کشف پیکر آخرین مفقودی سیل استهبان
پیکر آخرین مفقودی سیل استهبان که مربوط به کودکی یک ساله بود، پیدا شد.
- تلاش برای یافتن قربانی خردسال در سیل استهبان ادامه دارد
- کشف پیکر یکی از مفقودین سیل استان فارس
- شمار جانباختگان سیل استهبان به 18 نفر رسید
- لحظات ترستانک از وقوع سیل عظیم در استهبان!+ فیلم
به گزارش منیبان؛ مهدی خوبیار، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان فارس با بیان اینکه امدادگران هلال احمر تا آخرین نفس پای کار مردم ایستادند، گفت: دقایقی پیش و پس از 75 ساعت تلاش بیوقفه بخشی از پیکر آخرین مفقودی سیل استهبان که مربوط به یک کودک یک ساله بود پیدا شد.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان فارس توضیح داد: با این عملیات امدادرسانی، پیکر هر 22 تن مفقودی سیل روز جمعه منطقه رودبال استهبان تحویل شد.
روز جمعه 31 تیرماه امسال، جاری شدن سیل تابستانی در رودخانه رودبال که از سه شهرستان نیریز، استهبان و داراب در شرق استان فارس عبور میکند، حادثهساز شد، حادثهای که تاکنون منجر به مرگ دستکم 21 تن شد.
همنشینی واژههای سیل در کنار نام استان فارس تداعی کننده خاطرات تلخ سیل پنجم فروردینماه 1398 است. در کنار این تشابهات اما تفاوتی پررنگ میان سیل امسال و سیل سه سال پیش وجود دارد. سیلی که اخیرا شرق استان فارس را درگیر کرد، در آخرین روز تیرماه یا در واقع در میانه فصل گرما رخ داده است. این در شرایطی است که در اذهان عمومی واژه سیل، با آب و هوای ناپایدار و فصول پربارش بهار و پاییز گره خورده است.
در مورد چرایی وقوع سیلاب روز جمعه در استان فارس، دادههای هواشناسی نشان میدهند که در محل وقوع سیلاب بارشی به وقوع نپیوسته است و بارش در سیلاب دشت مرکز حوضه آبریز بوده که به سد نمیریخته است.
شواهد نشان میدهند بارش رگباری در منتهیالیه شمالی و بکر حوضه آبریز رخ داده است، ولی گزارش نشده است که لزوم نصب دستگاههای بارانسنج خودکار برای هشدار سیل ناگهانی را در مناطق مرتفع حوضههای آبریز کشور بیان میکند، همچنین منطقه به رادار پیشرفته هواشناسی و ایستگاه جو بالا مجهز نبوده است.
باعث تعجب است که اطلاعیههای ادارهکل هواشناسی استان فارس برای روز جمعه بهصورت زرد صادر شد و مدیرکل هواشناسی استان فارس را ترک کرده بود و از این بدتر کشته و مفقود شدن 22 نفر از هموطنان بیگناه در این فاجعه، بدون هیچ هشدار و اعلام آمادگی جدی به نهادی متولی مدیریت بحران، غیر از این که نمک بر زخم داغدیدگان حادثه ریخت، عامل عدم مدیریت این نابهنجاری بود و در صورت مدیریت صحیح و صدور پیشآگاهیهای مربوط جلوی خسارات فراوان ناشی از آن گرفته میشد.
پروفسور اردکانی پیشکسوت هواشناسی ایران و پدر علم هواشناسی کشور هفته قبل در مصاحبهای با روزنامه صنعت وقوع چنین مانسونی را در مناطق جنوبی و جنوب شرق کشور و غرب کشور اخطار داده بود.
متأسفانه عدمکارایی بازماندگان دولت قبل سازمان هواشناسی همچنان بلای جان مردم شده است و همین طور عدمتجهیز حوزه مستعد سیلاب آبریز استهبان به سامانههای هشدار سیل و عدمکارایی ایستگاههای بارانسنجی در آن نیز مزید بر علت شد.
ت ت کدخبر: 98905 تاریخ انتشار 1401/05/03 10:09:34