چهارشنبه 15 اسفند 1403

1000 تن گل‌محمدی از مزارع چهارمحال و بختیاری برداشت می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
1000 تن گل‌محمدی از مزارع چهارمحال و بختیاری برداشت می‌شود

شهرکرد - ایرنا - مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال نزدیک به یک هزار تن گل محمدی از مزارع استان برداشت شود.

ابراهیم شیرانی روز پنج‌شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه نزدیک به 600 هکتار از اراضی استان توسط سازمان جهادکشاورزی به کشت گل محمدی اختصاص یافته است، اظهار داشت: از این میزان 350 هکتار به بار نشسته و برداشت گل از آن انجام می‌شود.

وی میانگین عملکرد گل محمدی را در هر هکتار 3 تن عنوان کرد و افزود: سال گذشته 600 تن گل محمدی از 200 هکتار از مزارع استان برداشت شد.

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه امسال کشاورزان بیشتر به خشک کردن گل به صورت غنچه یا گل روی آورده‌اند، خاطرنشان کرد: سال گذشته بیشتر گل محمدی تولید شده در استان برای بحث فرآوری به استان‌های یزد و اصفهان (کاشان) ارسال شد.

شیرانی با اشاره به اینکه مقدار محدودی از گل محمدی داخل استان فرآوری می‌شود، ادامه داد: هم اینک یک کارخانه گلاب‌گیری در شهرک صنعتی شهرکرد فعال است و چند واحد نیز در مقیاس کوچک گلاب‌گیری انجام می‌دهند ولی حجم زیادی از گل تولیدشده در استان به خارج استان حمل می‌شود.

وی با بیان اینکه برداشت گل محمدی از اوایل خرداد آغاز و تا اواخر خرداد ماه ادامه می‌یابد، خاطرنشان کرد: در زمان چیدن گل محمدی برای هر هکتار 15 نفر به صورت مقطعی مشغول به کار می‌شوند.

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گل محمدی را یکی از محصولات کم آب بر و مقاوم در برابر تنش‌های محیطی دانست و ادامه داد: طبق برنامه مقرر شده است سالانه 100 هکتار به سطح زیر کشت گل محمدی در استان افزوده شود.

وی یادآور شد: کشت گل محمدی در همه شهرستان‌های استان انجام می‌شود ولی بیشتر آن مربوط به فارسان، شهرکرد، بروجن و لردگان است.

*س_برچسب‌ها_س*