سه‌شنبه 16 بهمن 1403

گردشگری زمستانی در "هزارماسوله" غرب ایران / پتانسیل روستاهای پاوه و ارتفاعات "شاهو" برای گردشگرپذیری در فصل سرما

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
گردشگری زمستانی در "هزارماسوله" غرب ایران / پتانسیل روستاهای پاوه و ارتفاعات "شاهو" برای گردشگرپذیری در فصل سرما

پاوه به دلیل توپوگرافی و وضعیت جوی و منطقه‌ای ویژه‌ی خود، دارای چشم‌انداز‌های طبیعی، متنوع و جذاب است. چنانچه زیرساخت‌های پذیرایی از گردشگران فراهم آید، می‌تواند به یکی از مقاصد اصلی سفرهای زمستانی برای توریست‌های داخلی و خارجی باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، امروزه صنعت گردشگری و جاذبه‌های توریستی از بزرگترین صنایع اقتصادی یک کشور محسوب می‌شود که می‌تواند از نظر مادی، فرهنگی و نیز روان شناختی تاثیرات مثبتی بر اهالی آن منطقه داشته باشد. اقدامات مطلوب در خصوص آماده سازی زیرساخت‌ها در فصول مختلف برای گردشگری زمستانی جایگاه ویژه‌ای به شهرستان پاوه می‌دهد شهری که در چند ماه از سال کوه‌هایش مملو از برف سفیدپوش شده است. پاوه به دلیل توپوگرافی و وضعیت جوی و منطقه‌ای ویژه‌ی خود، دارای چشم‌انداز‌های طبیعی، متنوع و جذاب است. بجز عوامل طبیعی مانند کوهستان‌های زیبا و حیات وحش متنوع، می‌توان به نماهای پلکانی منازل شهری و روستایی، باغات پلکانی، سد داریان، بازارچه مرزی، باغات سرسبز و ویلاهای اجاره‌ای در باغات روستایی مانند خانقاه، شمشیر، نسمه و داریان و... در آن اشاره کرد.

با نزولات آسمانی در قله‌های برف‌گیر شاهو، پتانسیل و ظرفیت لازم برای حضور گردشگران، ورزشکاران و کوهنوردان وجود دارد. اگرچه این ورزش صخره نوردی باشد و یا کوه‌پیمایی ساده‌ی زمستانی.

هنوز برنامه جامع و مدونی با هدف توسعه توریسم زمستانی در کشور تدوین و عملیاتی نشده است

هادی شریفی در خصوص ظرفیت‌های گردشگری زمستانی پاوه در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: شهرستان پاوه به لحاظ گردشگری زمستانی در چند ماه از سال می تواند بعنوان یکی از شهرستان‌های پایلوت قرار بگیرد که می‌توان دو مبحث ورزش های زمستانی و گردشگری زمستانی را مطرح کرد که در واقع لازم و ملزوم همدیگرند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: پاوه با دارا بودن شرایط اولیه در چند ماه از سال می تواند محل مناسبی برای برگزاری انواع تورها و جشنواره ها در فصل زمستان باشد.

وی ادامه داد: توجه به گردشگری زمستانی در ایران تنها به اسکی محدود شده و جشنواره‌های برفی نیز که چند سالی است در سطح استانهای همجوار به صورت ضعیف برگزار می‌شوند، با اقبال مناسبی در جذب گردشگر برخوردار نبوده‌اند، چرا که هنوز برنامه جامع و مدونی با هدف توسعه این شاخه از توریسم در کشور تدوین و عملیاتی نشده است.

 روستاهای پاوه و ارتفاعات "شاهو" پتانسیل برگزاری جشنواره های زمستانه را دارد

شریفی گفت: اگر برنامه ریزی برای پیست‌های اسکی، جشنواره‌های زمستانه و حتی اندک امکاناتی مانند کلبه‌های زمستانه، رستوران‌ها و کافه‌های موقت در ارتفاعات شاهو صورت گیرد. مجوزهای لازم به افرادی که طرح‌های اینچنین دارند، صادر شود. یقینا ظرفیت گردشگری شهرستان پاوه شکوفا می شود.

وی خاطر نشان کرد: در مبحث گردشگری زمستانی موضوعی که اجرایی کردن آن در ایران بدون برنامه‌ریزی بلند مدت و تدوین برنامه جامع در این زمینه که راهبردهای توسعه گردشگری زمستانی را ارائه دهد، امکان‌پذیر نخواهد بود. در برنامه‌ریزی توسعه گردشگری زمستانی بایستی معیارهای زیست محیطی با در نظر گرفتن اصول گردشگری زمستانی تعریف شوند. برپایی خانه‌های کوهنوردی و همکاری ارگان‌های مختلف مانند ورزش و جوانان و... کمک شایانی در این راستا است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: گردشگری زمستانی تنها مختص به اسکی روی برف یا سرسره بازی روی آن نیست. در کشورهای اروپایی و روسیه و. .. جاذبه‌هایی مانند اسنو موبیل، هتل های یخی، راهپیمایی برفی، ساخت مجسمه های یخی و برفی و... نیز وجود دارند که نه تنها ورزشکاران را از سراسر دنیا به آنجا می‌کشاند، بلکه مردم نیز از تفریحات معمول و جاذبه‌های زمستانی آن بهره مند می‌شوند.

