چهارشنبه 7 آذر 1403

«یادگاران» روایتی از نماد مقاومت سوسنگرد و جبهه‌های حق علیه باطل

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
«یادگاران» روایتی از نماد مقاومت سوسنگرد و جبهه‌های حق علیه باطل

یک نویسنده کتاب گفت: سی و یکمین جلد از مجموعه «یادگاران» که در انتشارات روایت فتح منتشر می‌شود متعلق به خاطرات زندگی شهید علی تجلایی است، او از فرماندهان زبده و موفق در دوران دفاع مقدس بود. شهید علی تجلایی نماد مقاومت محاصره سوسنگرد و تک تیرانداز جاوید الاثر عملیات بدر است.

سمانه زالی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون کتاب «شهید علی تجلایی» از مجموعه «یادگاران» گفت: سی و یکمین جلد از مجموعه «یادگاران» که در انتشارات روایت فتح منتشر می‌شود متعلق به خاطرات زندگی شهید علی تجلایی است، او از فرماندهان زبده و موفق در دوران دفاع مقدس بود. شهید علی تجلایی نماد مقاومت محاصره سوسنگرد و تک تیرانداز جاوید الاثر عملیات بدر است.

وی درباره کتاب «شهید علی تجلایی» ابراز کرد: خاطرات شهید علی تجلایی از دوران کودکی آغاز می‌شود و در ادامه به انقلاب و حوادث منتهی به آن می‌پردازد و در نهایت حضور شهید تجلایی در جبهه‌های جنوب و رشادت‌هایش در عرصه هشت سال دفاع مقدس و نهایت شهادتش را بیان می‌کند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

زالی ویژگی‌های شهید علی تجلایی را مورد بررسی قرارداد و ابراز کرد: او به واقع یک مربی بسیار سخت گیر و در عین حال بسیار مهربان بود، هرگز مسائل نظامی را به موضوعات دیگر همراه نمی‌کرد در زمان آموزش سختگیر بود، به نحوی که اگر فردی می‌توانست تمام مراحل آموزشی را زیر دست این شهید بزرگوار طی کند قطعا فردی توانمند محسوب می‌شد. شهید علی تجلایی در خارج از عرصه آموزشی شوخ طبع و مهربان بود به طوری که بسیاری از افراد که با او همکاری می‌کردند و یا زیر دست او آموزش می‌دیدند تاکید داشتند که گویی با دو فرد متفاوت روبه رو هستند، وقتی در میدان آموزش حاضر می‌شود بسیار سختگیر و در هنگام حضور در کنار هم‌رزمان و رزمندگان بسیار مهربان و شوخ طبع است.

وی هوشمندی شهید علی تجلایی را بیان و ابراز کرد: مصاحبه‌ها و گفت‌وگو‌ها نشان می‌داد که شهید علی تجلایی از فرمانده‌های با ذگاوت وهوشمند در عرصه دفاع از کشور و اسلام محسوب می‌شد، نقشه‌هایی که او در عرصه جنگ در نظر می‌گرفت بسیار هوشمندانه بود و موفقیت‌های بسیاری را برای جبهه‌های ایران به همراه داشت.

نویسنده کتاب «دل من هیچ» پیرامون شیو نگارش کتاب «شهید علی تجلایی از مجموعه یادگاران» بیان کرد: کتاب مجموعه‌ای از 100 خاطره است که از دوستان، خانواده، همسر و هم‌رزمان تشکیل شده است.

زالی به رویکرد شهید علی تجلایی در جبهه اشاره و ابراز کرد: شهید علی تجلایی در محاصره و آزادی سوسنگرد نقش فعالی داشت. این در حالی بود که از نظر مسائل آموزشی در جنگ مربی بی‌نظیری محسوب می‌شد، با این همه باید گفت که بی‌شک یکی از دغدغه‌های شهید تجلایی حضور در جبهه بود. حتی چند باری هم که بر اثر اصابت ترکش دچار مجروحیت شده بود، تحت عمل جراحی قرار گرفت، اما خیلی زود به منطقه عملیاتی بازگشت.

وی یکی از فصل‌های جذاب کتاب «شهید علی تجلایی از مجموعه یادگاران» را بیان و اظهار کرد: یکی از بخش‌های خواندنی کتاب مربوط به حضور شهید تجلایی به عنوان یکی از مربیان رزمی در افغانستان در دوره حاکمیت شوروی اختصاص دارد، همچنین در افغانستان ماموریت داشته تا مردم آن کشور را علیه نیرو‌های متجاوز شوروی یاری کند. شهید تجلایی در آنجا برای تأسیس مرکز آموزش فرماندهی برای مجاهدین افغانی، حفاظت از نماینده امام در افغانستان و حمل وجه نقد برای مجاهدین، برنامه دقیقی تهیه کرد، اما پس از حمله عراق به ایران به کشور بازگشت و در جبهه جنوب حضور یافت.

زالی به فعالیت‌های دیگر شهید علی تجلایی که در کتاب «شهید علی تجلایی از مجموعه یادگاران» بیان شده اشاره و خاطر نشان کرد: در عملیات محور دهلاویه فرمانده و در عملیات سوسنگرد معاون عملیات سپاه بود، بعد از آن به عنوان فرمانده گردان به جبهه اعزام شد. ابتدا در جبهه‌های نبرد پیرانشهر، مسئول عملیات شد و در ادامه در عملیات‌های فتح المبین، بیت المقدس و آزادی شلمچه، والفجر مقدماتی، خیبر و بدر حضور فعال داشت.