جمعه 9 آذر 1403

110 با کدام تماس‌ها سرعت عمل به خرج می‌دهد / چرایی دیر رسیدن

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
110 با کدام تماس‌ها سرعت عمل به خرج می‌دهد / چرایی دیر رسیدن

با گذشت 21 سال از شروع به کار پلیس 110 و خدماتی که به مردم ارائه می دهد، همچنان شاهد برخی گلایه‌ها و انتقادات شهروندان هستیم که مهم ترین آنها، دیر رسیدن به محل ماموریت است.

با گذشت 21 سال از شروع به کار پلیس 110 و خدماتی که به مردم ارائه می دهد، همچنان شاهد برخی گلایه ها و انتقادات شهروندان هستیم که مهم ترین آنها، دیر رسیدن به محل ماموریت است.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ مرکز فوریت‌های پلیسی که بانام اختصاری پلیس 110 شناخته می‌شود برای نخستین بار در سال 79 برای پاسخگویی سریع به نیازهای هموطنان و مقابله ضربتی با جرایم خشن راه اندازی شد. به گفته سردار رویانیان نخستین رئیس پلیس 110 کشور، این مرکز در کلانتری‌ها تشکیل شد تا مأموران کلانتری برای در مواقع اضطرار در کمتر از 15 دقیقه خود را به محل حادثه برسانند.

یکی از شهروندان که با خبرگزاری مهر تماس گرفته است می‌گوید: «چند شب قبل دو نفر به خاطر جای پارک به من حمله کردند که موجب ترس و وحشت همسرم شد. این افراد خود را بزرگ محله می‌دانستند و مرا تهدید می‌کردند؛ وقتی با تهدید آنها روبرو شدم بلافاصله با پلیس 110 پایتخت تماس گرفتم. اما در نهایت بعد از 40 دقیقه گشت 110 به محل رسید»

سوال اصلی این شهروند این بود که تخلفات پلیس (دیر رسیدن مأموران 110) را به کجا باید اعلام کند. همین گلایه بهانه‌ای شد تا دیر رسیدن 110 به محل را با سردار مهدی معصوم بیگی رئیس پلیس پیشگیری مطرح کنیم.

تخلفات پلیس را به 197 اعلام کنید

سردار معصوم بیگی ضمن اعلام اینکه هر تخلفی از سوی پلیس را می‌توان به 197 اعلام کرد، گفت: برای حضور مأموران در صحنه یک استاندارد تعریف شده است که طبق آن مأموران مرکز فوریت‌های پلیس باید زیر 15 دقیقه در صحنه حضور پیدا کنند اما در کلانشهرهایی مانند تهران به دلیل وضعیت ترافیکی گاهاً این زمان بیشتر از نرم استاندارد آن طول می‌کشد.

وی افزود: البته دلیل دیگری که مأموران دیر به صحنه می‌رسند این است که مردم برای هر موضوعی با 110 تماس می‌گیرند. در صورتی که باید فقط برای موارد اورژانسی با 110 تماس گرفت.

رئیس پلیس پیشگیری گفت: زمانی که تقاضا غیرعادی شود کار مأمور هم سخت‌تر می‌شود و دیگر نتیجه مطلوب را مشاهده نمی‌کنیم.

به گفته معصوم بیگی، ترافیک و حجم بالای مأموریت‌ها دلایلی هستند که سبب می‌شود مأموران 110 دیر به صحنه برسند.

چه مواردی برای پلیس اورژانسی هستند

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه مواردی جزو اورژانس‌های پلیس می‌شود گفت: مواردی اورژانسی تلقی می‌شود که اگر پلیس حضور پیدا کند ادامه آن جرم و جنایت متوقف می‌شود و یا اینکه صحنه جرم به گونه‌ای است که نباید به هم بخورد و حضور سریع پلیس به کشف جرم کمک می‌کند.

رئیس پلیس پیشگیری افزود: بعضی جرایم جنبه جنایتی دارد برای پلیس به علاوه دو مورد قبلی از اولویت بالایی برخوردار است و مأموران بلادرنگ در این سه صحنه به سرعت حضور پیدا می‌کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از شهروندان اعلام می‌کنند ما زمانی که به خانه بر می‌گردیم با سرقت منزل مواجه شده ایم با پلیس 110 تماس گرفته ایم اما ساعت‌ها طول کشیده تا مأمور به صحنه مراجعه کند. آیا سرعت، جزو موارد اورژانسی نیست؟ تصریح کرد: مشخص نیست که سرقتی که رخ می‌دهد برای چند روز قبل است. حضور فوری پلیس در محل سرقت منزل موضوعیت ندارد. ما از مردم می‌خواهیم تماس‌هایی با 110 دارند را دسته بندی کنند تا حجم خدمات متعادل‌تر شود.

مأموران 110 مأموریت‌ها را اولویت بندی می‌کنند

وی افزود: هنگامی که با 110 تماس گرفته می‌شود آن تماسی که فوری است فوراً مراجعه می‌کنیم و آنجایی هم که در اولویت‌های 2 و 3 قرار دارد کمی با تأخیر مراجعه می‌کنیم چرا که تأخیر پلیس در آن صحنه‌ها در استمرار جرم تأثیری ندارد و حضور فوری پلیس به کشف جرم کمک نمی‌کند.

معصوم بیگی خاطرنشان کرد: اگر مردم برای هر موضوعی با اورژانس اجتماعی یا اورژانس پزشکی تماس بگیرند دیگر خدمات مطلوب و به موقعی از آنها نمی‌بینند چرا که حجم مأموریت‌ها بی جهت زیاد می‌شود. در رابطه با مرکز فوریت‌های پلیسی هم این موضوع صدق می‌کند.

وی در پایان گفت: از مردم خواهش می‌کنم دسته بندی تماس با 110 را رعایت کنند تا آنها هم به پلیس در مأموریت‌ها کمک کنند.

110 از ادعا تا عمل فاصله دارد

به نظر می‌رسد فعالیت پلیس 110 زیر نظر کلانتری‌ها و نظارت ناکارآمد سبب شده است تا این یگان نتواند رضایتمندی مردم را جلب کند چراکه موقعیت‌هایی که شهروندان در تماس با این مرکز تجربه کرده اند با آنچه که ناجا مدعی آن است در عمل تفاوت بسیار دارد.

به گفته سردار معصوم بیگی شاید اگر اولویت‌های مأموریتی به مردم یاد داده شود تا تنها در مواقع اورژانسی با 110 تماس گرفته شود بتوان عملکرد سریع‌تر و بهتری را از این یگان مشاهده کرد.

110 با کدام تماس‌ها سرعت عمل به خرج می‌دهد / چرایی دیر رسیدن 2
110 با کدام تماس‌ها سرعت عمل به خرج می‌دهد / چرایی دیر رسیدن 3