کمدی و تراژدی را با هم در یک نمایش ببینید / هنرمند باید برای بهبود شرایط جامعه تلاش کند
نمایش «خرس» این روزها روی صحنه است و داستانی کمیک و تراژیک را روایت میکند.
کیوان ظهرابی کارگردان نمایش «خرس»، در خصوص اجرای این نمایش در گفتوگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: سالها پیش در دانشگاه اراک، پایان نامه یکی از دوستانم درباره نمایش «خرس» بود و این نمایشنامه من را به خود جذب کرد. نمایشنامه «خرس» مانند دیگر آثار آنتوان چخوف شاخصه اصلی اش به روابط انسانی بر میگردد؛ روابطی که لایههای بسیار زیادی در آن وجود دارد.
وی درباره شاخصه های متن نمایشی «خرس» اظهار کرد: در عین کمیک بودن نمایش «خرس»، گروتسک خوبی را در آن میبینید و تراژدی عمیقی همپای آن خلق میشود. آثار محدودی اینگونه است که در آن بتوانید کمدی و تراژدی را با هم ببینید. این بود که نمایش «خرس» را انتخاب کردم. این نمایش به مسئله زن و مرد و روابط این دو بدون حاشیه میپردازد و اصالت وجودی زن و مرد را هرگز نمیشکند و اجازه میدهد زن و مرد با هم مواجه شده و در لحظاتی از نمایش یکدیگر را دوست داشته و در قسمتهایی هم از یکدیگر بیزار باشند. این شاخصهها در کنار دیالوگهای روان و نوشتار متن، طنزهای طنازانه متن و آرایههای ادبی کمی که در آن دیده میشود، سهل و ساده است و همین سبب انتخاب این متن نمایشی شد.
کارگردان نمایش «خرس» درخصوص انتخاب بازیگران بیان کرد: انتخاب بازیگران برای من مهم بود. من کار و بازی نیما قربان زاده را دیدم و او را برای نمایش انتخاب کردم. حدود شش ماه برای انتخاب بازیگران وقت گذاشتم. لیلی صبری هم بازیگر زن نمایش ما است که بازی فوق العادهای دارد؛ شش سال هم با فرید گلریز همکاری داشتهام. باقی بازیگران نمایش از هنرمندان کم تجربهتر هستند.
ظهرابی درخصوص استقبال مخاطبان از نمایش گفت: دو شب اول نمایش استقبال بسیار خوبی شد، ولی اتفاقهای اخیر سبب شد تا سومین شب اجرای نمایش با استقبال کمتری از تماشاگران روی صحنه برود. این مشکل برای تمام گروههای تئاتری هم وجود داشت و این مسئله برای گروهی که چهار ماه تلاش میکند، اتفاقهای این چنینی سبب ریزش تماشاگران میشود. کاش تئاتر در اوضاع مختلف آسیب نبیند.
ظهرابی در خصوص انصراف گروههای تئاتری از جشنواره بین المللی تئاتر فجر اظهار کرد: من وابستگی به هیچ جا ندارم و آدم سیاسی هم نیستم. ما در جامعه زندگی میکنیم و امکان دارد اتفاقهایی رخ دهد. بنابراین هنرمند باید با مردم همراه و غمخوار باشد و به حکم رسالت هنری خود موضوعات را ارائه دهد. جبههگیری هنرمندان نباید طوری باشد که یک معضل را بدتر کند. هنرمند باید برای بهبود وضعیت تلاش کند. زمانی که یک هنرمند میگوید در جشنواره فجر شرکت نمیکنم، زحمات گروه خود را نادیده میگیرد و این سبب از بین رفتن اتحاد و همبستگی میشود.
نمایش «خرس» از 20 دی تا اول بهمن ساعت 19 به مدت 70 دقیقه در سالن شماره یک تماشاخانه مهرگان روی صحنه میرود.
انتهای پیام /