دوشنبه 5 آذر 1403

یک میلیون بیمار سالیانه می‌توانند از رادیودارو‌های تولید داخل استفاده کنند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
یک میلیون بیمار سالیانه می‌توانند از رادیودارو‌های تولید داخل استفاده کنند

اسلامی گفت: شرایطی فراهم شده تا سالانه یک میلیون بیمار از رادیودارو‌های ساخت کشور استفاده کنند.

نخستین کنفرانس ملی «توسعه اقتصادی پایدار بر مبنای توسعه فناوری و نوآوری» که به همت سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد؛ میزبان محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی کشور بود.

معاون رییس‌جمهور در این مراسم با بیان اینکه تاکنون سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران؛ تحقیقات، کار‌ها و دستاورد‌های فراوانی در حوزه علوم و فنون داشته است، اظهار داشت: مهمترین جلوه و نشانه‌های دانش‌بنیانی، ایجاد ظرفیت برای خلق فناوری و محصول است.

اسلامی افزود: اگر این ظرفیت ایجاد شود و شکل بگیرد و در ادامه با ایجاد سازوکار‌های لازم، امکان پشتیبانی از ظرفیت‌ها فراهم شود؛ این مهم تبدیل به یک قدرت خواهد شد.

رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه با تاکید بر اهمیت تحقیقات در حوزه‌های دانش بنیانی تصریح کرد: علم همیشه قدرت می‌آفریند و این مساله فرمایش خداوند است؛ برای قدرت‌آفرینی باید توسعه علمی اتفاق بیافتد و توسعه فناوری هم در پرتو آن شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر فرآیند تبدیل علم و دانش به فناوری و سپس تبدیل آن به سیستم که همراه با تاثیرگذاری در کیفیت زندگی مردم، اقتصاد، وضعیت اجتماعی باشد؛ نشانه موفقیت یک سازمان پیشرو در حوزه علم و فناوری خواهد بود.

معاون رییس جمهور بیان کرد: به همین سبب سازمان علمی و پژوهشی کشور ما در اصل جایی است که باید تبدیل به یک مزرعه برای تولید علم و فناوری شود و برهمین اساس شرکت‌های دانش بنیان باید با تعریف الگو‌های جدید، فعالیت خود را توسعه دهند.

اسلامی در ادامه با اشاره به حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی از ظرفیت‌های موجود، تصریح کرد: ظرفیت‌هایی برای پذیرش ریسک در بار اول تولید ایجاد شده که به رشد شتابان شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کند. در همین راستا لازم است که تحقیقات؛ نتیجه‌گرا و حلال مسایل باشد تا ثروتی که توسط یک شرکت دانش‌بنیان قدرتمند ایجاد می‌کنیم از قابلیت نقش آفرینی در دنیا برخوردار باشد.

وی افزود: برهمین اساس ظرفیت تولیدی، صنعتی و خدماتی در ایران با همه ابعادی که دارد، نیازمند بازار‌های گسترده‌تر در سطح جهان است و برای نیل به این هدف لازم است تا همه بتوانند شرایط خود را با معیار‌های رقابت در بازار‌های جهانی وفق دهند و برای محصولات ایرانی پذیرش و مقبولیت ایجاد کنند.

اسلامی گفت: در مسیر توسعه فناوری کشور و در سازمان انرژی اتمی ایران با همراهی جوانان و اساتید گرانقدر، به دنبال این هستیم که بتوانیم با تعاملات و تبادلات، فناوری‌های شتاب‌دهنده، تاثیرگذار و گسترده را در خدمت پیشرفت کشور قرار دهیم، زیرا به این نحو می‌خواهیم نقش خود را بیش از پیش به مردم کشور و جهانیان معرفی کنیم.

رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: توسعه نیروگاه‌های اتمی، کاربرد پرتوها، رادیودارو‌ها و استفاده از سایر فناوری‌های نوین در حوزه‌های کشاورزی، سلامت، صنعت، محیط زیست و دیگر حوزه‌ها در دستور کار قرار گرفته که خوشبختانه در این دوره نتایج درخشانی نیز به دست آمده است.

وی در پایان سخنان خود با ابراز امیدواری نسبت به اینکه تحرک و توسعه فناوری‌های نوین برای افتخارآفرینی در کشور باید به شکل شتابان در حرکت باشد، گفت: یکی از مهمترین موضوعات ما در سازمان انرژی اتمی تولید رادیو دارو‌ها و توجه به پزشکی هسته‌ای است و شرایطی فراهم شده تا سالانه یک میلیون بیمار از رادیودارو‌های ساخت کشور استفاده کنند و برخی کشور‌ها هم به عنوان مقاصد صادرات این محصولات ما شناسایی شده‌اند و در مجموع شاهد اثرگذاری تمام این موارد در جامعه و کشور خود هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی