شنبه 29 شهریور 1404

گفت‌وگوی ترامپ و شی درباره تعرفه‌ها و تیک‌تاک

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
گفت‌وگوی ترامپ و شی درباره تعرفه‌ها و تیک‌تاک

رسانه‌های چین اعلام کردند که شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور این کشور، و دونالد ترامپ، همتای آمریکایی وی روز جمعه سومین تماس تلفنی خود را در سال جاری میلادی برقرار کردند.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از آناتولی، رسانه‌های چین اعلام کردند که شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور این کشور، و دونالد ترامپ، همتای آمریکایی وی روز جمعه سومین تماس تلفنی خود را در سال جاری میلادی برقرار کردند.

جزئیات بیشتری بلافاصله از این خبر منتشر نشد، اما تعرفه‌ها، نهایی‌سازی توافق مربوط به فعالیت تیک‌تاک در آمریکا و همچنین احتمال برگزاری نشست میان دو رهبر از مهم‌ترین محورهای این گفت‌وگو بوده است.

بر اساس این گزارش، این مکالمه ساعت 8 صبح به وقت آمریکا (12:00 به وقت گرینویچ) آغاز شد.

بسنت: آمریکا و چین به توافق درباره تیک‌تاک نزدیک شدند

ترامپ این هفته در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرده بود که به زودی توافقی برای ادامه فعالیت این شبکه اجتماعی محبوب در آمریکا نهایی خواهد شد.

آمریکا قانونی را تصویب کرده است که طبق آن شرکت مادر تیک‌تاک یعنی بایت دنس ByteDance، باید مالکیت یا کنترل بر عملیات تیک‌تاک در ایالات متحده را واگذار کند، در غیر این صورت این اپلیکیشن تا تاریخ مقرر باید مسدود شود.

اما ترامپ چندین بار موعد نهایی را تمدید کرده است؛ جدیدترین مهلت تا 16 دسامبر 2025 تعیین شده است تا زمان بیشتری برای توافق درباره مالکیت، کنترل داده‌ها، الگوریتم و ساختار سهام بین سرمایه‌گذاران آمریکایی و چینی فراهم شود.

از سوی دیگر، مذاکرات برای کاهش تنش تجاری بین دو کشور نیز ادامه دارد. چین ضمن استقبال از چارچوب پیشنهادی توافق مالکیت جدید تیک‌تاک در آمریکا، تأکید کرده است که هر معامله‌ای باید براساس قوانین و مقررات چین و اصول بازار صورت گیرد.

در همین حال، آمریکا خواستار کنترل دقیق‌تر بر داده‌های کاربران و تضمین‌هایی درباره الگوریتم شده است، زیرا نگرانی‌ها درباره امنیت ملی و نفوذ احتمالی چین مرتفع نشده‌اند.