کودکان مددجوی قمی در امنیت تغذیهای و روحی هستند
رئیس کمیته امداد استان قم گفت: کودکان سرمایههای ارزشمند فرداهای روشن هستند که رفع نیازهای معیشتی، اقتصادی و روانشناختی آنها در اولویت این مرکز است.
دنیای کودکانه، دنیای پر از عشق و صداقت است، دنیای پر شور و شعف که خندههای از ته دل و پاک طینتی همچون آب روانش هر بینندهای را مجذوب معصومیت بکرشان میکند.
کودکان، باغچههایی از امید و زندهدلی هستند که وجودشان نعمت و خندههایشان برکت هر خانهای است، دُر نایابی که اگر لطف خدا شامل حالت شود لذت حضورشان را سیر تجربه میکنی، هر کودک، گلدانی ست که از زیباترین گلهای معطر، خانهها را به نزدیکترین بهارها گره زده است، بهاری که قصد خزان شدن ندارد و نسیم خنک دلچسبی را عطرآگین میکند.
اما در گوشهای از همین دنیا، کودکانی هستند که حسرت بازیهای کودکی در دلهای کوچکشان داغ مانده، حسرت یک اسباب بازی کوچک بغض فرو خوردهاست را تجدید میکند و رویاهای شیرین و دلکش دوران کودکیشان در ظلم و جور روزگار خاموش و خالی سپری میشود.
غمگین میشوند از حسرتهای بر دل مانده، حسرت همه این نداشتهها، بیقراریها، دلتنگیها و آرزوهای بر باد رفته، حسرت جهانی که دیگر خاکستری شده و خبری از آن صورتی شاد در آن نیست.
این دنیا هیچ ارزشی ندارد اگر بچهها در آن غمگین باشند و صدای خندههای نابشان گوش فلک را کر نکند و حضور گرمشان را خاطرنشان نشود.
گاهی باید به نجوای دلمان گوش دهیم که بچهها را نجات دهید، که فرار کنیم از این خاکستری پر غم، که دنیا بدون بچهها و آن نگاههای معصوم، خیلی چیزها کم دارد، نبضاش نمیزند و دیگر نمیخندد.
بین تکرار مکرارت بین این همه شلوغی و همهمه دنیای امروزی کمتر حسی پیدا میشود که حال خوب بههمراه داشته باشد، کمتر کسی دغدغهمند میشود برای کودکی در آن سوی دیار خویش، اما وجدان بیدار همه ما شاهد اشک اندوه دیگران بودن را خوشایند نمیداند و هرچند هم که مشکل داشته باشد، حلال مشکل میشود برای کودکی که غم در نی نی چشمانش هویداست، آری ما مشتاق اشک ریختن هستیم اما اشکی که از سر شوق کاسه چشمان این فرشتههای زمینی را پر کند و حسی شگرف از شوق و ذوقشان به ما هدیه دهد.
کمیته امداد میتواند همان وسیلهای باشد که هدف کمک به این فرشتهها را محقق و دل پاک و معصومشان را غرق شادی و خوشحالی میکند، شادی و شعفی که مادامالعمر به زندگی امدادگرش حال خوب پرداخت و پناهی میشود مستحکم در مقابل ظلم و جور این روزگار!
در ادامه محسن مسعودیان راد، رئیس کمیته امداد استان قم درخصوص کودکان مددجوی قمی بیان کرد: یکی از قشرهای مهم در نظر مرکز، قشر کودک و نوجوان است که نیاز به توجه بیشتری دارند، در این راستا یک سری اقدامات درخصوص بهداشت و تغذیه آنها درنظر گرفته شده، همچون طرحی که اخیرا مصوب شده که حمایت از کودکان زیر 6 سال است و برای تامین مواد غذایی و پروتئینی لازم در حد استاندار است، لذا به جهت بهتر رقم خوردن این اتفاق خانوادهها را شناسایی میکنیم تا از بستههای ویژه حمایتی نظیر تامین اقلام شیر خشک و خرما و دیگر اقلام لازم برخوردار شوند. حتی تغذیه مادران باردار نیز تحتنظر است که چه موادغذایی برای آنها لازم و ضروری است، لذا بُعد تغذیهای این اقشار در وهله اول در اولویت است.
وی افزود: آنچه که بیش از همه باید مورد توجه قرار گیرد نیاز کودکان وسایل اسباب بازی و سرگرمی آنهاست و توجه به وسائل فکری و فرهنگی آنها، چرا که از همان دوران کودکی است که شخصیت آنها شکل میگیرد و هرچه بیشتر مورد توجه قرار گیرند بحرانهای اجتماعی عاطفی و شخصیتی برای آنها در آینده ایجاد نمیشود، لذا عزت نفس آنها نیز در گرو همین پیگیری و توجهات خواهد بود.
