10 مکان متروکه جهان که به جاذبه گردشگری تبدیل شدند

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، مکانهای متروکه ممکن است ترسناک به نظر برسند؛ اما در عین حال بسیار جذاب هستند. فضاهایی مثل یک دبیرستان قدیمی، یک خانه فرسوده یا یک کشتی غرقشده، میتوانند هم باعث هیجان بیننده شوند و و هم دریچهای به گذشته باز کنند. در سراسر جهان مثل ایتالیا، استرالیا، ژاپن، دانمارک و غیره، مکانهای متروکه منحصربهفردی وجود دارند که حالا به جاذبههای گردشگری محبوبی تبدیل شدهاند و تجربهای فراموش نشدنی را برای بازدید کنندگان به ارمغان میآورند.
جزیره هاشیما؛ ژاپن
«جزیره هاشیما» (Hashima)، که با نام «گانکانجیما» (Gunkanjima) نیز شناخته میشود، جزیرهای متروکه در نزدیکی ناگازاکی Nagasaki ژاپن است. این جزیره مشهورترین جزیره در میان 505 جزیره غیرمسکونی اطراف سواحل ناگازاکی به شمار میرود. در گذشته، هاشیما بهعنوان یکی از مراکز پررونق استخراج زغالسنگ فعالیت میکرد و در دوران شکوفایی خود از امکاناتی مانند بیمارستان، مدرسه، فروشگاه، معبد و زیارتگاه برخوردار بود. در سال 2015 میلادی، این جزیره بهدلیل اهمیت تاریخی و صنعتی خود در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. امروزه، هاشیما با ساختمانهای بتنی فرسوده و فضایی رازآلود، یکی از دیدنیترین مقاصد گردشگری ژاپن برای علاقهمندان به تاریخ و ماجراجویی است.
شهر کولمانسکوپ؛ نامیبیا
در صحرای نامیب واقع در جنوب آفریقا، شهری خالی از سکنه به نام «کولمانسکوپ» (Kolmanskop) قرار دارد. این شهر در ابتدا به دلیل معادت الماس خود شهرت داشت. در دهه 1930 میلادی، فعالیتهای گسترده معدنی منابع الماس این منطقه را به پایان رساند. تا سال 1956 میلادی، مردم این شهر را کاملا ترک کردند و خانهها با شن و ماسه احاطه شدند. در سال 2002 میلادی، یک شرکت خصوصی محلی، اجازه یافت تا کولمانسکوپ را بهعنوان مقصد گردشگری بازگشایی کند. امروزه این شهر متروکه سالانه میزبان حدود 35 هزار گردشگر است.
شهر کراکو؛ ایتالیا
«شهر کراکو» (Craco) در جنوبیترین قسمت منطقه «باسیلیکاتا» (Basilicata) واقع شده است. این شهر روی صخرهای بلند قرار دارد و اکنون به کلی خالی از سکنه است. میتوان با خودرو به این شهر رسید، اما استفاده از موتورسیکلت بهترین روش برای بازدید محسوب میشود. این شهر تا سال 1963 میلادی کمتر از 2000 نفر جمعیت داشت. پس از وقوع حوادث طبیعی، بسیاری از ساکنان خانههای خود را در این شهر ترک کردند. در سال 1972 میلادی، سیلاب شدیدی این منطقه را تخریب کرد و سپس در سال 1980 میلادی، زلزلهای شدید به خرابیهای بیشتر انجامید. پس از این حوادث، کراکو به یک شهر متروکه تبدیل شد.
فانوس دریایی روبیرگ کنوده؛ دانمارک
فانوس دریایی «روبیرگ کنوده» (Rubjerg Knude) در ساحل دریای شمال در دانمارک قرار دارد. این فانوس دریایی نخستین بار در سال 1900 میلادی فعال شد و تا سال 1968 میلادی به کار خود ادامه داد. در سالهای بعد، فانوس دریایی بهعنوان موزه و کافه مورد استفاده قرار گرفت؛ اما فرسایش ناشی از دریا باعث توقف این فعالیتها شد. انتظار میرفت فانوس تا سال 2023 میلادی به داخل آب سقوط کند، اما در سال 2019، این فانوس به فاصله 70 متر دورتر از ساحل و به سمت خشکی منتقل شد تا حداقل تا سال 2060 در امان باقی بماند. این مکان یکی از جاذبههای محبوب گردشگری است که سالانه حدود 250 هزار بازدیدکننده را جذب میکند.
