گزارش کامل ایسنا از بررسی کلیات لایحه بودجه 1401 در مجلس
بررسی کلیات لایحه بودجه 1401 از جمله مهمترین اخبار امروز (یکشنبه) نوزدهم دی ماه 1400 مجلس است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال 1401 کل کشور در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
محمد باقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود فرا رسیدن سالروز شهادت جمعی از فرزندان برومند ایران زمین در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی را تسلیت گفت و تاکید کرد: بسته شدن راه تکرار حوادثی چنین تلخ و جانکاه ضروری و نیازمند اتخاذ تدابیر لازم است.
رئیس مجلس تاکید کرد: تمام ایران یکپارچه سوگوار این مصیبت دلخراش و جانکاه است. پیگیری مطالبات به حق این خانواده ها و شفاف سازی جزئیات رسیدگی به پرونده برای اولیای دم و حصول اطمینان از بسته شدن راه تکرار حوادثی چنین تلخ و جانکاه ضروری و نیازمند اتخاذ تدابیر لازم است.
به منظور دفاع از کلیات لایحه بودجه سال 1401 رئیس جمهور با استقبال علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و جمعی از نمایندگان وارد جلسه علنی مجلس شد.
در ادامه جلسه علنی، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 گزارش این کمیسیون درباره کلیات لایحه بودجه سال آینده را قرائت کرد.
رحیم زارع همچنین تاکید کرد که کمیسیون تلفیق با حذف ارز ترجیحی به طور مشروط موافق است؛ مشروط به اینکه دولت تضمین کند به اینکه اقلام پرمصرف خانوارها با قیمت ثابت و بدون تغییر به دست مردم برسد.
همچنین محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه با قرائت گزارش این کمیسیون از کلیات بودجه 1401 از موافقت این کمیسیون با کلیات لایحه خبر داد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی با حضور در صحن علنی مجلس ضمن دفاع از کلیات لایحه بودجه 1401، تصریح کرد: برخلاف تحریمها و تهدیدات دشمن، شرایط را بهتر از هر زمان برای تصمیمگیریهای مهم میدانم و آینده را بسیار روشن میبینم. ما برای رفع مشکلات کشور ناگزیر به اخذ تصمیمات مهمی هستیم که نیازمند همکاری دولت و مجلس است و این تصمیمات میتواند ما را از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب نزدیک و نزدیکتر کند.
وی همچنین با اشاره به موضوع ارز ترجیحی در بودجه 1401، یادآور شد: ما کار را که در دولت شروع کردیم، آن 8 میلیارد دلاری که در قانون پیشبینی شده بود چیزی از آن نمانده بود. در نیمه دوم سال مبلغی برای ارز ترجیحی برای دولت نمانده بود. اگر میخواستیم آنچه که در قانون پیشبینی شده بود را اجرا کنیم باید ارز ترجیحی را بدون اینکه جبران شود، حذف میکردیم اما خط قرمز ما سفره مردم بود و هست.
محمدباقر قالیباف به صحبتهای رئیسی درباره مخالفت مجلس با لایحه حذف ارز ترجیحی واکنش نشان داد و با تاکید بر اینکه دغدغه اول مجلس معیشت مردم است، گفت: در موضوع ارز ترجیحی اولویت ما در سال آینده توجه به معیشت مردم با در نظر گرفتن محرومان است.
رئیس جمهور پس از دفاع از کلیات بودجه با همراهی جمع کثیری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مجلس را ترک کرد.
مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور هم در دفاع از کلیات این لایحه تاکید کرد: در بودجه سال 1401 خط قرمز ما خلق پول و استقراض از بانک مرکزی است. در سال جاری علیرغم همه هزینههایی که از دولت قبل بر ما تحمیل شد دولت خلق پول نداشت.
مخالفان کلیات لایحه بودجه 1401
گودرزوند چگینی: مالیاتهای لایحه بودجه، خالی کردن جیب مردم است
پاکفطرت: افزایش 10 درصدی حقوق کارمندان در بودجه با تورم همخوانی ندارد
قادری: در بودجه سال آینده مالیات رشد قابل توجهی دارد
عسگری: چرا صدای شکستن ستون فقرات مردم را نمیشنوید؟
فرهنگی: دولت جایگزین مناسبی برای حذف ارز ترجیحی ندارد
دلخوش: در بودجه سال آینده مالیات 70 درصد افزایش دارد
ایزدخواه: بودجه 1401 با شعارهای رئیس جمهور ناسازگار است
کوچکینژاد: پیشبینی رشد 8 درصدی در لایحه بودجه سال آینده مبنای علمی ندارد
موافقان کلیات لایحه بودجه 1401
حدادی: شجاعت دولت در ایجاد نظام سیستمی برای جلوگیری از رانت نقطه قوت لایحه بودجه است
شریعتی: رد کلیات لایحه بودجه 1401 معنای سیاسی دارد
خضریان: کاهش 15 درصدی هزینههای دولت اقدام خوب در لایحه بودجه است
دهمرده: دولت با تمام قوا برای اصلاح ساختار بودجه به میدان آمده است
بحرینی: رد کلیات بودجه، پاسخ منفی به اصلاحات کلیدی مهم است
امیرآبادی: همراهی دولت و مجلس منجر به حل مشکلات مردم در بودجه میشود
یوسفی: پیش بینی رشد 8 درصدی اقتصاد از نقاط قوت بودجه 1401 است
دهنوی: رد کلیات بودجه 1401 تبعات سیاسی و اجتماعی دارد
پورابراهیمی: برنامه مولدسازی جامع داراییهای دولت در لایحه 1401 باید کامل و جامع شود
در نهایت نمایندگان مجلس بعد از استماع نظرات موافقان و مخالفان و سخنرانی رییس جمهور و دفاع نماینده دولت، کلیات لایحه بودجه 1401 را با 174 رای موافق، 76 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 260 نماینده حاضر تصویب کردند.
رئیس مجلس پس از رای مثبت مجلس شورای اسلامی به کلیات بودجه سال 1401 اظهار کرد: بدون شک سند بودجه، سندی برای زندگی مردم است لذا این اطمینان را به مردم میدهیم که در بحث ارز ترجیحی و معیشت به خصوص در کالاهای اساسی سیاستهای جبرانی در ارز به طور مستقیم در کالاهای اساسی در بودجه به گونهای لحاظ میشود که در زندگی مردم تاثیری نداشته باشد و آن را جبران میکنیم.
همچنین حمیدرضا حاجیبابایی رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 میگوید که بسیاری از نمایندگانی که مخالف رأی دادند، مخالف نبودند. حرفشان این است که اگر دولت میخواهد ارز 4 هزار و 200 تومانی را حذف کند، به ما بگویید که کیفیت حذف آن چگونه است.
سیدنظام موسوی سخنگوی هیات رئیسه هم در توضیح زمان بررسی جزئیات لایحه بودجه سال آینده در کمیسیون تلفیق گفت که کمیسیون از هفته آینده وارد بررسی جزئیات لایحه بودجه 1401 خواهد شد.
انتهای پیام