شنبه 26 مهر 1404

گام تازه در هم‌افزایی نهادهای دینی و اجتماعی برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
گام تازه در هم‌افزایی نهادهای دینی و اجتماعی برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر

نشست مشترک تولیت آستان امامزاده صالح (ع) فرحزاد و معاونت بهزیستی منطقه یک برای توسعه همکاری‌های اجتماعی برگزار شد.

فرهنگی

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در راستای تقویت همکاری‌های بین‌دستگاهی و ارائه خدمات یکپارچه به شهروندان، نشست مشترکی میان حجت‌الاسلام اسدالله‌زاده، تولیت آستان امامزاده صالح (ع) فرحزاد و معاونت بهزیستی منطقه یک تهران برگزار شد. این نشست با محوریت توسعه و تعمیق مشارکت‌های دوجانبه در حوزه امور اجتماعی و حمایتی شکل گرفت.

هدف اصلی این گردهمایی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های گسترده معنوی، اجتماعی و فرهنگی آستان‌های متبرکه برای تقویت مأموریت سازمان بهزیستی در حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر عنوان شد. به گفته مسئولان حاضر در جلسه، این همکاری‌ها می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد سازوکارهای نوین و اثربخش در خدمت‌رسانی به آحاد جامعه باشد.

در جریان این نشست، دو طرف درباره محورهای متعددی از همکاری‌های مشترک به بحث و تبادل‌نظر پرداختند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • حمایت یکپارچه از گروه‌های آسیب‌پذیر: هماهنگی برای ارائه خدمات جامع به مددجویان بهزیستی از جمله افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار و کودکان، از طریق بهره‌گیری از ظرفیت‌های مادی و معنوی آستان.
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی اجتماعی مشترک: برگزاری مراسم و همایش‌های مناسبتی در صحن امامزاده صالح (ع) و استفاده از این فضا برای برپایی کارگاه‌های توانمندسازی ویژه مددجویان.
  • ساماندهی خدمات داوطلبانه و خیریه: سازماندهی نیروهای داوطلب و خیرین وابسته به آستان برای پشتیبانی از برنامه‌های بهزیستی و تشکیل کمیته‌های مشترک جهت هدفمند‌سازی فعالیت‌ها و کمک‌ها.
  • توانمندسازی اقتصادی مددجویان: ایجاد فرصت‌های شغلی برای مددجویان در اماکن وابسته به آستان و فراهم‌سازی بستر معرفی و فروش محصولات تولیدی آنان در دکه‌های داخل صحن.
  • رسیدگی به مسائل اجتماعی منطقه: بررسی معضلات اجتماعی خاص منطقه فرحزاد و طراحی راهکارهای مشترک برای رفع و کاهش آن‌ها.

در بخش پایانی جلسه، دو طرف با تأکید بر ضرورت تداوم ارتباط و پیگیری مصوبات، بر این باور بودند که چنین نشست‌هایی می‌تواند گامی مؤثر در تحقق اقتصاد مقاومتی، مشارکت مردمی و ارتقای همبستگی اجتماعی باشد.

ضرورت تدبر در قرآن و خطر غفلت از اندیشه در آیات الهی

به گفته کارشناسان حاضر، پیوند میان نهادهای حمایتی دولتی با پایگاه‌های مردمی و مذهبی ضمن تسهیل خدمات‌رسانی به نیازمندان، موجب افزایش چشمگیر اثربخشی برنامه‌های اجتماعی خواهد شد.

انتظار می‌رود با تداوم روند فعلی و حرکت از گفت‌وگو به اجرا، شاهد عملیاتی‌شدن پروژه‌های مشترک متعددی در شمال تهران باشیم که نویدبخش ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی و کاهش آسیب‌های شهری خواهد بود.