یک‌شنبه 7 بهمن 1403

100 هزار میلیارد ریال طرح عمرانی در کهگیلویه وبویراحمد در حال اجراست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
100 هزار میلیارد ریال طرح عمرانی در کهگیلویه وبویراحمد در حال اجراست

یاسوج - ایرنا - استاندار کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد که هم اینک افزون بر 100هزار میلیارد ریال در قالب یک هزار و 476 طرح عمرانی در بخش های مختلف در این استان در حال اجراست که در بودجه امسال رقمی افزون بر 14هزار میلیارد ریال برای تسریع این طرح ها اختصاص یافته است.

حسین کلانتری امروز دوشنبه در نشست شورای برنامه ریزی کهگیلویه وبویراحمد با حضور محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: پروژه راه آهن یاسوج - اقلید با اعتبار پیش بینی شده افزون بر 10 هزار میلیارد ریال، محور ملی پاتاوه - دهدشت با اعتباری هزینه شده و یا مورد نیاز حدود 20 هزار میلیارد ریال، سد تنگ سرخ یاسوج برای آبرسانی به شهر یاسوج و آبیاری حدود 6 هزار هکتار زمین کشاورزی، طرح چهار خطه کردن یاسوج - سمیرم و یاسوج به بابامیدان - گچساران و طرح آبرسانی به چهار شهر سوق، لندهف دهدشت و چرام از طریق سد کوثر، سدهای خاکی کوهبرد و ایلی آباد، سد آبی آبریز کهگیلویه از مهمترین طرح های موجود و در دست اجرا در حوزه عمرانی است.

وی یادآور شد: همچنین 381 طرح عمرانی و اقتصادی در دهه پر فروغ فجر انقلاب اسلامی در سطح استان افتتاح و کلنگ زنی خواهد شد که از این تعداد 304 مورد افتتاحی و 77 مورد کلنگ زنی است.

کلانتری میزان اعتبار هزینه شده و یا پیش بینی شده برای مجموع پروژه های افتتاحی و کلنگ زنی نیز افزون بر 944 میلیارد تومان است.

وی میزان اشتغالزایی این طرح ها اعم از افتتاحی و کلنگ زنی را نیز سه هزار و 930 نفر عنوان کرد.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنین یاداور شد: هم اینک بیش از یک هزار و 790 طرح اقتصادی و واحد تولیدی و صنعتی در سطح استان وجود دارد که حجم سرمایه گذاری صورت گرفته در این واحدها افزون بر 100 هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید ظرف سال های گذشته گام های مثبت و چشمگیری برای محرومیت زدایی و تحول در بخش های مختلف این استان انجام داده است، گفت: مردم این استان نیز در انتخابات گذشته ریاست جمهوری و انتخاب مجدد دکتر روحانی قدرشناسی خود را از خدمات ارزنده دولت نشان دادند.

وی رشد چهار برابری اعتبارات عمرانی از سال 92 نسبت به سال 98، آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه پس از 12 سال از کلنگ زنی آن، افزایش طول بزرگراه های استان از 50 کیلومتر به بیش از 190 کیلومتر در سال جاری، افزایش میزان تجهیز زمین های کشاورزی به روش های نوین آبیاری از 20هزار هکتار به 38هزار هکتار، اجرای بیش از 15 طرح پمپاژ آب کشاورزی پس از سالها تعطیلی، آغاز عملیات اجرایی آبرسانی به چهار شهر استان از طریق سد کوثر، رشد شاخص آبرسانی روستاهای استان از 67به 76درصد و جذب 381 میلیارد ریال اعتبار از طریق صندوق توسعه ملی برای 18 مجتمع آبرسانی روستایی، بازگشت بیش از 130 کارخانه راکد صنعتی به چرخه تولید و سرمایه گذاری افزون بر 40 هزار میلیارد ریال طرح های اقتصادی بخشی از دستاوردهای دولت تدبیر وامید در این استان کوچک و با یک درصد مساحت و جمعیت کشور است.

