شنبه 12 آبان 1403

یک کشته و 2 مفقودی در اثر غرق شدن قایق حامل پناهجویان در کانال مانش

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
یک کشته و 2 مفقودی در اثر غرق شدن قایق حامل پناهجویان در کانال مانش

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه "تاگس آنسایگر"، یک مهاجر روز چهارشنبه در نزدیکی کاله هنگام عبور از کانال مانش از شمال فرانسه به بریتانیا با یک قایق کوچک جان خود را از دست داد. به گفته اداره دریایی، دو مهاجر دیگر مفقود شده اند. آنها در حال شناور بودن در دریا از طریق یک هلیکوپتر مشاهده شدند، اما به دلیل آب و هوای بد دیگر نتوانستند آن ها را رد یابی کنند. در مجموع،...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه "تاگس آنسایگر"، یک مهاجر روز چهارشنبه در نزدیکی کاله هنگام عبور از کانال مانش از شمال فرانسه به بریتانیا با یک قایق کوچک جان خود را از دست داد. به گفته اداره دریایی، دو مهاجر دیگر مفقود شده اند. آنها در حال شناور بودن در دریا از طریق یک هلیکوپتر مشاهده شدند، اما به دلیل آب و هوای بد دیگر نتوانستند آن ها را رد یابی کنند. در مجموع، امدادگران فرانسوی در چهار عملیات مختلف 179 نفر را از شرایط اضطراری در دریا نجات دادند. برخی از آنها در حالی که دچار سرمازدگی شدید شده بودند به بیمارستان منتقل شدند.

مدتهاست که بسیاری از مهاجران با قایق های لاستیکی از سواحل شمالی فرانسه از کانال مانش عبور می کنند تا خود را به بریتانیا برسانند. مهاجران مکررا در این گذرگاه های سازماندهی شده توسط قاچاقچیان جان خود را از دست می دهند. از سال 2018، فرانسه با حمایت مالی لندن اقداماتی را علیه مهاجران در این منطقه انجام داده است. مرزبانان بریتانیایی و آژانس حفاظت از مرزهای اروپایی فرانتکس نیز می خواهند با یکدیگر همکاری نزدیکتری دراین زمینه داشته باشند.

به این ترتیب دریای مدیترانه زیر سایه سیاست‌های ضد مهاجرتی کشور‌های اروپایی، بیش از هر زمان دیگری برای مهاجران و پناهجویان مرگبار شده است.

بر اساس اطلاعات سازمان ملل از ابتدای سال 2023 تاکنون هزاران مهاجر و پناهجو در تلاش برای عبور از دریای مدیترانه جهت رسیدن به اروپا جان باخته یا مفقود شدند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت سازمان ملل برآورد می‌کند که از سال 2014 بیش از 28 هزار نفر در تلاش برای رسیدن به اروپا از طریق دریای مدیترانه جان خود را از دست داده‌اند.

نهاد‌های مختلف با اشاره به این آمار تاکید کرده‌اند که آمار واقعی مرگ و ناپدید شدن پناهجویان بسیار بیشتر از موارد ثبت شده است؛ چراکه بسیاری از موارد مرگ و مفقود شدن پناهجویان و مهاجران در مسیر‌های اروپایی ثبت نشده است.

بهر حال مهاجرت همچنان بحرانی حل نشده در اتحادیه اروپا باقی مانده است و اتحادیه اروپا برای حل این بحران و کاهش قربانیان پناهجو به جای ایجاد راه‌های قانونی برای ورود مهاجران همچنان اهرم فشار بر این قشر مظلوم را افزایش داده و سیاست های سختگیرانه تری را در قبال آن ها در دستور کار قرار می‌دهد.

پس از سال ها بحث و گفتگو نمایندگان کشورهای اتحادیه اروپا و پارلمان در اواخر سال گذشته میلادی درباره اصلاحات اساسی در سیستم پناهندگی و تشدید سختگیری‌ها علیه پناهندگان به توافق رسیدند.

بر اساس این توافق در آینده باید رویه های مرزی یکسانی در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا وجود داشته باشد. به‌ویژه، برنامه‌هایی برای برخورد بسیار سخت‌تر با مردم کشورهایی که نسبتاً امن تلقی می‌شوند، وجود دارد. بر این اساس تا زمان تصمیم گیری در مورد درخواست پناهندگی، افراد باید بتوانند در کمپ های بازداشت تحت شرایطی مانند زندان اسکان داده شوند.

بر اساس این طرح، توزیع پناهجویانی که به دنبال حمایت در میان کشورهای اتحادیه اروپا هستند با استفاده از یک "مکانیسم همبستگی" سازماندهی مجدد خواهد شد. کشورهایی که نمی خواهند پناهندگان را بپذیرند باید حمایت های دیگری را ارائه دهند، به عنوان مثال در قالب پرداخت های نقدی. بر این اساس همچنین پناهجویان رد شده نیز باید در آینده به راحتی به کشورهای امن ثالث اخراج شوند.

از طرف دیگر کشورهای اروپایی به صورت مجزا هم بر تشدید سیاست های سختگیرانه خود در قبال پناهجویان ادامه می دهند.