کهگیلویه و بویراحمد پس از باران
یاسوج - ایرنا - تلالو نور خورشید پس از حدود چهار روز بارندگی، آن چنان اب و هوای شهر را لطافت بخشیده که پاکی و طراوت آن به وضوح قابل مشاهده است.
به گزارش ایرنا، رقص قطرات باران هر نویسندهای را به نوشتن، هر سرایندهای را به آواز در میآورد و دل کشاورزان و همه مردم را شاد کرده است.
بر اساس آخرین آمار، سامانه بارشی اخیر در بسیاری از مناطق استان بارش بیش از 200 میلی متری داشته و برخی مناطق تا حدود 300 میلی متر رسیده است.
کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارندگی های اخیر (از پنج شنبه شب تا دوشنبه صبح) استان استان تا ساعت 9:30 دوشنبه دهم آذر به ترتیب در آبده گاه 275، بوستان 267، باشت 250، سرفاریاب 236.5، امامزاده جعفر 235.2، ماهور باشت 221، جاورده 211، لنده 210، دوگنبدان 200، سراسیاب یوسفی 200، چرام 194، دیل 181 و لیکک 172 میلیمتر باران باریده است.
ولی بهره مند افزود: دیشموک 167، قلعه رئیسی 166، دشتروم 161، دژسلیمان 159.7، قلعه دختر 156.5، دهدشت 155.4، پادوک خیراباد 148، دلی خمسیر 147 سی سخت 146.3، کریک 144، یاسوج 142.6، گنجه ای 142، ستنگان 142، لوداب 140، مارگون 132، چیتاب 131.3، موشمی زیلایی 129، کالوس 124.5، منصور خانی کاکان 124، تنگ سرخ 117، دشت بز سادات محمودی 102 و پاتاوه 91.1 میلیمتر باران بارید.
به گفته حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این مدت حدود چهار روز بارندگیهای اخیر فرمانداران، بخشداران، دهیاران، مجموعه شهرداریهای 18 گانه، راهداری، هلال احمر و اورژانس در سراسر استان پای کار بودند تا شاهد کمترین خسارتها در استان باشیم.
میزان خسارتهای بارندگیهای اخیر تا امروز
مدیرکل مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارشهای سامانه اخیر از روز پنجشنبه شب هفته گذشته آغاز و تا اوایل صبح امروز ادامه داشت.
محمد محمدی افزود: به محض اطلاع از این سامانه بارشی با فوریت نامه رسمی به تمامی اعضای ستاد بحران استان ارسال و هشدارها و راهکارهای لازم برای پیشگیری از خسارتهای احتمالی داده شد.
وی تاکید کرد: اوج بارش استان در روزهای شنبه و یکشنبه بود که با توجه به اقدامات از پیش انجام شده و آمادگی دستگاهها حجم خسارتها بسیار پایین بود.
وی عنوان کرد: به طور کلی و طبق قانون خسارتهای مربوط به هر بارش پس از 10 روز جمع بندی و میزان آن اعلام خواهد شد.
مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: بر اساس آخرین آمار این بارشها خسارت جانی نداشته اما در برخی مناطق استان سبب تخریب 8 خانه روستایی، تخریب اراضی کشاورزی (در سطح کم) و انسداد برخی راههای روستایی شده است.
محمدی عنوان کرد: گرفتگی معابر عمومی در برخی شهرهای استان وجود داشت که شهرداریهای استان پای کار بودند و مشکلات موجود در این زمینه را رفع کردند.
محمدی بیان کرد: روز سه شنبه هفته جاری نیز سامانه بارشی جدیدی وارد استان میشود که احتمال بارندگی زیاد در استان وجود دارد.
وی گفت: انتظار میرود تمامی دستگاههای عضو ستاد بحران آمادگی کامل داشته باشند و مردم نیز هشدارهای مدیریت بحران و سازمان هواشناسی را جدی بگیرند.
مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد از مردم استان با توجه به ورود سامانه بارشی جدید خواست از صعود به کوهستان و کوهنوردی خودداری کنند و در حاشیه رودخانهها تردد نداشته باشند و از سفرهای غیر ضرور در این ایام بپرهیزند.
بارندگی به زیرساختهای مناطق روستایی باشت خسارت زد
فرماندار باشت گفت: بارندگی سه روز گذشته تاکنون به زیرساختهای مناطق روستایی و دولتی در این شهرستان خسارت وارد کرده است.
