سه‌شنبه 2 بهمن 1403

145 میلیارد تومان اعتبار به طرح‌های آبی مازندران اختصاص یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
145 میلیارد تومان اعتبار به طرح‌های آبی مازندران اختصاص یافت

ساری - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران از اختصاص 145 میلیارد تومان اعتبار ویژه برای طرح‌های آب‌رسانی در سفر هفته پیش رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان خبر داد.

محمد ابراهیم یخکشی روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت که مبلغ 120 میلیارد تومان در این سفر تنها به طرح آبرسانی شهرهای گروه الف مازندران اختصاص یافت.

وی افزود: این علاوه بر اعتبار 50 میلیارد تومانی است که پیش از این برای این طرح تخصیص یافته بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران با اظهار این که پروژه آبرسانی به شهرهای گروه الف مازندران یکی از پروژه‌های مهم استان است که در سال های اخیر با توجه دولت رضایت مردم منطقه را جلب کرده است، توضیح داد: تاکنون خط انتقال از سد تا بابلسر به جز سه سه کیلومتر باقی مانده در کمربندی بابل به امیرکلا، اجرا شده و تصفیه خانه نیز به میزان 70 درصد اجرایی شده است.

وی افزود: با این این اعتبار ویژه تا دو سوم از ظرفیت تصفیه خانه یعنی یکهزار لیتر بر ثانیه به بهره برداری می رسد تا مشکلات کمبود آب و همچنین مشکلات ناشی از کدر بودن آب سد البرز پس از هر بارندگی برطرف شود.

یخکشی ابراز امیدواری که تا پایان دوره دولت تدبیر و امید مشکلات تامین و فشار کم آب شهرهای گروه الف مازندران به صورت کامل رفع شود.

طرح آبرسانی به شهرهای گروه الف مازندران از جمله پروژه های عمرانی کاغذی دولت نهم و دهم بود که در سال 88 کلنگ زنی و رها شد. این طرح پس از کلنگ زنی حدود یک دهه رها شد تا این که در دوره جدید با وجود تنگناهای مالی دولت، تامین اعتبار و پیگیری اجرای آن در دستور کار قرار گرفت و دولت در نخستین ایستگاه یک هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار برای آن اختصاص داده بود.

با بهره برداری از این طرح کمبود آب آشامیدنی بابل، امیرکلا، هادی شهر، بابلسر و فریدونکنار برطرف می شود.

برای اجرای این طرح که حدود 700 هزار نفر از جمعیت مناطق مرکزی مازندران از آن بهره مند می شوند، حدود 80 کیلومتر خط لوله و تاسیس یک واحد تصفیه خانه برنامه ریزی شد.

اختصاص 25میلیارد توان اعتبار برای چهار سد لاستیکی

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران همچنین از اختصاص 25میلیارد تومان اعتبار برای چهار سد لاستیکی در دست اجرای استان خبر داد و بیان داشت: با تخصیص این میزان اعتبار چهار سد لاستیکی در دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد. وی افزود: به وطور یقین با بهره برداری از این سد های لاستیکی که در انتهای رودخانه های اصلی منتهی به دریای خزر ساخته شده است، مشکلات کشاورزان محدوده این طرح ها در دشت های ساحلی برطرف خواهد شد.

یخکشی گفت: با بهره برداری از این چهار سد لاستیکی بیش از 16 میلیون متر مکعب آب تنظیم و هفت هزار و 300 هکتار از اراضی کشاورزی را مشروب می کند.

وی افزود: هم‌اکنون ساخت سد لاستیکی فرح آباد بر روی رودخانه تجن، سد لاستیکی پازوار بر روی رودخانه بابلرود، سد لاستیکی سرخرود بر روی رودخانه هراز و سد لاستیکی لاریم جویبار بر روی رودخانه سیاهرود در حال اجرا است.

سدهای لاستیکی از یک تیوپ بزرگ و حجیم تشکیل شده‌اند که روی یک بستر بتنی نصب و با هوا پر می‌شوند و کنترل ساده آن برای تنظیم تعادل فشار درون تیوپ، اجرای فرمان تخلیه و یا پر کردن تیوپ مهمترین مزیت و کاربردی بودن سدهای لاستیکی است. توسعه اراضی کشاورزی، ایجاد حوضچه مکش مناسب و انحراف آب، تغذیه آب زیر زمینی، جلوگیری از کف کنی و بهسازی سواحل رودخانه‌ها، افزایش سطح ترازآب و امکان انتقال آب به مزارع اطراف به روش پمپاژ، ذخیره سازی و تضمین آب اراضی حاشیه رودخانه‌ها، بهره برداری تفریحی و گردشگری، پرورش آبزیان، استفاده از آب مازاد رودخانه‌ها و هدایت آن به کانال‌های شبکه آبیاری جلوگیری از برگشت آب شور دریا از مهمترین اهداف اجرای طرح‌های لاستیکی دراستان های شمالی است.

20درصد از آب کشاورزی استان مازندران از طریق سدها و آب بندان ها و بقیه از آب‌های سطحی و زیر زمینی تأمین می‌شود. مازندران 460 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد و سالانه شش میلیون تن محصول از آن برداشت می‌شود. از آنجایی که سالانه حدود 220 هزار هکتار از زمین‌های مازندران زیر کشت برنج می‌رود تأمین آب زمین‌های شالیزاری و شرب از مهمترین برنامه‌های شرکت آب منطقه‌ای است.

دکتر محمدباقر نوبخت در سفر 2 روزه به مازندران طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته از 18 طرح نیمه تمام در بخش های و مناطق مختلف مازندران بازدید و با اختصاص حدود 2 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این طرح موافقت کرد.

*س_برچسب‌ها_س*