وی در ادامه گفت: وجود روستای مزیدی بعنوان مرتفع‌ترین روستای منطقه، راه اندازی پیست تیوب سواری توسط فعالین مردمی بصورت خودجوش در منطقه جنب روستای هدف گردشگری شمشیر و همچنین پتانسیل بالای منطقه‌ی گردشگری دالانی و وجود قلل مرتفع منطقه می‌تواند بعنوان پیست کوهنوردی و پایلوت مناطق کوهنوردی برای گردشگران و کوهنوردان استان و سایر استان ها در فصل زمستان قرار بگیرد.

شریفی درباره وجود امکانات و اقدامات مناسب زیرساخت ها گفت: در خصوص اقدامات انجام گرفته توسط ارگان‌های مربوطه شهرستان باید بگویم متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی توسط هیچ ارگان یا اداره‌ای صورت نگرفته است. بیشتر این مواردی که در فضای مجازی می بینیم توسط مردم بصورت خودجوش و در فضاهایی که بستر اولیه‌ی آنها آماده است شکل گرفته است. یعنی مردم خودشان منطقه و بخشی از شهرستان را که مناسب بازی‌های زمستانی دیده‌اند انتخاب کرده‌اند.»

وی در پایان از ظرفیت‌های بالای مردمی و به بکارگیری نیروهای بومی و حرفه ای در انجمن ها و هیات های ورزشی مختلف اشاره کرد.

بر اساس همین گزارش، زمانی که با اهالی شهرستان و کوهنوردان بومی از ظرفیت گردشگری زمستانی شهرستان پرسش می‌کنیم، از پتانسیل موجود می‌گویند اما از عدم زیرساخت‌های استاندارد برای گردشگری در فصول مختلف گله‌مند هستند. از جمله مهم‌ترین زیرساخت‌ها جاده‌های اصلی شهرستان و محورهای فرعی کوهستان است.

ظرفیت گردشگری زمستانه وجود دارد و با توجه به شرایط خاص بافت زمین و جغرافیای منطقه هر نوع پتانسیلی که مد نظر باشد از اسکی گرفته تا هر تفریح و ورزش زمستانه می‌توان در آن اجرا کرد، اما باید تغییر وضعیت جوی منطقه را هم فراموش نکرد که این وضعیت بعد از احداث سد بسیار چشمگیر شده است.

یکی از مشکلاتی که ممکن است در آینده چالشی برای این ورزش‌های زمستانی در این منطقه باشد، نبود افراد متخصص و اهل فن است لذا این ظرفیت کم نظیر نیازمند برنامه و کار تخصصی است.

در پایان ذکر مجدد این نکته الزامی است که از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری شهرستان پاوه باید بیش از گذشته بهره برد. زیرا نه تنها بر اقتصاد منطقه و استان تاثیر بسیار خوبی خواهد گذاشت، بلکه موجب شور و نشاط اجتماعی و تعاملات فرهنگی و اجتماعی خواهد شد.

انتهای پیام /

گردشگری زمستانی در "هزارماسوله" غرب ایران / پتانسیل روستاهای پاوه و ارتفاعات "شاهو" برای گردشگرپذیری در فصل سرما 2
گردشگری زمستانی در "هزارماسوله" غرب ایران / پتانسیل روستاهای پاوه و ارتفاعات "شاهو" برای گردشگرپذیری در فصل سرما 3
گردشگری زمستانی در "هزارماسوله" غرب ایران / پتانسیل روستاهای پاوه و ارتفاعات "شاهو" برای گردشگرپذیری در فصل سرما 4
گردشگری زمستانی در "هزارماسوله" غرب ایران / پتانسیل روستاهای پاوه و ارتفاعات "شاهو" برای گردشگرپذیری در فصل سرما 5
گردشگری زمستانی در "هزارماسوله" غرب ایران / پتانسیل روستاهای پاوه و ارتفاعات "شاهو" برای گردشگرپذیری در فصل سرما 6
گردشگری زمستانی در "هزارماسوله" غرب ایران / پتانسیل روستاهای پاوه و ارتفاعات "شاهو" برای گردشگرپذیری در فصل سرما 7