سید مسعود حسینی اظهار داشت: راههای روستایی و زمینهای کشاورزی روستاهای بخش مرکزی باشت بیشترین خسارتها را از بارندگیهای اخیر متحمل شده است.
وی بیان کرد: همچنین تعدادی از واحدهای مسکونی مناطق روستایی این شهرستان بر اثر سیلاب چند روز اخیر دچار خسارت جدی یا به طور کلی تخریب شده است.
فرماندار باشت تصریح کرد: تیمی از کارشناسان دستگاههای اجرایی مختلف شهرستان به مناطق روستایی اعزام شده و گزارش مستند خسارتها پس از برآوردهای کارشناسی اعلام خواهد شد.
14عملیات امداد و نجات آبگرفتگی در کهگیلویه و بویراحمد انجام شد
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: 14 عملیات امداد و نجات آبگرفتگی در سامانه بارشی اخیر استان از سوی امدادگران این نهاد انجام شد.
سیدامانالله اظهار داشت:12 مورد از این حوادث در شهرستان باشت و 2 مورد نیز در شهرستان دنا انجام شده است.
وی از ریزش آوار و خسارت به سه خانه روستایی به دلیل بارشهای اخیر و آبگرفتگی در شهرستان باشت خبر داد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در این حوادث با اعلام مرکز کنترل و هماهنگی عملیات EOC مبنی بر ریزش آوار در روستای کوشک ظفر شهرستان باشت بلافاصله 2 تیم امدادی به محل وقوع حادثه اعزام و ضمن ایمن سازی ارزیابی صحنه حادثه انجام شد.
وی عنوان کرد: بر اثر بارندگی در شهرستان باشت سقف خانههای قدیمی و کاهگلی روستایی دچار شکاف شده بود. مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: در این حوادث خوشبختانه به کسی آسیب نرسید و نجاتگران جمعیت هلال احمر پس از خارج سازی وسایل و لوازم خانههای مذکور نکات و توصیههای ایمنی را یاد آوری و اقلام امدادی مورد نیاز در اختیار حادثه دیدگان قرار دادند. وی اضافه کرد؛ همه توان امدادی این جمعیت آماده خدمت رسانی در صورت نیاز است و علاوه بر پایگاههای ثابت و سیار هلال احمر، 31 تیم امداد و نجات متشکل از 124 نفر امدادگر و نجاتگر نیز در آمادهباش بودند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: 31 خودروی کمکدار، 35 موتورلجن کش و کف کش برای تخلیه آب واحدهای مسکونی حادثه دیده احتمالی آماده خدمات رسانی بود. وی تاکیدکرد: اطلاعات جامع جمعیتی هر یک از شهرستانهای استان دریافت شده و محلی مناسب و کارشناسی شده برای اسکان اضطراری آماده شده تا در صورت وقوع سیلاب افراد حادثه دیده اسکان داده شوند.
تلاش برای بازگشایی راههای روستایی کهگیلویه و بویراحمد ادامه دارد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: راه ارتباطی 30 روستای استان از روز جمعه بر اثر بارش باران شدید مسدود شده که از صبح امروز تلاش برای بازگشایی جادهها ادامه دارد.
محمد نصیری راد اظهار داشت: افزون بر 50 میلیارد تومان به ابنیه و تأسیسات فنی راه کهگیلویه و بویراحمد در بارشهای اخیر خسارت وارد شده است.
کهگیلویه و بویراحمد دارای 79 گردنه با 2 هزار و 846 کیلومتر و جاده و 66 نقطه به طول 327 کیلومتر محور برفگیر است.
این استان حدود 6 هزار کیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان 142 کیلومتر بزرگراه، 505 کیلومتر راه اصلی، یکهزار و 238 کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است.
بیش از 44 درصد جمعیت افزون بر 723 هزار نفری این استان در روستاها ساکن هستند.
کهگیلویه وبویراحمد همچنین دارای یکهزار و 676 روستای دارای سکنه است که حدود 700 روستای آن بالای 20 خانوار جمعیت دارد.
23 راهدارخانه ثابت و سیار در محورهای مواصلاتی این استان با شروع بارشهادر حال خدمترسانی به رانندگان هستند.
خدمات رسانی با 200 دستگاه وسیله نقلیه سبک، نیمه سنگین و سنگین در جادههای ارتباطی کهگیلویه و بویراحمد در حال انجام است.
در این راهدارخانهها بیش از 250 نفر آماده باش و 100 نفر نیروی پشتیبان برای ارائه خدمت به مسافران در عملیاتهای راهداری پاییز و زمستان مستقر هستند.
*س_برچسبها_س*