چهارشنبه 9 آبان 1403

100 درصد مردم شهر قم و 87 درصد مردم روستاهای استان به آب سالم و بهداشتی دسترسی دارند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
100 درصد مردم شهر قم و 87 درصد مردم روستاهای استان به آب سالم و بهداشتی دسترسی دارند

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت:100 درصد مردم شهر قم و 87 درصد مردم روستاهای استان به آب سالم و بهداشتی دسترسی دارند و تلاش برای آب‌رسانی به همه روستاها را به صورت مستمر ادامه خواهیم داد.

در نشست خبری شرکت آب و فاضلاب استان که ظهر امروز به مناسبت سالروز تصویب قانون تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب با حضور اصحاب رسانه در تالار آب ستاد مرکزی شرکت آب و فاضلاب استان برگزار شد، دکتر علی جان صادق پور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب ضمن تسلیت ایام فاطمیه و دومین سالگرد حاج قاسم سلیمانی با بیان اینکه تشکیل شرکت آب و فاضلاب با هدف مطالعه اجرا، بهره برداری و نگهداری تاسیسات آب و فاضلاب در سال 69 با قانون بسیار جامعی تصویب شد، گفت: قبل از تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب این خدمات توسط شهرداری‌ها انجام می‌شد و از آنجایی که شهرداری ها وظایف متعددی داشتند امکان تمرکز و کار تخصصی کمتر فراهم بود لذا خدمات مطلوبی ارائه نمی‌شد.

صادق پور ادامه داد:100 درصد مردم شهر قم و 87 درصد مردم روستاهای استان به آب سالم و بهداشتی دسترسی دارند و تلاش برای آب‌رسانی به همه روستاها را به صورت مستمر ادامه خواهیم داد.

وی به امکانات و تأسیسات شرکت آب و فاضلاب اشاره کرد و اضافه کرد: درحال حاضر بیش از 380 هزار انشعاب آب و 131هزار انشعاب فاضلاب در قم واگذار است، همچنین سه‌هزار و 700 کیلومتر شبکه و خط انتقال آب و یک هزار و 50 کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب و 5 تصفیه خانه آب و فاضلاب در استان فعال است.

وی عنوان کرد: قم دارای تصفیه خانه‌های مجهز آب و فاضلاب است و کل شبکه آب و فاضلاب فعال استان از طریق سامانه‌های تله متری قابلیت رصد و پایش مستمر دارد، همچنین شرکت آب و فاضلاب استان 4 واحد آزمایشگاه در تحت اختیار دارد که کیفیت آب مورد استفاده مردم را پیوسته کنترل می‌کند.

صادق‌پور با اشاره به اقدامات شرکت آب و فاضلاب در سال گذشته در حوزه های مختلف گفت: طی یکسال گذشته نیز اقدام‌هایی همچون ایجاد، اصلاح و بازسازی 112 کیلومتر شبکه آب، حفر و تجهیز و مرمت 25 حلقه چاه، واگذاری حدود 10هزار انشعاب آب که نشانه رشد جمعیت و ساخت و سازها است و ایمن سازی 75 مورد از مخازن قنوات و شهر قم همچنین حدود 26 هزار حوادث آب ازجمله شکستگی و نشتی شبکه را رفع کردیم و سامانه حوادث ما ارتقا پیدا کرد و بهسازی تجهیزات مورد استفاده شرکت آب و فاضلاب استان، انجام شده‌است.

وی ادامه داد: در حوزه انرژی های تجدید پذیر از جمله نیروگاه خورشیدی و برق - آبی شش پروژه داشتیم از جمله احداث نیروگاه برق - آبی سالاریه 450 کیلو وات و همچنین مجوز احداث نیروگاه در پارک علوی را دریافت کردیم.

صادق پور با اشاره به این که طرح‌های توسعه‌ای شرکت آب و فاضلاب قم به صورت پیوسته اجرا می‌شود، افزود: از جمله طرح‌های در دستور کار این شرکت طرح آبرسانی به 18 روستای قمرود، توسعه مخازن آب استان، احداث تصفیه خانه جدید، اجرای فاز سوم آبرسانی به کهک و حفر 11 حلقه‌چاه در مناطق مورد نیاز است که در همین رابطه حفر چاه در شهر سلفچگان به دلیل ممانعت چند کشاورز با مشکل رو به رو شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم گفت: در زمینه توسعه شبکه انتقال فاضلاب قم با توجه به اعتبارهای خوبی که در جریان سفر رییس جمهوری به این طرح اختصاص یافت، اقدام‌های لازم را برای گسترش این طرح در سطح وسیعی از شهر را در دستور کار داریم.

وی با تأکید برلزوم رعایت سرانه مصرف آب در قم، توضیح داد: سرانه مصرف آب در این استان با همراهی مردم باید به حدود 80 لیتر برسد و این موضوع نیازمند فرهنگ‌سازی و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای جلب توجه مردم به ضرورت آن است.

صادق پور در خصوص شوری آب در استان یادآور شد: منابع آبی در اختیار استان محدود است لذا در فصل تابستان در اوج مصرف میزان آبی که از چاه‌ها برداشت می‌کنیم بیشتر بوده و کیفیت آب پایین می‌آید ولی قابل شرب است بنابراین با توجه به حجم محدود منابع آبی کیفیت زمانی ارتقا پیدا می‌کند که ما مصرف را کاهش دهیم.

وی افزود: تمام مشخصات فنی آب از نظر کیفی طبق استاندارد است و با بالاترین کیفیت تصفیه و آزمایش می‌کنیم و هیچ آلودگی وجود ندارد اما از نظر شوری با توجه به محدودیت منابع تنها راه حل کاهش مصرف است.

وی ادامه داد: خدمت رسانی به مردم در شرکت‌آبفای استان امری شبانه‌روزی است و همه شهروندان می‌توانند از طریق سامانه 122 به صورت 24 ساعت از خدمت مورد نیاز خود در بخش‌های مرتبط با حوزه آب و فاضلاب برخوردار شوند.

انتهای پیام