جمعه 9 آذر 1403

کمبود زمین برای ساخت مسکن واقعیت ندارد / با بانک‌های متخلف در تامین مالی برخورد می‌شود

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
کمبود زمین برای ساخت مسکن واقعیت ندارد / با بانک‌های متخلف در تامین مالی برخورد می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: با نزدیک شدن به زمان نقل و انتقالات مستاجران، مسئله مسکن و وعده ساخت 4 میلیون مسکن دولت نیز با ضریب بیشتری مطرح می‌شود؛ یکی از عوامل اصلی تورم مسکن عدم اعطای زمین برای ساخت آن و ایجاد قفل انحصاری برای زمین در یک محدوده مشخص است. توهم محدودیت زمین به دلیل سیاست غلط تعیین خط حریم شهری ایجاد شده است و اگر به مستندات دولتی رجوع کنیم متوجه خواهیم...

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: با نزدیک شدن به زمان نقل و انتقالات مستاجران، مسئله‌ی مسکن و وعده‌ی ساخت 4 میلیون مسکن دولت نیز با ضریب بیشتری مطرح می‌شود؛ یکی از عوامل اصلی تورم مسکن عدم اعطای زمین برای ساخت مسکن و ایجاد قفل انحصاری برای زمین در یک محدوده مشخص است.

توهم محدودیت زمین به دلیل سیاست غلط تعیین خط حریم شهری ایجاد شده است و اگر به مستندات دولتی رجوع کنیم متوجه خواهیم شد حجم بالایی از زمین های موجود در همین خط حریم شهری در اختیار دستگاه های دولتی قرار دارد و درقانون جهش تولید و تامین مسکن نیز ظرفیت قانونی استفاده از زمین های دولتی برای ساخت مسکن وجود دارد و برای کاهش تلاطمات بازار مسکن، ساخت مسکن جدید و عرضه‌ی بیشتر مسکن در اقتصاد، به عنوان اصلی ترین راهکار مطرح است.

اقبال شاکری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تلاطمات بازار مسکن و ارائه راهکار وزارت راه و شهرسازی برای فرار از وضعیت موجود، گفت: یکی از شناخته شده ترین و سریعترین راهها برای صاحب خانه شدن مردم، واگذاری زمین با هدایت تسهیلات به سمت ساخت مسکن به دست خود مردم با مدل ویلایی‌سازی است، در ضمن کشور ما هیچ نگرانی بابت تامین زمین ندارد و این راهکار علاوه بر بهبود سبک زندگی مردم، صرفه‌ی اقتصادی نیز دارد.

شاکری گفت: امیدواریم وزارت راه و شهرسازی در مرتبط کردن دیگر وزارتخانه ها برای ساخت مسکن و عرضه مسکن جدید موفق عمل کند و ارگان های ذی‌ربط برای گسترش زیرساخت ها همکاری لازم را داشته باشند.

عضو کمیسیون عمران مجلس در خصوص قانون جهش تولید مسکن و ضعف عملکرد بانک‌ها گفت: همانطور که می‌دانید تمامی بانک‌ها همکاری لازم را نداشته‌اند؛ برای اصلاح عملکرد بانک‌های خاطی تمهیداتی نظیر اعمال قانون و مجازات در نظر گرفته شده است، امیدواریم هرچه سریعتر تمام ارگانها متعهد به وظایف خود در راستای اجرایی شدن این اهداف قدم بردارند.

اقبال شاکری در پایان به تشریح تفاوت بلندمرتبه سازی و یک طبقه سازی پرداخت و گفت: در تمام مقالات و تحقیقات جهانی، به آسیب‌های اجتماعی ناشی از بلندمرتبه سازی تاکید شده است. طبق برآوردهای وزارت راه و شهرسازی و متخصصان، گسترش شهرهای افقی هزینه‌های اضافه بر برنامه‌ریزی های قبلی و بلندمرتبه سازی ندارد. همچنین این راهکار که بافرهنگ ایرانی و اسلامی مطابقت دارد، با کمک و همکاری تمام ارگانهای مربوطه باید اجرایی شود تا مردم کشورمان طعم شیرین صاحبخ