سه‌شنبه 31 تیر 1404

کشورهای منطقه از کریدور زنگزور سود خواهند برد

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
کشورهای منطقه از کریدور زنگزور سود خواهند برد

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از خبرگزاری آناتولی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه ضمن حمایت از طرح کریدور زنگزور مدعی شد که علاوه بر آذربایجان، ارمنستان و ترکیه، سایر کشورهای منطقه نیز از کریدور زنگزور سود خواهند برد.

وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه این خط به نمادی از آشتی تبدیل شود، گفت که کشورهای منطقه می‌توانند این مسئله را از طریق اجماع حل کنند.

رئیس جمهور ترکیه ابزار داشت که الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان، اهمیت زیادی برای زنگزور قائل است و می‌خواهد این خط را در اسرع وقت آماده کند.

یکی از اصلی‌ترین نقاط اختلاف میان باکو و ایروان، دالانی موسوم به زنگزور است که قرار است خاک اصلی جمهوری آذربایجان را از طریق ارمنستان به منطقه نخجوان متصل کند. ارمنستان از به‌کار بردن اصطلاح «دالان زنگزور» خودداری می‌کند و می‌گوید این نام بار معنایی تجزیه‌طلبانه نسبت به قلمرو حاکمیتی ارمنستان دارد.

ارمنستان بارها اعلام داشته که هیچ کریدوری نمی‌تواند در خاک این کشور فعالیت کند. ایران هم بارها تاکید کرده که هرگونه تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه را نمی‌پذیرد.

رئیس‌جمهور کلید حل اختلافات قبرس شمالی و جنوبی را در مدل دو کشوری دانست و افزود که هیچ مصالحه‌ای در این مورد وجود نخواهد داشت.

اردوغان با تاکید بر اینکه ابو محمد الجولانی [احمد الشرع] رئیس حاکمیت سوریه را تنها نمی‌گذارد، ابراز داشت: بهبود شرایط در سوریه برای ترکیه هم مفید است. ما انواع حمایت‌ها را برای تسریع بازگشت داوطلبانه ارائه خواهیم داد. با این کار، می‌خواهیم سوریه به سرعت به حالت عادی برگردد و می‌خواهیم جنوب خود را امن کند.

رئیس جمهور ترکیه با تاکید بر اینکه ترکیه هرگز غزه را از دستور کار خود کنار نگذاشته و نخواهد گذاشت، گفت: ما همچنان در کنار غزه خواهیم ایستاد. مردم غزه تسلیم نخواهند شد اما اسرائیل مانند یک هیولای دیوانه و سگ هار از هر جهت حمله می‌کند و در این خشم خود را نابود خواهد کرد.