مجتمع بیمارستانی بلیتس - هایلشتاتن؛ آلمان
«مجتمع بیمارستانی بلیتس - هایلشتاتن» (Beelitz-Heilsttten) در آلمان که بیش از 100 سال قدمت دارد، در دوران جنگهای جهانی اول و دوم بهعنوان مرکز درمانی نظامی فعالیت میکرد. این بیمارستان روزی بزرگترین مرکز درمان بیماریهای ریوی در جهان بود؛ اما از زمانی که نیروهای نظامی اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال 1995 میلادی منطقه بلیتس - هایلشتاتن را ترک کردند، به مدت 25 سال متروکه باقی مانده است.
دژهای دریایی ماونسل؛ انگلستان
دژهای دریایی «ماونسل» (Maunsell) که در دهانه «رودخانه تیمز» (River Thames) قرار دارند، در سال 1942 میلادی ساخته شدند تا در جنگ جهانی دوم از لندن در برابر حملات دریایی و هوایی محافظت کنند. در دهه 1950 میلادی این برجها غیرفعال شدند و پس از آن به مدت سالها بهعنوان ایستگاههای رادیویی مورد استفاده قرار گرفتند. در ابتدا، هفت برج با پلهای فولادی به هم وصل بودند، اما اکنون تعداد آنها کمتر شده است و پلهای ارتباطی دیگر ایمن نیستند. تنها راه بازدید از این دژها، انجام یک سفر قایقی در سواحل بریتانیا است؛ هرچند امکان ورود به داخل دژها وجود ندارد.
کشتی اساس ایرفیلد؛ استرالیا
کشتی «اساس ایرفیلد» (SS Ayrfield) یکی از چندین شناور موجود در بندر سیدنی است. این کشتی ابتدا به مدت 60 سال خدمت کرد و در طول جنگ جهانی دوم برای انتقال تجهیزات به نیروهای آمریکایی در اقیانوس آرام به کار گرفته شد. سپس این کشتی وظیفه حمل زغالسنگ در استرالیا را بر عهده گرفت. در سال 1972 میلادی، کشتی غرقشده اساس ایرفیلد را به مرکز بازیافت فرستادند؛ اما با تعطیلی این مرکز، کشتی در خلیج رها شد و بخشهایی از آن به تدریج غرق و روی بستر آب قرار گرفت. به مرور زمان، درختان مانگرو در وسط کشتی رشد کردند و اکنون این محل یکی از جاذبههای گردشگری استرالیا محسوب میشود که با قایقهای خصوصی قابل بازدید است.
مجموعه مسکونی تیاندوچنگ؛ چین
«تیاندوچنگ» (Tianducheng)، که در سواحل شرقی چین و در فاصلهای بیش از 8000 کیلومتری از پاریس قرار دارد، با لقب «پاریس شرق» شناخته میشود. این مجموعه لوکس مسکونی با هدف بازآفرینی شهر پاریس ساخته شد و دارای نمونههایی از میدان شانزهلیزه، طاق پیروزی و یک برج ایفل به ارتفاع 108 متر است. با اینکه بسیاری از واحدهای مسکونی همچنان خالی ماندهاند، این شهر گردشگران زیادی از داخل چین و کشورهای دیگر به خود جذب میکند.
برج ناقوس دریاچه رشن؛ ایتالیا
«برج ناقوس دریاچه رشن» (Lake Reschen Bell Tower) که به کلیسایی از قرن چهاردهم تعلق دارد، امروزه در دل دریاچهای مصنوعی پنهان شده است. در زمستان، زمانی که سطح آب یخ میزند، بازدیدکنندگان میتوانند روی دریاچه قدم بزنند. این برج تنها یادگار روستای تاریخی کورون در شمال ایتالیا محسوب میشود؛ روستایی که در سال 1950 میلادی برای ساخت یک دریاچه توسط دولت زیر آب رفت. در سال 2021 میلادی، با پایین رفتن موقت سطح آب، بقایای این روستا پس از چندین دهه دوباره نمایان شد.
زندان متروکه رومو؛ استونی
در نزدیکی شهر کوچک «رومو» (Rummu) در استونی، بقایای یک اردوگاه زندان متروکه به نام رومو دیده میشود که امروزه به مقصدی محبوب برای تفریح در کنار ساحل تبدیل شده است. این زندان در دوران اتحاد جماهیر شوروی، در مجاورت معدن سنگ آهک ساخته شد؛ جایی که زندانیان در آن کار اجباری انجام میدادند. پس از آنکه استونی در سال 1991 میلادی به استقلال رسید، فعالیت معدن و زندان متوقف شد. با گذشت زمان، آبهای زیرزمینی به داخل معدن نفوذ کردند و دریاچهای طبیعی شکل گرفت. این دریاچه نیز بخشی از سازهها را در خود فرو برد. هنوز قسمتهایی از زندان از خشکی قابل مشاهده هستند. این مکان به نقطهای جذاب برای غواصانی تبدیل شده که بهدنبال ماجراجویی در میان بقایای غرقشده هستند.








