یک گام تا تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه / تفاهم نامه انتقال گاز روسیه به ایران امضا شد
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ندا زارعی: جواد اوجی وزیر نفت امروز از امضای تفاهمنامه انتقال گاز روسیه به ایران خبر داد و گفت: در سه ماهه گذشته همکاران ما در شرکت ملی گاز با گازپروم روسیه این مذاکرات را انجام دادند و خوشبختانه امروز با حضور سرپرست ریاستجمهوری و رئیس هیئتمدیره شرکت گازپروم روسیه، آقای الکسی میلر، مدیرعامل گازپروم، شاهد بودیم که تفاهمنامه انتقال گاز روسیه به ایران...
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ندا زارعی: جواد اوجی وزیر نفت امروز از امضای تفاهمنامه انتقال گاز روسیه به ایران خبر داد و گفت: در سه ماهه گذشته همکاران ما در شرکت ملی گاز با گسپروم روسیه این مذاکرات را انجام دادند و خوشبختانه امروز با حضور سرپرست ریاستجمهوری و رئیس هیئتمدیره شرکت گازپروم روسیه، آقای الکسی میلر، مدیرعامل گازپروم، شاهد بودیم که تفاهمنامه انتقال گاز روسیه به ایران ازسوی شرکت ملی گاز ایران و شرکت گازپروم روسیه امضا شد.
تفاهمنامهای که اگر در ماههای آتی به مرحله امضای قرارداد و سپس اجرایی برسد، اتفاق مهمی در طول سه سال فعالیت دولت سیزدهم بهشمار میرود. این اتفاق در صورتی رخ داده است که این روزها برخی رسانهها و افراد، عملکرد دولت سیزدهم در حوزه انرژی را به طور جدی و غیرمنصفانه نقد میکنند و اعتقاد دارند که ایران نتوانسته با کشورهای دیگر در دنیا ارتباط برقرار کند.
به عقیده این افراد، ایران صرفا به دلیل شل شدن پیچ تحریمها توسط آمریکا توانسته میزان تولید و صادرات خود را مقداری افزایش دهد و حتی اعداد و ارقام میزان تولید و صادرات نفت ایران را غیر واقعی عنوان میکنند. در حال حاضر گسترش روابط ایران در حوزه انرژی با کشورهایی از جمله روسیه، بیش از پیش خلاف این ادعا را ثابت میکند و نشان دهنده این است که اگر دولت سیزدهم فرصت اجرای سیاستهای خود را به صورت کامل داشت، قطعا وضعیت مطلوبتری را در این حوزه شاهد بودیم.
در حال حاضر نقش حائز اهمیت ایران در منطقه غیرقابل انکار است. علاوه بر آن، با برقراری ارتباط با کشورهای دیگر در حوزه انرژی، به گفته جواد اوجی این موازنه در منطقه تغییر خواهد کرد: بیشک این مسئله در بحث موازنه انرژی در منطقه تحولات خوبی را رقم خواهد زد، ضمن اینکه ایران با زیرساختها و خطوط انتقال گاز سراسری که دارد، بهطور کامل آماده دریافت این مقدار گاز خواهد بود.
با توجه به اینکه ایران و روسیه در مجموع بیش از 60 درصد ذخایر گازی دنیا را در اختیار دارند، امکان فراهم شدن زمینه همکاریهای بیشتری در آینده افزایش یافته است. به نوعی میتوانیم این تفاهمنامه را گام نخست برای گسترش روابط ایران و روسیه در حوزه انرژی در آیندهای نه چندان دور، درنظر بگیریم.