چهارشنبه 7 آذر 1403

کم آبی و دلالان؛ بلای جان طلای سرخ / کردستان در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کم آبی و دلالان؛ بلای جان طلای سرخ / کردستان در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور است

ساکنان برخی مناطق کردستان سال‌هاست که باغداری خود را با تقویم توت‌فرنگی هماهنگ ساخته‌اند تقویم بهار به اواسط فروردین که می‌رسد، شیپور آماده باش برای کشاورزان برای برداشت طلای سرخ نواخته می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، ساکنان برخی مناطق کردستان سال‌هاست که باغداری خود را با تقویم توت‌فرنگی هماهنگ ساخته‌اند تقویم بهار به اواسط فروردین که می‌رسد، شیپور آماده باش برای کشاورزان برای برداشت طلای سرخ نواخته می‌شود.

به اواسط اردیبشهت ماه که می‌رسیم رنگین کمانی از مناظر باغ و بوستان به ویژه برگ‌های سبز بوته توت فرنگی، دامنه کوهستان‌ها، حاشیه رودخانه‌ها و مزارع کشاورزی حاشیه جاده‌ها در محورهای کامیاران، سنندج، سروآباد و مریوان را در بر می‌گیرد، وسعت چتر این زیبایی چشم‌نواز به رنگینی پرهای طاووس، اوج پرواز سیمرغ افسانه‌ای، به پهنای آسمان نیلوفری و وسعت دریای نیلی دل ساکنان این سرزمین گسترده است و فراخی از مهربانی و مهمان‌نوازی در جای جای این سرزمین موج می‌زند.

در این ایام همه اعضای خانواده بهره برداران، از بزرگ و کوچک در زمین های کشاورزی پای کار می آیند تا هر کس گوشه‌ای از کار را گرفته و در حد توان خود تلاش می‌کند تا دسترنج یکساله خویش را به درست‌ترین شیوه برداشت کنند.

زحمت کاشت و برداشت با هم برابری نمی کند

رضا شیروانی یکی از توت فرنگی کاران روستای شیان در این باره در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: در بیشتر مواقع پولی که از این محصول به دست می آید اصلا با زحمت کاشت و برداشت آن برابری نمی کند چرا که در فصل برداشت محصول با مشکلات متعددی از جمله فروش محصول با قیمت بسیار اندک و نبود صنایع تبدیلی این محصول رو به رو هستیم.

وی ادامه افزود: توت فرنگی کردستان بهترین شرایط و ظرفیت را برای صادرات به دیگر نقاط کشور و حتی دنیا دارد اما بسیاری از کشاورزان از این فرصت محروم هستند و مجبورند تمام محصول خود را با قیمتی ناچیز کنار جاده و به مسافران بفروشند.

وی به عدم اجرایی شدن وعده های مسئولان برای احداث کارخانه های فرآوری میوه اشاره کرد و عنوان داشت: شرایط نگهداری بسیاری از میوه ها خصوصا توت فرنگی در این فصل و عرضه آن به بازار بسیار سخت است و همین امر باعث شده تا همه ساله دسترنج بسیاری از توت فرنگی کاران ضایع شود.

مازیار احمدی یکی دیگر از باغداران این روستا در ادامه بیان داشت: کم آبی از دیگر مشکلاتی است که کشاورزان این منطقه با آن روبه رو هستند و همین باعث خشک شدن بوته های توت فرنگی شده است.

وی افزود: سالها است که مسئولین قول رفع این مشکل را به باغداران میدهند ولی متاسفانه در عمل چیزی اتفاق نمی‌افتد و باغداران هر ساله با کمبود آب و خشک شدن محصولات دست و پنجه نرم می کنند.

وی در ادامه عنوان داشت: علاوه بر کم آبی حمله ملخ ها هم از دیگر مشکلات باغداران است که از مسئولین انتظار میرود باغداران را برای نابودی این آفت و تامین سم مورد نیاز مورد حمایت قرار دهند.

با وجود اینکه این استان به عنوان قطب تولید در کشور شناخته می‌شود اما واقعیت این است که افزایش تولید در این استان و کمبود صنایع تبدیلی و نبود بستر صادرات موجب شده تا قیمت این محصول با کاهش در بازار روبرو شده و لذا انگیزه افزایش تولید را از کشاورزان بگیرد.

رونق تولید برای این محصول در حالی رقم خورده که بسیاری از زارعان می‌گویند: عدم حمایت دولت به دلیل نبود بازار فروش درنهایت به بی رغبتی کشاورزان در عرصه تولید منجر خواهد شد.

کردستان همچنان رکورد دار تولید توت‌فرنگی در کشور

مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: کردستان با تولید بیش از 65 هزار تن توت‌فرنگی در سال، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

مهدی فتحی اظهار کرد: 62 درصد از توت فرنگی کشور در کردستان تولید می‌شود و در تمام کشور توت فرنگی را با نام کردستان می‌شناسند.

وی افزود: در حال حاضر در سال جاری 65 هزار تن توت فرنگی از 2 هزار و 170 هکتار از اراضی استان کردستان برداشت شده است.

فتحی بیان کرد: عمده تولید توت‌فرنگی در کردستان مربوط به شهرستان سنندج و شهرستان‌های کامیاران، مریوان و سروآباد هم به ترتیب در جایگاه‌های بعدی تولید این محصول قرار دارند.

فتحی خاطرنشان کرد: درحال حاضر 13 هزار خانوار با 17 هزار نفر بهره‌بردار در زمینه تولید طلای سرخ در این استان فعالیت می‌کنند و به صورت خانوادگی با تولید این محصول برای خود و دیگران اشتغال ایجاد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: برداشت توت فرنگی در این استان هرساله به مدت 45 روز از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و معمولاً تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

لازم به ذکر است؛ توت فرنگی کردستان از جمله محصولات باغی بدون سم و کود است، که از طعم و مزه بسیار مطلوبی برخوردار است و هر ساله این استان از لحاظ تولید و سطح زیر کشت رتبه‌ی اول کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

کشت توت فرنگی در استان کردستان سابقه ای بیش از 150سال دارد و آب و هوا، شرایط اقلیمی، بارش های مناسب و کشاورزان سخت کوش همه دست به دست هم داده تا این استان به قطب تولید توت فرنگی کشور تبدیل شود.

انتهای پیام /

کم آبی و دلالان؛ بلای جان طلای سرخ / کردستان در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور است 2
کم آبی و دلالان؛ بلای جان طلای سرخ / کردستان در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور است 3
کم آبی و دلالان؛ بلای جان طلای سرخ / کردستان در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور است 4
کم آبی و دلالان؛ بلای جان طلای سرخ / کردستان در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور است 5
کم آبی و دلالان؛ بلای جان طلای سرخ / کردستان در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور است 6
کم آبی و دلالان؛ بلای جان طلای سرخ / کردستان در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور است 7
کم آبی و دلالان؛ بلای جان طلای سرخ / کردستان در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور است 8
کم آبی و دلالان؛ بلای جان طلای سرخ / کردستان در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور است 9