کمبود پارچه تولید ماسک را استانی کرده است
معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: اگر نیاز پارچه استان کردستان به طور کامل تامین شود علاوه بر تامین نیاز روزانه سطح استان، می توانیم مازاد تولید را به استان های همجوار نیز صادر کنیم.
پیمان الماسی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر 4 پروانه بهره برداری در استان کردستان برای تولید ماسک سه لایه فعال است که در سنندج متمرکز بوده و روزانه حدود 100 هزار عدد ماسک تولید می کنند.
وی افزود: مردم از ابتدا از ماسک های پارچه ای که با چرخ خیاطی تولید می شد استقبال نمی کردند اما از سه ماهه دوم سال جاری، 4 پروانه بهره برداری را در استان با ظرفیت 100 میلیون عدد ماسک سه لایه در سال به بهره برداری رساندیم.
معاون صنایع سازمان صنعت و معدن استان کردستان، با بیان اینکه در حال حاضر مواد اولیه تولید ماسک در ایران فقط در دو شرکت بافتینه ملایر و شرکت بهبود یزد تامین می شود بیان کرد: سازمان صمت استان کردستان واحدهای تولیدی استان را برای فرآیند تامین پارچه و مواد اولیه به وزارتخانه و سازمان حمایت از تولید کننده معرفی کرده است.
وی ادامه داد: مشکلی که اکنون وجود دارد این است که با توجه به میزان تقاضا و ظرفیت تولید روزانه پارچه ماسک در این دو شرکت حجم تقاضا برای تهیه پارچه ماسک بسیار زیاد است.
به گفته الماسی، علاوه بر این، برخی شرکت های دیگر تولید ماسک نیز از طرف سازمان های دیگر از جمله خود وزارت بهداشت معرفی می شوند که ممکن است فاقد پروانه بهره برداری باشند، اما ستاد کرونای کشور شرکت های تولید پارچه را الزام به تامین پارچه برای این واحدها نیز کرده است، بر همین اساس حجم تقاضا افزایش می یابد و به همین دلیل پارچه را به صورت سهمیه در اختیار واحدهای تولیدی از جمله واحدهای کردستان قرار می دهند.
وی عنوان کرد: سازمان صنعت و معدن و تجارت استان، مکاتبات لازم را برای حمایت و معرفی شرکت های تولید ماسک انجام داده است و خریدها هم انجام می شود، اما کمبود موجود در این زمینه ناشی از فیلتر سازمان حمایت از تولید کننده است.
معاون صنایع سازمان صنعت و معدن استان کردستان، اعلام کرد: زیر ساخت تولید ماسک در استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی وجود دارد و تنها مشکل موجود برای تهیه ماسک تامین پارچه است.
وی در پاسخ به نحوه قیمت گذاری ماسک در استان با شرح اینکه ماسک از سه لایه تشکیل می شود و اگر لایه فیلتر را داشته باشد گرانتر است افزود: قیمت مصوب برای مصرف کننده در واحدهای تولیدی 1150 تومان و برای داروخانه ها 1300 تومان اعلام شده است، اگر ماسک با قیمت بیشتری در بازار عرضه شود به طور قطعی اداره نظارت و بازرسی با متخلفان برخورد خواهد کرد.
الماسی خاطرنشان کرد: اگر نیاز پارچه استان کردستان به طور کامل تامین شود علاوه بر تامین نیاز روزانه سطح استان، می توانیم مازاد تولید را به استان های همجوار نیز صادر کنیم.
وی یادآور شد: تولید سالانه 100 میلیون ماسک با توجه به جمعیت استان کردستان ظرفیت مناسبی است، اما اکنون به دلیل کمبودهای موجود روزانه 100 هزار تولید داریم که این رقم بارفع کمبودها می تواند به 500 هزار ماسک نیز افزایش یابد.
انتهای پیام