گام بلند سازمان بسیج هنرمندان استان اصفهان برای جهش تئاتر استان
چرخه استعدادیابی تئاتر استان اصفهان برنامهای علمی و مهارت محور با تأکید بر هنر حقیقت است که توسط سازمان بسیج هنرمندان استان اصفهان به منظور ارتقای سطح تئاتر استان اصفهان طرح ریزی شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ بسیج که همواره پیشگام رشد ملت در عرصههای مختلف بوده است این بار در عرصه هنر با طرح ریزی برنامهای منسجم و متقن برای رشد تئاتر استان و کشور قدم برداشته است. «چرخه بزرگ استعدادیابی تئاتر استان اصفهان» نام برنامهای است که برای این منظور توسط سازمان بسیج هنرمندان استان اصفهان تدوین شده است.
برای کسب اطلاع راجع به این چرخه هنری مصاحبهای با حجت الله سلطانی، دبیر برگزاری چرخه استعداد یابی، تدارک دیدیم:
راجع به کلیت این چرخه بفرمایید که قرار است در آن چه اتفاقی رخ بدهد؟
- این چرخه یک فرآیند آموزشی - رقابتی است که پیش از این با عنوان «یاوران حسینی» در حوزه شبیه خوانی توسط بسیج هنرمندان استان به صورت پایلوت به اجرا در آمده بود. فرایند استعدادیابی تئاتری که ما برنامه ریزی کردیم بر پنج محور پایه ریزی شده است.
محور اول، محور مهارت آموزی است و شامل آموزش مهارتی میشود که باید هنرجو کسب کند تا بتواند با آن اثر هنری را تولید کند.
محور دوم، محور اندیشهای است که در این محور به لحاظ فکری و اندیشهای مباحث هنر حقیقت که مد نظر رهبر انقلاب هم هست تبیین میشود چرا که هنرمند ما باید بتواند راه صحیح را پیدا کند، یک دشمن شناس خوب باشد و در فضای مسموم رسانهای سره را از ناسره تشخیص دهد.
محور سوم، محور رسانه است و مربوط به زمانی است که هنرمند به سطح مشخصی از توانمندی میرسد و نیاز است از طریق ظرفیت رسانه معرفی شود که در این راستا از رسانهها سطح استان هم درخواست همکاری داریم.
محور چهارم، محور نقش آفرینی است و مربوط به زمانی است که هنرجوی ما به درجه خاصی از رشته خود میرسد و در این زمان باید برای او بستری فراهم شود که بتواند هنر خود را عرضه کرده و در یک اثر هنری نقش آفرینی کند که مباحث مختلفی برای این منظور در نظر داریم مانند اجراهای زنده خیابانی یا موکبهای هنری شهید آوینی.
محور پنجم، محور تشکیلاتی و مربوط به تأمین آتیه، مباحث معیشتی و بیمه هنرمندان است و فضایی است که خدمات را برای هنرمندان تأمین میکند. بسیج هنرمندان در همین راستا برای همه هنرمندانی که در این چرخه شرکت کرده و نمره قبولی ترمهای مختلف را کسب میکنند، مدرک صادر کرده و این مباحث را پیگیری میکند.
مراحلی که هنرجو در این چرخه طی میکند به چه صورت است؟
- هر هنرجو پس از ثبت نام در این چرخه استعدادیابی در گام اول استعدادسنجی میشود و با توجه به میزان مهارت و توانمندیاش در گروههای مختلف که از سطوح مختلف مهارتی برخوردارند، دسته بندی میشود. این هنرجویان سپس در کارگاههای حضوری نیم روزه و یک روزه که زیر نظر اساتید این رشته برگزار میشود شرکت داده می شوند. بعد از این مرحله هنرجویان آموزش تکمیلی را در فضای مجازی زیرنظر مربیان راهنما که از قبل برای این کار آمادگی شدهاند خواهند گذراند.
در این چرخه پنج ترم طراحی شده است که هر ترم آن دارای چهار مرحله است. در هر ترم هنرجویان در هر مرحله زیر نظر مربی راهنما، یک قطعه هنری تک نفره یا دو نفره را آماده میکنند و بعد از پایان هر مرحله آن را در حضور هیئت داوران اجرا کرده و امتیاز آن را کسب میکنند که در همین مرحله آزمونی هم نکات آموزشی توسط اساتید به هنرجویان گفته میشود چرا که این فرایند، یک فرایند آموزشی است نه رقابتی و رقابت تنها برای سطح سنجی و ایجاد انگیزه است.
در پایان هر ترم، چهار امتیاز مربوط به چهار مرحلهای که هنرجو گذرانده است در کارنامه وی ثبت میشود و میانگین این چهار امتیاز نمره ترم هنرجو میشود. در مراسم اختتامیه هر ترم به قبول شدگان مدرک هنری معتیر و به رتبههای برتر هم جوایز ارزندهای اهدا میشود.
پس از پایان هر ترم اگر هنرجو علاقمند به ادامه حضور در این فرایند آموزشی باشد، در ترم بعد هم ثبت نام کرده و فراگیری بیشتر مهارت را ادامه میدهد.
چند ترم برای این چرخه در نظر گرفتهاید؟
- این چرخه در پنج ترم پیش بینی شده است که هر ترم آن پنج ماه به طول میانجامد. اولین ترم چرخه استعدادیابی تئاتر استان اصفهان تیر ماه آغاز شده و فضای جدیدی را در عرصه هنر ایجاد خواهد کرد.
چرا ابتدا تئاتر را برای این فرایند انتخاب کردهاید؟
- دو دلیل سبب شد که تئاتر انتخاب اول ما برای قرار گرفتن در این فرایند استعدادیابی و مهارت آموزی باشد.
اولین دلیل اهمیت تئاتر در استان اصفهان و سطح کشور است. رهبر انقلاب تئاتر را منبر میدانند و میدانیم که تئاتر میتواند در عرصه جهاد تبیین خیلی یاری دهنده و تأثیرگذار باشد. در استان اصفهان هم هنرمندان نام آوری در عرصه تئاتر داشتیم اما اکنون فضای حاکم در تئاتر استان و البته کشور، فضای مطلوب و فضای مورد نظر انقلاب و در تراز جمهوری اسلامی نیست.
علت دیگر هم برگزاری جشنواره ملی تئاتر بسیج کشور در سال 1401 است که میخواهیم این چرخه پشتوانهای برای آن رویداد فرهنگی هنری باشد.
آیا تصمیمی برای تعمیم دادن این فرایند به رشتههای دیگر هنری را دارید؟
- بله الان در حال تدوین چرخه استعدادیابی فیلم سازی هستیم و قصد داریم این دوره را در آینده برای رشتههای عکاسی و فن بیان هم برگزار کنیم. امیدواریم در نیمه دوم سال چرخه استعدادیابی رشته فیلم سازی را بتوانیم آغاز کنیم.
علاقمندان رشته تئاتر چطور میتوانند در این چرخه ثبت نام کرده و وارد شوند؟
علاقمندان به این رشته هنری تا پایان تیرماه میتوانند برای ثبت نام در چرخه استعدادیابی تئاتر با ارسال پیامک به سامانه 66003136 یا مراجعه حضوری به دفتر بسیج هنرمندان در مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان در ساعات اداری و یا ارسال پیام در پیام رسان ایتا یا روبیکا به شماره 09164433800 برای حضور در این دوره اعلام آمادگی کنند. همکاران ما در سازمان بسیج هنرمندان در اسرع وقت با ایشان تماس گرفته و ثبت نام آنها را تکمیل میکنند.
انتهای پیام /