مدیریت بازار ارز دستاورد دیپلماسی منطقهای و اقدامات مؤثر بازارساز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، قیمت ارز، طلا و سکه در چند هفته اخیر در سرازیری کاهش قرار داشته و این سه بازار رفیق و رقیب یکدیگر این روزها در ریزش ها در حال همراهی با یکدیگر هستند.
همگرایی بازار فلز زرد با دلار، قیمت سکه امامی را در کانال 26 میلیون تومانی قرار داد و سکه بهار نیز 23 میلیون رسید. در این بین طلا نیز با کاهش تقریبا 350 هزار تومانی نزدیک کانال 2.1 میلیون تومانی معامله می شود.
اما دلار در این مدت کاهش 5 هزار تومانی قیمت داشته و حمایتهای پیش روی خود را شکسته است، دلار در جریان معاملات امروز به میانه کانال 48 هزار تومان رسید و پیش بینی ها حاکی از بازگشت نرخ دلار به کانال 47 هزار تومانی است که می تواند افت بیشتر قیمت ها در بازار ارز، طلا و سکه را رقم بزند.
تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند دلار در روند طبیعی که ناشی از اتفاقات سیاسی و اقتصادی چند هفته گذشته است، با ریتمی آهسته و پیوسته در حرکت است و طلا و سکه نیز از این روند تبعیت خواهد کرد.
فعالان بازار ارز معتقدند با تداوم سرازیر شدن اخبار مثبت سیاسی و بینالمللی، گشایشهای ارزی و سیاستهای جدید نهاد مرکزی بازارساز در چند ماه گذشته، دلالان ارزی تا حدودی سردرگم شدهاند.
* توافقات منطقهای جایگزین مذاکرات با غربی ها
کارشناسان اقتصادی معتقدند بهبود روابط ایران با کشورهای منطقه و گسترش مبادلات تجاری با سایر کشورها توانسته بازارهای مالی کشور را دستخوش تغییرات گسترده ای قرار دهد.
به همین دلیل به نظر میرسد بازارساز خبرهای مثبت و واقعی از توافقات منطقهای را جایگزین خبرهای مذاکرات و توافقات با کشورهای غربی کرده است. یعنی دولت با دیپلماسی فعال منطقهای توانسته بخشی از نیازهای کشور در حوزه های مختلف را جبران کرده و توانسته ریشه وابستگی بازارهای مالی داخلی به مذاکرات با غربی ها را بخشکاند.
این رویکرد دولت موجب شده است تا سوداگران بازارهای ارز و طلا، توانایی خود در نرخ سازی به واسطه بدعهدی طرف های مذاکره کننده غربی را از دست بدهند.
* آرامش جای نوسانات ارزی را گرفته است
کارشناسان اقتصادی معتقدند در ماههای گذشته در دورههای پرنوسان ارزی قرار داشتیم و دولت برای کنترل قیمتها اقداماتی نظیر فروش خودرو، دریافت مالیات و انواع دستورالعمل و بخشنامهها را انجام میداد که تبعات تورمی افزایش نرخ ارز را کنترل کند، اما همین اقدامات نیز سبب گردش نقدینگی به بازارهای مختلف و تغییر وضعیت آنها نیز شده است.
معاملهگران معتقدند آنچه که مهمترین اثر را بر بازارهای مالی میگذارد، تورم است و این موضوع روند قیمت در بازار ارز و طلا را در نهایت در مسیر صعودی قرار میدهد.
اما بازارساز در این باره نیز اقدامات مثبتی انجام داده است. هماهنگی در برنامه تیم اقتصادی دولت توانست بخشی از تورم ناشی از افزایش قیمت در بازارهای ارز و طلا را کاهش دهد.
* تغییر کانال نوسان نرخ دلار
در ماه های گذشته، دلار در یک محدوده مشخص در حال رفت و برگشت بود، محدودهای که برخی از کارشناسان آن را بین 50 تا 52 هزار تومان و برخی دیگر آن را 48 تا 52 هزار تومان را عنوان میکنند.
البته در شرایط فعلی به نظر میرسد دامنه نوسان نرخ دلار به 46 تا 49 هزار تومان تغییر کانال داده و همین موضوع نیز سبب شده است تا فروشندگان وارد بازار شوند و همین مسئله نیز افت بیشتر قیمت ها را سبب شده است.
به عبارت دیگر، با شروع ریزش قیمتها در بازار ارز، طلا و سکه، افراد برای جلوگیری از کاهش ارزش دارایی خود به بازارهای مالی وارد شده و همین موضوع نیز سبب تشدید کاهش قیمت ها شد.
* کاهش شدید انواع تقاضا علت افت قیمت دلار
صادق محبی، کارشناس اقتصادی، در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره بازار ارز میگوید: قیمتها در بازار ارز و سایر بازارها به نقطه حساسی رسیده است و شکست نقاط فنی در بازار میتواند تحلیلهای بنیادی را هم در کوتاهمدت تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به کاهش شدید انواع تقاضا در بازار ارز ادامه داد: نشانهها حکایت از آن دارد که در روزهای اخیر جریان تقاضا قوی نبوده است. شاهد اخیر برای این ادعا، تقاضای معاملات در پشت خط بود. طی روزهای گذشته در معاملات پشت خطی دلار، کمتر کسی تمایل به خرید اسکناس آمریکایی داشت.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در میان سیگنالهای موجود در بازار ارز، به نظرمیرسد روند نرخ شاخص ارزی حداقل در بازه زمانی کوتاهمدت نیروی افزایشی نداشته باشد و انتظارات فعالان بازار به سمت کاهش قیمت ارز میل میکند که همین موضوع تشدیدکننده ریزش ارز در بازار است.
بررسی تکنیکالی دلار نشان میدهد که اسکناس آمریکایی توانایی افزایش تا محدوده 48 هزار و 300 تومان را به عنوان محدوده 50 درصدی فیبوناچی دارد؛ ولی در صورت شکست این مقاومت دلار برای پر کردن گپ بهوجود آمده میتواند تا محدوده 49 هزار و 200 تومان رشد کند که مطابق با مقاومت ابر کومو نیز خواهد بود.
حمایت 61 درصد فیبوناچی در محدوده 47 هزار و 700 تومان و حمایت 78 درصد فیبوناچی در محدوده 45 هزار و 500 تومان حمایتهای مهم بعدی دلار هستند، به نظر می رسد دلار در کانال جدید خود در حال نوسان باشد و طی هفتههای آینده نیز در همین محدوده باقی خواهد ماند.
پایان پیام /