مسعودیان راد هرگونه موفقیت و عدم موفقیت زیست جمعی کودکان را ناشی از همین دوران حساس قلمداد کرد و گفت: از این رو سعی ما بر این بوده که مسائل روانشناسی و روان شناختی را به درستی نسبت به آنها اعمال شود تا مشکلی در آینده گریبان گیر این اقشار نباشد.
رئیس کمیته امداد استان قم خاطرنشان کرد: درخصوص مسائل روان شناسانه کودکان و نوجوانان تعاملات خوبی را با سازمان کودکان و نوجوانان استان نیز داریم، برای مثال مسائل طراحی، نقاشی و دیگر هنرهای موردپسند آنها مورد توجه ما بوده، لذا رسیدگی به این موارد مسائل و مشکلات فقر عاطفی و مالی را نیز تا حدود زیادی منحل و ناکامی افراد را نیز پیشگیری میکند.
مسعودیان راد با اشاره به بررسیها و بازدیدهای گستردهای که در سطح کلان از خانوادههای مددجو داشته، تصریح کرد: در هر خانواده و با مشاهده سطح زندگی آنها بالغ بر 80 درصد نیازهای معیشتی و اقلام ضروری زندگی تامین بوده و تمام لوازم ضروری خانگی را دارا بودند، اما باتوجه به وجود قشر کودک در آن خانواده وسایل بازی و اسباب بازی به چشم نمیخورد، از این رو تامین این وسایل فکری و بازی برای کودکان در اولویت سازمان قرار گرفت و در غالب محمولههای زیادی به دست آنها رسید.
وی ادامه داد: باتوجه به تحقیقات به عمل آمده بسیاری از موارد خشونتآمیز و بزهکاریهایی که صورت میگیرد ناشی از کمبودهای دوران کودکی بوده، بطوریکه زندگی آینده آنان را نیز تحتالشعاع قرار دادهاست، ازاین رو تمام تلاش ما برای رفع این چنین سرنوشت و آیندهای برای این کودکان است تا در صحت و سلامت کامل به سر برده و زندگی درخور یک انسان دارای عزت برای خود رقم بزنند.
مسعودیان راد درخصوص فعالیت گروههای جهادی جهت کمکهای روانشناسی به خانوادههای مددجو اظهار کرد: شهر قم به جهت جایگاه والای فقهی و علمی خود و وجود طلاب و حوزههای علمیه، سعی بر این بوده که مددکاری اسلامی در عمل پیادهسازی شود، لذا گروههایی خاص مددکاری اسلامی آموزش دیدند و کار فکری و فرهنگی و مددکاری را درون خانههای مددجویان انجام میدادم که کار مفیدی نیز بود که بتوانیم کمکهای روانی را نیز به آنها داشته باشیم.
وی افزود: وجود این افراد در بین این خانوادهها بسیار موثری بوده، برای مثال اگر خانوادهای درگیر اعتیاد بود این گروهها با کمک گرفتن از سایر افراد خانواده و حتی سازمانهای ذی ربط به خوبی مشکل را مدیریت کرده و توانستند این معضل را برطرف کنند، شاهد این ادعا بازگشتن بسیاری افراد به زندگی و سلامت خود بوده درمواردی که اعتیاد، طلاق و یا دیگر مسائل روانی سلامت خانواده را تحتالشعاع قرار میداد.
مسعودیان راد فقر برخی خانوادهها را منزوج با دیگر مسائل و مشکلات خانوادگی از جمله افسردگی، بزهکاری، طلاق و اعتیاد دانست که باوجود این گروهها و فعالیت مفید و سودمندی که داشتند تاحدزیادی این مخاطرات را کاهش داده و افراد را به زندگی سلامت محور خود سوق دادند.
وی به کارشکنی و بعضاً وجود برخی افراد کارنابلد که ریزش فکری و اعتقادی را در بین این گروهها دچار بودند، اشاره کرد که اگر با این چنین افرادی مواجهه پیش میآمد حتما اقدام متناسب عملی میشد، لذا اصل بحث و ستون کار را هدفگذاری صحیح و حرکت موزون در جهت تعالی خانوادههای مددجو برشمرد که توجه زیادی را میطلبد که به یاری خدا موفقیت روز افزون در این مسیر حاصل شود.
همه کودکان این سرزمین شایسته یک زندگی خوب هستند، یک زندگی سالم که آرزوهای کودکانهشان را محقق و شادی را به آنها هدیه کند، چراکه شادی امروزشان فرداهای بهتری را رقم میزند و راه روشن را برای آن ها هویدا میکند، این کودکان امید فرداهای روشن هستند که چشم به راه قلبی مهربان به انتظار نشستهاند تا دستی روزنههایی نور را به دل تاریکیها پیوند بزند. آری یک دست هم صدا دارد آنجا که دستی گرفتهشود.
انتهای پیام