گرمترین دهه کره زمین
اقتصاد نیوز: دو آژانس آمریکایی در گزارشی می گویند که دومین دهه قرن بیست و یکم با فاصله زیاد نسبت به دهههای گذشته، گرمترین دهه کره زمین بوده است.
به گزارش اقتصاد نیوز، موسسه مطالعات فضایی گادرد ناسا و اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده آمریکا محاسبه کردهاند که سال 2019 در 140 سال گذشته در رتبه دوم گرمترین سال جای می گیرد.
اگر 10 نمونه از سالهای بسیار گرم دهههای اخیر را مورد مطالعه قرار دهیم 8 سالش در دهه دوم قرن بیست و یکم اتفاق افتادهاند. از دو سال باقیمانده، یک سال در اولین دهه قرن بیست و یکم (2005) و یک سال در پایان قرن بیست و یکم (1998) روی داده است.
گوین اشمیت، مدیر موسسه مطالعات فضایی گادرد ناسا می گوید دومین دهه قرن بیست و یکم از 11 هزار و 500 سال پیش تاکنون یعنی از زمان پیدایش تمدن بر روی کره زمین، گرمترین دورانش زمین بوده است.
دمای زمین بطور متوسط در دهه 2010 میلادی 14.7 درجه سانتیگراد (58 درجه فارنهایت) بوده است. این دما در مقایسه با دمای زمین در قرن بیست و یکم، 0.8 درجه سانتیگراد (1.4 درجه فارنهایت) افزایش نشان می دهد.
دانشمندان می گویند که سال جاری میلادی می تواند حتی گرمتر از گذشته باشد و رکورد جدیدی بر جای بگذارد.
گوین اشمیت می گوید که فرایند گرمتر شدن زمن چیزی است که هر سال شاهدش هستیم و به نظر می رسد این روند ادامه داشته باشد تا زمانی که روند صعودی تولید گازهای گلخانهای متوقف و وضعیت تثبیت شود.
ناسا می گوید که در کل کره زمین از ابتدای عصر صنعتی شدن حدود 1.2 درجه سانتیگراد (نزدیک به 2.2 درجه فارنهایت) گرمتر شده است. عددی که از این منظر عدد مهمی به شمار می رود که رهبران جهان در سال 2015 تصمیم گرفتند مانع عبور این رقم از 1.5 درجه سانتیگراد شوند. تصمیمی که با اختلافات فراوان کشورها بر سر کاهش گازهای گلخانهای و بهویژه خروج ایالات متحده از توافق پاریس، به نظر نمی رسد قابل تحقق باشد.
دانشمندان بسیاری معتقدند روند گرم شدن زمین بیشتر در اثر فعالیتهای انسانی در اثر تولید گازهای گلخانهای است و دلایل طبیعی مانند گرمای بیشتر خورشید، بازتاب بیشتر نور خورشید به دلیل ذرات آتشفشانی موجود در جو و تغییرات تصادفی آب و هوا سهم اندکی در این گرمایش دارند.
این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند