«گرگهای دهکده برفی» برای نوجوانان
رمان نوجوان «گرگهای دهکده برفی» نوشته منصور علیمرادی (نویسنده، شاعر و پژوهشگر فرهنگ شفاهی) منتشر شد.
به گزارش ایسنا، این رمان در 150 صفحه و با قیمت 59هزار تومان توسط انتشارات مدرسه منتشر شده است و در فروشگاههای سراسر کشور و همچنین فروشگاه اینترنتی این انتشارات در دسترس مخاطبان قرار دارد.
در معرفی ناشر از «گرگهای دهکده برفی» میخوانیم: این رمان، روایت نوجوانی تکافتاده در برف به نام «مهیار سفیدکوهی» است که در یک کوهستان وحشی گیر افتاده است. برف راههای خروجی منطقه را بسته و مهیار تک و تنها در کلبهای چوبین به مدت چند ماه زندگی میکند. او برای حفظ حیات مجبور است به شیوههای مختلف غذا پیدا کند، با حیوانات وحشی، خشونت طبیعت و تنهایی آزاردهنده بجنگد.
فضای گرگهای دهکده برفی فضایی برفی، مهآلود و خشن است. تعلیق نفسگیر و کشش روایت باعث میشود خواننده به راحتی کتاب را زمین نگذارد.
مهیار سفیدکوهی، شخصیت اصلی داستان که نوجوانی کلاس هشتمی است خاطرات آن روزهای سخت را در دفترچه مشقش مینویسد و همراه با تسلط او بر طبیعت، تسلط او بر نوشتن هم اصلاح میشود. متن سعی دارد با اصلاح غلطهای املایی در سرتاسر داستان بزرگ شدن راوی و تسلطش را بر طبیعت نشان دهد.
ترس، تنهایی و طنز از درونمایههای اصلی گرگهای دهکده برفی هستند.
در قسمتی از داستان میخوانیم: «روی یک سنگ نشستم و به دور و بر نگاه کردم. یکهو دیدم سر و کله جن از آن طرف صخره روبهرو پیدا شد. قدش کوتاه بود و موهایش بلند. گفت: «مخلصیم آمهیار!»
اول هی تعجب شدم. گفتم: "تو که هستی؟"
هی خنده کرد، هی خنده کرد. پرسید: "نمیشناسی؟"
گفتم: "نه"
پرسید: "بگو به جان تو؟"
خیلی تعجب شدم. گفت: "حالا یه کم فکر کن!"
گفتم: "ما توی کل فامیلمان آدم کوتوله مو سرخ نداریم."
هی خنده کرد، هی خنده کرد. گفت:" من جن هستم. "
گفتم:"هستی که هستی، به درک که هستی."
بعد هی ادای همه را درآورد که من خندهام بگیرد، نگرفت. به جان تو کوهیار.
گفتم اگر خنده کنم این پررو میشود. نه که خندهام نمیگرفتها؟ میگرفت. ولی به روی خودم نمیآوردم.
بعد بگو چه کار کرد؟ ادای تو را درآورد، آی خندیدم، آی خندیدم..."
منصور علیمرادی متولد 1356 در جنوب کرمان است که از او تاکنون نزدیک به 20 اثر در حوزههای «داستان و رمان»، «پژوهش، شعر»، «داستان نوجوان» و «طنز» منتشر شده است و جوایری همچون: جایزه «جلال آل احمد»، جایزه «داستان ملی مشهد»، جایزه «کتاب سال»، جایزه «هفت اقلیم»، جایزه «فاخره صبا» به همراه استاد علی نصیریان، جایزه «بهترین اثر پژوهشی در حوزه فرهنگ عامه»، جایزه «داستان ملی نوجوانِ رشد» و... را در کارنامه خود دارد.
انتهای پیام