندم و جو در مناطق مختلف استان آغاز شده‌است.

محمد علی سلامی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: حجم قابل توجهی از کشت های بهاره سال جدید در قم از اسفندماه 1400 آغاز شده و اگر بارش ها خوب و مناسب باشد، وضعیت مزارع عالی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قم از جمله استان های موفق کشور در زمینه تولید بذر غلات است، افزود: امسال با برنامه ریزی انجام شده از نظر تامین و توزیع کود مورد نیاز کشاورزان نیز مشکلی نداریم. وی ادامه داد: همچنین غله کاران استان از مهارت بالایی در تولید محصولات راهبردی همچون گندم و جو برخوردار هستند و با وجود محدودیت در منابع آبی و شرایط خاص جغرافیایی قم، هر سال محصول با کیفیتی را به بازار عرضه می‌کنند. سلامی گفت: علاوه بر تولید گندم، کشت جو نیز در قم رونق خوبی دارد چرا که دامپروری در این استان از جایگاه ویژه برخوردار است و تولید جو برای تامین خوراک دام در استان با تلاش کشاورزان دنبال می‌شود. وی بیان کرد: از طرف دیگر کشت جو با شرایط آب و هوایی قم سازگارتر است و تولید این محصول به نسبت گندم به آب کمتری نیاز دارد، به همین دلیل کشت آن با استقبال بیشتری از جانب کشاورزان استان مواجه است. وی با اشاره به این‌که بیش از 2 هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم، جو هستند، تاکید کرد: حمایت از کشاورزان در خودکفایی و تامین امنیت غذایی مردم به‌خصوص در بخش تولید محصول راهبردی مساله ای مهم است. به طور میانگین سالانه بیش از 22 هزار هکتار از سطح مزارع قم به زیر کشت جو می‌رود و حدود صد هزار تن از این محصول برداشت می‌شود. 6هزار و 500 هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان نیز زیر کشت گندم آبی و دیم است و در مجموع حدود 25هزار تن گندم در قم برداشت شود که این میزان با وجود محدودیت‌های محیطی استان، رقم قابل‌توجهی است. بیش از 14 هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال 850 هزار تن در زمینه محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است. بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود 50 درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است./

برچسب‌ها