کلانتری گفت: از ابتدای سال 1395 زمان شروع به کار ستاد تسهیل و رفع موانع تولید این استان نیز تاکنون 130 واحد راکد صنعتی به چرخه تولید بازگشته‌اند که میزان اشتغال احیا شده آنها بیش از 600 نفر بوده است.

وی همچنین تاکید کرد که بر اساس برنامه پششم توسعه و ضرورت تدوین سند تحول و توسعه روستاهای بالای 20 خانوارف هم اینک سند توسعه اشتغال و شناسایی ظرفیت های بالقوه تعداد 455 روستا از مجموع 720 روستای بالای 20 خانوار این استان اجرایی و عملیاتی شده است.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این استان در زمینه توریسم طبیعی، تاریخی دارای ویژگی ها و استعدادهای مهم و منحصر به فردی است. کلانتری یادآور شد: تلفیق و ترکیبی ازمزیت ها و ظرفیت های متنوع با حمایت ها و توجه ویژه دولت و تزریق اعتبارات ملی زمینه توسعه همه جانبه این استان را به دنبال خواهد داشت.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: وجود حدود 8.5 میلیارد مترمکعب روان آب معادل 10 درصد آب کشور یکی از ظرفیت های مهم کهگیلویه و بویر احمد است. وی تصریح کرد: حدود 6.5 میلیارد مترمکعب از این میزان آب در خود استان تولید می شود. استاندار کهگیلویه و بویر احمد گفت: با توجه به اینکه سدهای موجود استان بیشتر در انتهای مرزها با سایر استان ها قرار گرفته، میزان قابل توجهی از سهم تولیدی آب از این سدها در اختیار استانهای مجاور قرار می گیرد. کلانتری گفت: این در حالی است که بیش از 200 هزار هکتار از حدود 300 هزار هکتار زمین کشاورزی این استان که قابلیت تبدیل از دیم به آبی را دارند همچنان تشنه هستند. وی تاکید کرد: میانگین بارندگی در این استان با بیش از سه برابر میانگین کشور حدود 678 میلیمتر است. استاندار کهگیلویه وبویراحمد قرارگرفتن در کریدور شمال به جنوب و همجواری با استان های اصفهان، خوزستان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری و برخی از مناطق جنوبی را از دیگر مزیت ها و ظرفیت های مهم این استان ذکر کرد. کلانتری بیان کرد: حدود 25 درصد تولید نفت و گاز کشور از این استان است اما این ظرفیت نیز کمکی به رونق اقتصادی و کاهش میزان نرخ بیکاری در استان نکرده است. وی با بیان اینکه بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه سهم استان کهگیلویه وبویراحمد از منابع بانکی کشور نیز 29 صدم درصد و نسبت مصارف به منابع در بانک های این استان نیز بیش از 130 درصد است گفت: این مهم امکان بهره گیری سرمایه گذاران و صاحبان واحدهای تولیدی از تسهیلات مورد نیاز را با چالش های متعددی مواجه کرده و همچنین یکی از دلایل اصلی و موانع جدی فراروی سرمایه گذاری در استان شده است. وی ابراز داشت: استان کهگیلویه وبویراحمد دارای بیش از یکهزار و 674 روستای دارای سکنه است که پراکندگی روستاها نیز خدمات رسانی از سوی دستگاه های مختلف را تا حدود زیادی با چالش رو به رو کرده است. وی گفت: این استان با وجود آنکه تا قبل از انقلاب کمتر از 100 دانشجو داشت اما اکنون بیش از 76 هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سراسر این استان مشغول تحصیلند. وی تعداد اعضای هیات علمی و مراکز دانشگاهی استان را به ترتیب 723 نفر و 33 مرکز دانشگاهی عنوان کرد. همچنین در این نشست و با امضای تفاهم‌نامه سه جانبه بین محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و حسین کلانتری استاندار کهگیلویه وبویراحمد سه هزار و 500 واحد مسکونی ویژه خانواده های محروم و کم بضاعت این استان ساخته خواهد شد.

*س_برچسب‌ها_س*