کمبود جدی آب در شهرکهای صنعتی استان مرکزی / واگذاری زمین صنعتی در زاویه متوقف شده
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی گفت: به دلیل کمبود آب در شهرک صنعتی زاویه، واگذاری زمین در این شهرک صنعتی متوقف شده است.
طیب میرزایی دوم شهریورماه 1400 در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار و روز ملی حمایت از صنایع کوچک با اشاره به وضعیت نواحی و شهرک های صنعتی در شعار سال جاری، اظهار کرد: در سال جاری 300 قرارداد واگذاری در قالب 208 هکتار تعریف شده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری، راه اندازی 120 طرح در شهرک ها پیش بینی شده است که تاکنون 71 طرح اجرایی شده است، افزود: تولید 1850 شغل در شهرک های صنعتی استان در دستور کار است که تاکنون 45 درصد از این برنامه ریزی محقق شده است.
میرزایی سرمایه گذاری پیش بینی شده در شهرک های صنعتی استان در سال جاری را بالغ بر سه هزار میلیارد ریال دانست و افزود: در سال جاری فعالسازی 45 طرح راکد و توسعه شهرک های صنعتی استان به میزان 437 هکتار نیز هدفگذاری شده است، همچنین تاکنون 25 واحد به چرخه تولید بازگشته اند، در امر توسعه خوشه های صنعتی، یک مورد خوشه صنعتی و دو خوشه کسب و کار نیز فعال سازی شده است و برگزاری 80 دوره آموزشی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی به جایگاه شهرک های صنعتی استان مرکزی در کشور اشاره کرد و گفت: در بحث اراضی دارای سند ثبتی با 11 هزار و 43 هکتار، رتبه اول کشور در اختیار این استان است. این استان 12 هزار و 646 هکتار اراضی شهرک های صنعتی در اختیار دارد که در این راستا رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است، همچنین 17 ایستگاه آتش نشانی با 23 خودرو در شهرک ها فعال است.
مدیرعامل شرکت شهرک های استان مرکزی با اشاره به اینکه دو هزار و 99 واحد در شهرک ها به بهره برداری رسیده است که رتبه ششم کشور در این رابطه در اختیار استان است، افزود: در شهرک ها تاکنون 37 هزار و 601 شغل ایجاد شده است و در این شاخص استان رتبه ششم کشور را به خود اختصاص داده است، همچنین 33 شهرک و ناحیه صنعتی در استان فعال هستند و اراضی صنعتی واگذار می کنند که رتبه هشتم در این عرصه در اختیار این استان است.
وی با اشاره به حمایت از تولید و ایجاد رونق اقتصادی در استان، بیان کرد: در سال جاری، افزایش و تکمیل ظرفیت 19 واحد صنعتی با 136 فرصت شغلی، فعالسازی 44 واحد غیرفعال با اشتغال 660 نفر، بازسازی 6 واحد تحت تملک بانک ها و اجرای طرح ایجاد واحدهای کارگاهی در مناطق تقاضا محور و فعالسازی 50 کارگاه با اشتغال 185 نفر در دستور کار است که قرارداد فعالسازی کارگاه ها منعقد شده و امسال تکمیل می شود.
میرزایی با بیان اینکه آزادسازی قراردادهای راکد با وسعتی حدود 10 هکتار از برنامه های مدنظر شرکت است، افزود: در این راستا در یک مورد، 150 هکتار در شهرک صنعتی خیرآباد آزادسازی می شود.
وی با تاکید بر حمایت از بانوان کارآفرین در استان، افزود: تاکنون 9 نفر از طرف های قرارداد شرکت در استان، بانوان کارآفرین هستند که در این راستا نحوه پرداخت نقدی و اقساط واگذاری اراضی به جهت حمایت از این قشر تغییر کرده است، به طوری که بخش پرداخت نقدی واگذاری زمین در برخی از شهرک ها از 30 درصد به 20 درصد کاهش و اقساط از 15 ماه به 36 ماه افزایش یافته است و با این مدل می توان تعداد بانوان کارآفرین را افزایش داد و اخیرا حدود 50 درصد شمار بانوان افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی یکی از چالش های مهم در استان مرکزی را کمبود اراضی صنعتی بیان کرد و گفت: مسلما واگذاری زمین به آماده سازی مقدماتی نیاز دارد و تامین آب و برق و گاز از اولویت های واگذاری است و مسلما بدون این زیرساخت ها امکان واگذاری مهیا نمی شود، یکی از گلایه ها در استان، کمبود آب است و با توجه به کاهش نزولات آسمانی با کمبود آب در شهرک ها مواجه هستیم که از دستگاه های مرتبط از جمله آب منطقه ای انتظار می رود که در جهت پوشش و پاسخگویی به متقاضیان تامین آب تسریع داشته باشند.
وی تصریح کرد: در زرندیه و شهرک صنعتی آیبک آباد با کمبود اب مواجه هستیم، در شهرک صنعتی زاویه به دلیل کمبود آب، واگذاری اراضی متوقف شده است و اگر آب شهرک ها تامین نشود با چالش جدی در امر واگذاری روبرو خواهیم شد.
میرزایی از احداث شهرک شهید سلیمانی به مساحت 2 هزار هکتار خبر داد و افزود: افتتاح مدل دو تصفیه خانه شهرک صنعتی دلیجان نیز به انجام رسیده است، همچنین 10 شهرک و ناحیه صنعتی مجهز به سیستم تصفیه خانه هستند که 81 درصد صنایع استان مستقر در شهرک ها تحت پوشش تصفیه خانه قرار دارند.
انتهای پیام