دوشنبه 5 آذر 1403

گرانی تعرفه مخابرات به بهانه 4 هزار دقیقه مکالمه رایگان / درآمد بیش از 4 هزارمیلیاردی سالیانه در برابر خدماتی که ارائه نمی‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
گرانی تعرفه مخابرات به بهانه 4 هزار دقیقه مکالمه رایگان / درآمد بیش از 4 هزارمیلیاردی سالیانه در برابر خدماتی که ارائه نمی‌شود

شرکت مخابرات با مصوبه ستاد تنظیم بازار دست به افزایش هزینه‌ای زده که در مقابل آن تقریباً هیچ خدمات خاصی به مشتریان نخواهد داد و به بهانه 4 هزار دقیقه مکالمه رایگان بیش از 4 هزار و 300 میلیارد سالیانه، کسب درآمد خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ شرکت مخابرات ایران با مصوبه ستاد تنظیم بازار، برای اختصاص میزان قابل‌توجهی مکالمه رایگان با مدت‌زمان‌های مشخص در مکالمه تلفن ثابت با طرح منطقی شدن هزینه‌ها، دست به افزایش عجیب تعرفه تلفن ثابت زده است.

درآمد بیش از 4 هزارمیلیاردی سالیانه در برابر خدماتی که ارائه نمی‌شود

در این طرح برای مشتریان تهرانی با پرداخت مبلغ 20 هزار تومان، 4 هزار و 444 دقیقه مکالمه رایگان شهری بالغ بر 72 ساعت در طول یک ماه، مشتریان مراکز استان‌ها با پرداخت مبلغ 15 هزار تومان، 3 هزار و 333 دقیقه مکالمه رایگان و برای مشتریان دیگر شهرستان‌ها، با پرداخت مبلغ 10 هزار تومان، مبلغ 2 هزار و 666 تومان مکالمه رایگان اختصاص می‌یابد. بیشتر بخوانید: تعرفه‌گذاری تلفن ثابت، وظیفه کمیسیون تنظیم مقررات است / دریافت یک عدد ثابت از مشترکین مخابرات، غیرعادلانه است شرکت مخابرات ایران هدف اصلی این طرح را اخذ حداقل نگهداری برای تلفن‌های بدون کارکرد اعلام کرده است، و توضیح داده: به‌صورت میانگین ماهانه 25 هزار تومان هزینه نگهداری خط است و اکثریت مشتریان با استفاده از این طرح قبوض ماهانه زیر 20 هزار تومان خواهند داشت. شرکت مخابرات به بهانه افزایش حقوق، حدود 300 تا 400 میلیاردتومانی کارمندان خود هزینه‌های دریافتی مخابرات از مردم را افزایش داده است تا با ترمیم تعرفه‌های مخابراتی، مطالبات کارمندان خود را پرداخت نماید تا جایی که محمدرضا بید خام مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل مخابرات ایران گفت: منتظر ابلاغ مصوبه جدید تلفن ثابت توسط وزارت ارتباطات هستیم تا بخشی از مشکلات حوزه مخابراتی کشور مرتفع شود.

هر دم از این باغ بری می‌رسد...

البته مجلس نیز در برابر این افزایش موضع گرفت و نمایندگانی از مجلس از جمله لطف‌الله سیاه کلی درباره افزایش تعرفه تلفن ثابت، به راه دانا، گفت: هر دم از این باغ بری می‌رسد، با کدام عقل تعرفه تلفن ثابت را افزایش دادند و در توجیه این افزایش، اقداماتی را تشریح می‌کنند؟ چه موضوعی را به چه موضوعی مرتبط می‌کنند؟ این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: امروزه مردم با اپلیکیشن‌ها تقریباً رایگان تصویری صحبت می‌کنند حال ما نرخ تعرفه تلفن را گران می‌کنیم؟ وی گران‌شدن تعرفه تلفن ثابت یکی از معجزات وزیر صمت و ستاد تنظیم بازار دانست! و افزود: مگر درآمد افزایش‌یافته که مردم بتوانند هزینه گران‌شدن تعرفه تلفن ثابت را پرداخت کنند؟ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید کرد: تعرفه تلفن ثابت باید تعیین تکلیف شود و درست نیست که بخشی از دولت میزان افزایش تعرفه را مشخص و آن را به مردم تحمیل کند.

کمیسیون صنایع مأمور بررسی و رسیدگی به افزایش قیمت مخابرات شد

این انتقادات تندوتیز نمایندگان و درخواست آن‌ها از هیئت‌رئیسه سبب شد رئیس مجلس دستور رسیدگی به موضوع را صادر کند. طبق اعلام محمدباقر قالیباف، این مأموریت به کمیسیون صنایع مجلس داده شد تا افزایش هزینه آبونمان تلفن ثابت را بررسی و گزارش آن را ارائه کند.

انتشار خبر‌های معنادار برای قانونی جلوه‌دادن افزایش چندبرابری هزینه

اما نکته قابل‌تأمل دراین‌بین، تلاش‌های گسترده شرکت مخابرات برای قانونی جلوه‌دادن افزایش چندبرابری هزینه آبونمان است؛ ادعایی که لااقل تاکنون، هم شورای رقابت و هم نمایندگان مجلس آن را درست نمی‌دانند. با وجود این، شرکت مخابرات برای به کرسی نشاندن حرف خود، تلاش رسانه‌ای گسترده‌ای را آغاز و طی هفته‌های گذشته در کنار برگزاری جلساتی خاص، خبر‌های خاصی را هم منتشر کرده است. از جمله این اخبار این موضوع است که مدیرعامل شرکت مخابرات با شبکه افق برای توجیه گران‌کردن آبونمان، مصاحبه کرد و خبر قدردانی وزیر ارتباطات از مدیرعامل شرکت مخابرات، را اعلام کرد و از برگزاری جلسه مشترک با رئیس سازمان تنظیم مقررات خبر داد که هیچ یک از این موضوعات توجیه مناسبی برای این افزایش نبود. مدیرکل مخابرات خراسان رضوی نیز در هفته گذشته در نشستی با خبرنگاران ضمن تأکید بر این که باتوجه‌به افزایش هزینه‌ها حدود 14 سال است که تعرفه‌های تلفن ثابت هیچ تغییری نکرده است، در اظهار نظری عجیب خطاب به معترضان افزایش قیمت گفت: اگر تلفن نیاز ندارید به مخابرات برگردانید...

با افزایش هزینه چه میزان درآمد به مخابرات افزوده می‌شود

نکته مهم در ماجرای افزایش آبونمان، درآمدی است که به‌حساب شرکت مخابرات سرریز خواهد شد. هرچند این شرکت مدعی افزایش هزینه‌های نگهداری شبکه در سال‌های اخیر شده، اما تناسب آن با افزایش درآمدی که حاصل می‌شود، جای سؤال دارد. به گزارش راه دانا، طبق صورت‌های مالی منتشرشده مخابرات، درآمد مخابرات از این محل، فقط در مهرماه امسال و هم‌زمان با آغاز دریافت آبونمان‌های اجباری جدید، 265 میلیارد و 789 میلیون و 500 هزار تومان بوده است؛ همچنین از 29 میلیون خط تلفن ثابت فعال در کشور، 5 میلیون مربوط به تلفن‌های روستایی است که شامل افزایش آبونمان نشده، اما 24 میلیون خط دیگر به طور میانگین 15 هزار تومان آبونمان ثابت پرداخت خواهند کرد؛ یعنی حدود 360 میلیارد تومان افزایش درآمد ماهانه و 4320 میلیارد تومان افزایش درآمد سالانه برای مخابرات خواهد داشت.