جمعه 19 بهمن 1403

153 هزار هکتار محصولات پاییزه در اردبیل بیمه شدند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
153 هزار هکتار محصولات پاییزه در اردبیل بیمه شدند

اردبیل - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از اجرای طرح بیمه محصولات کشاورزی پاییزه خبر داد و گفت: سطح بیمه محصولات پاییزه این طرح در اردبیل از مرز 153 هزار هکتار گذشته است.

اردبیل - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از اجرای طرح بیمه محصولات کشاورزی پاییزه خبر داد و گفت: سطح بیمه محصولات پاییزه این طرح در اردبیل از مرز 153 هزار هکتار گذشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، نادر تقی‌زاده عصر دوشنبه در جلسه طرح جهش تولید در دیم‌زارهای استان اظهار کرد: طرح جهش تولید در سطح بیش از 296 هزار هکتار از دیم‌زارهای این استان اجرایی می‌شود.

وی تصریح کرد: بر اساس برش‌های کشوری، استان اردبیل ملزم شده تا در سطح 290 هزار هکتار از اراضی دیم استان این طرح را اجرا کند که در سایه اهتمام دست‌اندرکاران تولید و همکاری کشاورزان دیم‌کار، عقد قرارداد اجرای این طرح به 296 هزار و 500 هکتار رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هدف از اجرای این طرح در دیم‌زارهای استان را افزایش محصول در واحد سطح و استفاده حداکثری از منابع خاکی و نزولات آسمانی اعلام کرد.

تقی‌زاده گفت: محصولاتی که تحت پوشش جهش تولید در دیم‌زارها قرار گرفته‌اند علاوه بر گندم و جو، گیاهان روغنی همچون کلزا و گلرنگ هستند که در محصولات علوفه‌ای شبدر نیز به زیر کشت رفته و علاوه بر آن حبوبات از جمله عدس و نخود نیز مشمول این طرح شده است.

وی افزود: 24 هزار و 820 نفر در یک‌هزار و 156 روستا و شهرستان‌های استان در اجرای این طرح مشارکت داشتند.

تقی‌زاده با بیان اینکه سطح بیمه محصولات پاییزه این طرح از مرز 153 هزار هکتار گذشته است، خاطرنشان کرد: اگر به دلیل رعد و برق، صاعقه، آتش‌سوزی و سرما محصول از بین برود بیمه محصولات کشاورزی خسارت کشاورزان را پرداخت می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: به استناد مفاد اجرای این طرح مقرر شده بود 595 دستگاه انواع ادوات دنباله‌بند کشاورزی جذب شود که از این میزان 289 دستگاه جذب شده و مابقی نیز در دست اجراست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به وضعیت عملیات داشت و بهاره مزارع طرح نیز بیان کرد: تاکنون در سطح 95 هزار هکتار کوددهی به صورت سرک انجام شده و در سطح 39 هزار و 700 هکتار نیز با علف‌های هرز این مزارع مبارزه شده است.