18 استاندارد آموزش فنی وحرفهای درچهارمحال و بختیاری تهیه شد
شهرکرد - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون 18 استاندارد آموزشی جدید توسط مربیان و کارشناسان فنی و حرفهای استان تدوین و بازنگری شده است.
فرانک کبیری روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه با استانداردسازی رشتههای جدید و یا بازنگری رشتههای فنی و حرفهای به مهارتآموزی توجه بیشتری میشود، افزود: تاکنون 6 هزار 500 استاندارد آموزشی تهیه و تدوین شده و همچنین درسایت آموزش فنی و حرفهای بارگذاری شده است.
وی با تاکید بر تهیه 18 استاندارد جدید در استان افزود: پنج استاندارد جدید تهیه شده توسط کارشناسان و مربیان خانم انجام شده است.
کبیری اظهار داشت: جوشکاری ترمیت، بازرسی جوش ترمیت، برنامهنویسی بارله برنامهپذیر، طراحی و نقشه کشی تاسیسات، پرورش دهنده انار، کشت کار سیر، کشت کار رازیانه، طراحی و شبیه سازی مدارات الکتروتنوماتیک، کشت کارکدوییان، جوشکار فولاد زنگ نزن، تولید نشاء کلوس، تعمیر موتور خودروی برلیانس، تعمیرکار سیستم تعلیق جلوی خودروی چری، تعمیر موتور گریبکس تیبا، تعمیرموتورخودروی ریو، طراحی و تولید کننده آکواریوم پلنت، تعمیر کار استارت و دینام خودرو، نصاب و تعمیرکار درب بازکن صوتی و تصویری در استان تدوین و بازنگری شده است.
کبیری با تاکید بر اینکه آموزشهای فنی و حرفهای بر اساس این استانداردها ارائه میشود، گفت: مدرک ارائه شده پس از گذراندن دورههای فنی و حرفهای در کشور برای مهارت آموزان صادر میشود که این مدرک قابل ترجمه و ارائه در سطح بینالمللی است.
به گفته وی، ارائه این آموزشها علاوه بر ارتقاء مهارت زنان و دختران به خصوص در مناطق روستایی زمینه اشتغال پایدار را نیز برای این افراد فراهم میکند.
وی، با اشاره به شیوع ویروس کرونا و کاهش فعالیتهای آموزشی و همچنین تعطیلی مراکز دانشگاهی افزود: در حوزه آموزش به زنان و دختران در بخش دانشگاهی امسال فعالیت به خوبی انجام نشده است.
کبیری گفت: در حوزه ارتقا مهارت زنان و دختران دانشجو از سالگذشته تاکنون 342 نفر در دورههای آموزشی شرکت داشتند.
وی به توانمندسازی و ایجاد بستر ساماندهی امور معیشت زنان سرپرست خانوار و زنان بیسرپرست به عنوان یک سیاست مهم در این اداره کل اشاره کرد و گفت: درسالجاری 247 نفر از این گروه در دورههای آموزشی فنی وحرفهای شرکت کردند.
به گفته وی، امسال برای نخستین بار دوره آموزش خیاطی برای مادران کودکان کار با همکاری بهزیستی و امور اجتماعی استانداری برگزار شد تا مادران کودکان کار با دریافت آموزش فنی و حرفهای و حضور در کارگاه خیاطی جذب بازار کار شوند و بتوانند با تامین نیازهای اقتصادی از کار کردن کودکان خود جلوگیری کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری گفت: در راستای اجرای طرح کاهش آسیب اجتماعی نیز 300 میلیاردریال اعتبار به شهرستان لردگان اختصاص داده شد تا تجهیزات برای مراکز آموزش فنی و حرفهای خریداری و ارائه آموزش در این شهرستان به خصوص در مناطق پر خطر افزایش پیدا کند.
به گزارش ایرنا، بیش از 80 درصد آموزش گیرندگان فنی و حرفهای استان چهارمحال و بختیاری زنان و دانشجویان هستند.
*س_برچسبها_س*